VA bureau inschakelen: 5 essentiële tips

Je hebt de knoop doorgehakt en besloten om met een virtueel assistent samen te werken. Maar hoe vind je de perfecte VA zonder dat je overspoeld wordt door LinkedIn-berichten? Zie je jezelf al bezig met het benaderen, screenen en interviewen van VA’s, terwijl je eigenlijk juist iemand wil inhuren om dit soort taken van je over te nemen? Gelukkig is er een slimme oplossing: laat de selectie over aan experts en schakel een virtual assistant bureau in! In dit blog delen we 5 praktische tips om het ideale VA bureau te vinden.

Door Marianne Sturman
Blog
VA bureau inschakelen: 5 essentiële tips

Wat is een VA bureau?

Een VA bureau kan variëren in grootte en aanpak. Van het intieme VA-duo tot grotere spelers met tientallen VA’s in dienst, zoals wij bij Moneypenny. Hierbij geldt: hoe groter het bureau, hoe meer ‘handjes’ beschikbaar zijn. Naast VA bureaus zijn er ook VA platforms; online verzamelsites waar je zelf een oproep kunt plaatsen en een geschikte VA kunt vinden.

Tip 1: begrijp het landschap van VA bureaus

De markt voor VA diensten is divers, met verschillende soorten aanbieders. Een virtual assistant bureau is een dienstverlener die zich richt op het leveren van virtual assistance. Deze bureaus nemen niet alleen de verantwoordelijkheid voor het vinden van een geschikte VA op zich, maar bieden ook vervanging bij afwezigheid en waarborgen de kwaliteit van de dienstverlening. Bovendien heb je met het bureau een factuurrelatie in plaats van met de individuele VA, en heb je niets te maken met de (arbeids)relatie met de VA’s.

Tip 2: definieer jouw behoeften

Een cruciale stap bij het kiezen van een VA is het definiëren van jouw behoeften. Ga je voor een klein gespecialiseerd bureau dat zich richt op specifieke taken, zoals social media, klantenservice of secretariële ondersteuning? Of zoek je een groter bureau dat een breed scala aan VA-diensten aanbiedt? Een helder beeld van jouw behoeften helpt bij het vinden van de perfecte match.

Tip 3: kwaliteit en continuïteit

Kwaliteit en continuïteit zijn essentieel bij het inhuren van een VA. Vraag bij het selecteren van een VA bureau naar hun aanpak voor kwaliteitsbewaking en hoe ze omgaan met vervanging bij afwezigheid van een VA. Een goed bureau hanteert een strenge selectie van hun VA’s en staat garant voor een soepele samenwerking, zelfs in onverwachte situaties.

Tip 4: onderzoek ervaringen en referenties

Voordat je een keuze maakt, is het verstandig om de ervaringen van andere klanten te onderzoeken. Vraag naar referenties en lees reviews. Op deze manier krijg je inzicht in de betrouwbaarheid en prestaties van het bureau, wat je helpt bij het maken van een weloverwogen beslissing.

Tip 5: communicatie en samenwerking

Een goede communicatie en samenwerking zijn cruciaal voor een succesvolle relatie met een VA bureau. Bespreek duidelijk jouw verwachtingen en werkstijl. Heb je naast je eigen VA of team van VA’s een vast aanspreekpunt in de vorm van een accountmanager of relatiebeheerder of ben je overgeleverd aan een afdeling klantenservice? Een betrouwbaar bureau zal persoonlijke service bieden, openstaan voor communicatie en proactief bijdragen aan een efficiënte samenwerking.

Schakel een VA bureau in!

Het leven is te kort om te blijven tobben. Ontdek het gemak van een VA bureau. Voor solo-entrepreneurs, teams en organisaties. Van agendabeheer tot een volledig secretariaat. Wij zorgen voor de perfecte match. Benieuwd naar wat Moneypenny voor jou kan betekenen?

  • Binnen één week een VA die direct snapt wat jij bedoelt
  • Moneypenny begeleidt de start en voortgang van de samenwerking
  • Complete teams leveren wij ook. Bijv. een virtueel secretariaat
  • Abonnement switch: je kunt per maand op- en afschalen
  • Beschikbaarheid van virtuele assistenten in diverse tijdzones
  • Gegarandeerde continuïteit: vervangende VA bij ziekte of vakantie
Bekijk onze abonnementen
Schakel een VA bureau in!

Het leven is te kort om te blijven tobben. Ontdek het gemak van een VA bureau. Voor solo-entrepreneurs, teams en organisaties. Van agendabeheer tot een volledig secretariaat. Wij zorgen voor de perfecte match. Benieuwd naar wat Moneypenny voor jou kan betekenen?

Meer uit onze kennisbank

nieuwsbrief-moneypenny
27 februari 2024 In de media

Nieuwsbrief februari 2024

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
skyfall event concertgebouw moneypenny
26 februari 2024 In de media

Moneypenny’s Skyfall-Live Event in het Concertgebouw

Bij Moneypenny hebben we natuurlijk een speciale band met de wereld van 007. En net als James Bond… Lees verder
VA Fleur vertelt waarom zij een echte Moneypenny-VA is.
15 februari 2024 Ontdek onze VA's

VA Fleur vertelt waarom zij een echte Moneypenny-VA is

“Het is voor mij belangrijk om de doelen van mijn opdrachtgevers helder voor ogen te hebben, zodat… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!