De Algemene Ontwikkeling van een Virtuele Assistent

Door: Jori, Virtuele Assistent bij Moneypenny

Heb jij dat ook wel eens? Dat je -zomaar ineens- jezelf afvraagt waar een bepaald woord vandaan komt? Wat de oorsprong is?

Zo zat ik onlangs te mijmeren over mijn werk en kwam ineens het woord ‘ontwikkeling’ in mij op. Als Virtueel Assistent bestaan mijn werkzaamheden deels uit het notuleren van vergaderingen. In de praktijk betekent dit dat ik het hele land door reis, van opdrachtgever naar opdrachtgever. En die opdrachtgevers zijn zeer divers. Het ene moment ben ik aan het werk bij eenvan de ministeries, het volgende moment doe ik de verslaglegging van een informatieavond met 80 deelnemers bij een of andere gemeente in den lande, en het kan zijn dat ik de dag daarop weer de algemene ledenvergadering notuleer van een slechts enkele leden tellende Vereniging van Eigenaren. Basisscholen, Universiteiten, Pensioenfondsen, Verenigingen, Ondernemingsraden, Overheden, Rechtbanken: In mijn werk als virtueel assistent heb ik al deze bedrijven en organen, met elk hun eigen issues en hun eigen cultuur, van dichtbij mogen aanschouwen, mogen assisteren en zien opereren. Mijn werk als Virtueel Assistent maakt het mij mogelijk om kijkjes te nemen in keukens die voor anderen gesloten blijven. Hierdoor vergaar ik een schat aan kennis, op allerlei gebied. Onderwijs, wetgeving, juridische kwesties, bouw- en technische zaken, ontwikkelingen in de zorg, organisatieveranderingen, en alle issues waar het bedrijfsleven momenteel mee te maken heeft, al deze informatie neem ik als een spons tot mij.

De voordelen van mijn onafhankelijkheid en de bij vele organisaties opgedane kennis en vergelijkingsmateriaal ontgaan ook mijn opdrachtgevers niet. Zij beschouwen mij als een serieuze gesprekspartner, omdat ik als relatief buitenstaander niet alleen ‘schrijf’, maar ook observeer. Regelmatig word ik na afloop van een vergadering om mijn mening gevraagd over bepaalde kwesties die besproken zijn, wat ik van een bepaald proces vind, hoe ik tegen de organisatie aankijk, wat ik vind van het verloopvan de vergadering.

Dit alles maakt mij tot een rijk mens, besef ik. Rijk aan kennis, rijk aan innerlijke groei. Mijn vocabulaire breidt zich nog steeds dagelijks uit, evenals mijn algemene ontwikkeling. Ontwikkeling. Hm, het woord schiet weer door mijn hoofd. Ont-wikkeling. Wikkelen is -in mijn optiek- het verpakken van iets. Een wikkel van een chocoladereep, een baby wikkelen in een dekentje, verband wikkelen om een wond aan je been…Ont-wikkelen moet dan -volgens die gedachtegang- zijn: het uitpakken, ontrafelen, vrije ruimte geven…

En ja, zo is het ook daadwerkelijk. Als Virtueel Assistent doe je geen standaardkunstje, maar leer je dagelijks bij, op allerlei terrein. En dat leereffect geeft mij persoonlijk veel voldoening. Hm, vol-doening? Ik voel weer een mijmering opkomen….

Jori is Virtuele Assistent en werkt zowel voor opdrachtgevers van Moneypenny als voor eigen opdrachtgevers. Jori voert opdrachten uit op het gebied van notuleerwerkzaamheden, teksten schrijven en redigeren, administratieve werkzaamheden, secretariële ondersteuning, het verzorgen van notuleertrainingen.

Door Marianne Sturman
Op 6 maart 2013
Blog

Meer uit onze kennisbank

Virtueel assistent
24 maart 2023 Slimmer werken met een VA

Wat kost een Virtual Assistant eigenlijk?

We hebben inmiddels genoeg ervaring om je met zekerheid te kunnen zeggen dat virtuele assistenten… Lees verder
Opdrachtgever-Nico-Nieuwenhuize-VA-Moneypenny
23 maart 2023 Testimonials

Interview met opdrachtgever Nico Nieuwenhuize

“Margot weet direct proactief de taken te benoemen die voortkomen uit andere taken. Ze denkt met… Lees verder
Moneypenny-nieuwsbrief
6 maart 2023 In de media

Nieuwsbrief februari/maart 2023

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!