VA bureau inschakelen: 5 essentiële tips

Je hebt de knoop doorgehakt en besloten om met een Virtueel Assistent (VA) samen te werken. Maar hoe vind je de perfecte VA zonder dat je overspoeld wordt door LinkedIn-berichten? Zie je jezelf al bezig met het benaderen, screenen en interviewen van VA’s, terwijl je eigenlijk juist iemand wil inhuren om dit soort taken van je over te nemen?  

Laat de selectie over aan experts! In dit blog delen we 5 praktische tips om het ideale VA bureau te vinden.

Blog
VA bureau inschakelen: 5 essentiële tips

Wat is een VA bureau? 

Een VA bureau kan variëren in grootte en aanpak. Van het intieme VA-duo tot grotere spelers met tientallen VA’s in dienst, zoals bij Moneypenny. Hierbij geldt: hoe groter het bureau, hoe meer ‘handjes’ beschikbaar zijn. Naast VA bureaus zijn er ook VA platforms; online verzamelsites waar je zelf een oproep plaatst om een geschikte VA te vinden. 

Tip 1: begrijp het landschap van VA bureaus 

De markt voor VA diensten is divers, met verschillende soorten aanbieders. Een VA bureau is een dienstverlener die Virtual Assistance aanbiedt aan haar opdrachtgevers. Een VA bureau houdt zich bezig met de werving van gekwalificeerde VA’s, en biedt ook te allen tijde vervanging aan bij afwezigheid van je vaste VA. Hierdoor kan een VA bureau de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening goed waarborgen. Bovendien ontvang je jouw factuur van het bureau vs. van een individu én heb je niets te maken met de eventuele complexiteit van een arbeidsrelatie.  

Tip 2: definieer jouw behoeften 

Een cruciale stap bij het kiezen van een VA is het definiëren van jouw behoeften. Ga je voor een klein gespecialiseerd bureau dat zich richt op specifieke taken, zoals social media, klantenservice of secretariële ondersteuning? Of zoek je een groter bureau dat een breed scala aan VA-diensten aanbiedt? Een helder beeld van jouw behoeften helpt bij het vinden van de perfecte match. 

Tip 3: kwaliteit en continuïteit 

Kwaliteit en continuïteit zijn essentieel bij het inhuren van een VA. Let tijdens jouw research naar een geschikt VA bureau ook op naar hoe ze ervoor kunnen zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd wordt en hoe ze omgaan met eventuele vervanging als jouw vaste VA afwezig is. Een goed VA bureau zorgt ervoor dat werkprocessen en –instructies goed gedocumenteerd worden door de VA, zodat haar werk efficiënt over te dragen is. Daarbij hanteert een goed VA bureau een nauwkeurig wervingsproces, zodat je altijd voorzien bent van de beste VA(‘s).  

Tip 4: onderzoek ervaringen en referenties 

Voordat je een definitieve keuze maakt, is het verstandig om ook naar ervaringen te vragen van mensen binnen je netwerk die samenwerken met een VA bureau werken. Vraag naar referenties en lees reviews. Op deze manier kom je nog meer te weten over de betrouwbaarheid en de prestaties van de verschillende VA bureaus. Dit helpt je bij het maken van de juiste beslissing.  

Tip 5: communicatie en samenwerking 

Een goede communicatie en samenwerking zijn cruciaal voor een succesvolle relatie met een VA bureau. Bespreek duidelijk jouw verwachtingen en werkstijl. Heb je naast je eigen VA of team van VA’s een vast aanspreekpunt in de vorm van een accountmanager of relatiebeheerder of ben je overgeleverd aan een afdeling klantenservice? Een betrouwbaar bureau zal persoonlijke service bieden, openstaan voor communicatie en proactief bijdragen aan een efficiënte samenwerking. 

Schakel een VA bureau in! 

Het leven is te kort om te blijven tobben. Ontdek het gemak van een VA bureau door hier een vrijblijvende kennismaking met me in te plannen. Voor solo-entrepreneurs, teams en organisaties. Van agendabeheer tot een volledig secretariaat. Wij zorgen voor de perfecte match. Benieuwd naar wat Moneypenny voor jou kan betekenen?  

  • Binnen één week een VA die direct snapt wat jij bedoelt 
  • Moneypenny begeleidt de start en voortgang van de samenwerking 
  • Complete teams leveren wij ook. Bijv. een virtueel secretariaat 
  • Abonnement switch: je kunt per maand op- en afschalen 
  • Beschikbaarheid van virtuele assistenten in diverse tijdzones 
  • Gegarandeerde continuïteit: vervangende VA bij ziekte of vakantie
Bekijk onze abonnementen
Benieuwd wat Moneypenny voor jou kan betekenen?

Maak digitaal kennis en stel al je vragen. Of lees meer over onze VA-service.

Meer uit onze kennisbank

Moneypenny ook in 2024 uitgeroepen tot FD Gazelle
21 oktober 2024 In de media

Moneypenny uitgeroepen tot FD Gazelle 2024

Wat een eer! Ook in 2024 is Moneypenny uitgeroepen tot FD Gazelle, net als in 2023! Moneypenny… Lees verder
Moneypenny blog: Wat gebeurt er als mijn VA met verlof gaat of ziek is?
21 oktober 2024 Blog

Wat als mijn virtueel assistent ziek is of verlof heeft?

Als ondernemer wil je erop kunnen vertrouwen dat je altijd de ondersteuning krijgt die je nodig… Lees verder
Opdrachtgever Moneypenny: Interview met Martin ten Hove van Team IKO
26 september 2024 Succesverhalen

Alles verloopt vlekkeloos bij Team IKO-X2O dankzij de flexibele kracht van Moneypenny

“Vanaf dag één bleek het een perfecte match te zijn en merkten we al hoeveel het werk van VA… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!