Slimmer werken met ClickUp

Slimmer werken; Iets waar wij binnen Moneypenny veel waarde aan hechten. We durven wel te beweren dat wij hier experts in zijn. Het is de essentie van ons bestaan. Omdat we ervan overtuigd zijn dat onze kennis gedeeld moet worden, geven wij elke maand een tip om slimmer te werken. Deze maand vertelt onze virtuele assistent Willemijn je meer over ClickUp, een platform dat je kunt inzetten als een taakmanagement tool.

Door Willemijn
Op 2 mei 2022
Blog
slimmer-werken-met-click-up-willemijn-virtueel-assistent-moneypenny

Wat is ClickUp?

Wij werken bij Moneypenny allemaal virtueel. Om de samenwerking in goede banen te laten leiden, werken wij met onze opdrachtgevers over het algemeen samen in een goede taakmanagement tool. Met één van mijn opdrachtgevers werk ik samen in ClickUp. Via ClickUp is het altijd duidelijk welke taken mij te doen staan en zie ik nooit iets over het hoofd. ClickUp gaat echter verder dan alleen taakbeheer. ClickUp biedt je ook de mogelijkheid om documenten op te slaan en met elkaar te delen, de planning van verschillende projecten inzichtelijk te maken, agenda’s bij te houden en er is zelfs een mogelijkheid tot inboxbeheer. Voor mij en mijn opdrachtgever werkt het heel prettig om het overzicht van projecten, het toebedelen van taken en de communicatie op één plek plaats te laten vinden.

Hoe werkt Clickup?

ClickUp is onderverdeeld in vier verschillende lagen. De eerste laag is de ‘Workspace’. Je kunt werkzaam zijn in verschillende Workspaces. Echter ben je over het algemeen werkzaam in 1 Workspace, zoals je doorgaans ook voor één bedrijf werkt. De tweede laag heet een ‘Space’. De verschillende Spaces binnen een Workspace betreffen bijvoorbeeld de verschillende departments die je binnen een bedrijf aantreft. Een Space bevat vervolgens weer ‘Folders’, dit is de derde laag. Deze Folders kan je vergelijken met de verschillende projecten die lopen binnen een afdeling. Binnen de Folders kun je weer ‘Lists’ aanmaken, wat de vierde en laatste laag is. Deze lijsten zijn opgebouwd uit taken die uitgevoerd dienen te worden. Deze taken kun je koppelen aan personen en je kan er een ‘due date’ aanhangen. Naast dat ClickUp een taakbeheer tool is, is het – door de hiërarchische opbouw van lagen en het overzicht dat hiermee gecreëerd wordt – ook meteen een projectmanagement tool.

Zelf maak ik gebruik van ClickUp via de webbrowser, maar uiteraard kun je ook de app downloaden op zowel je computer als je telefoon. Superhandig om via je telefoon altijd makkelijk in te kunnen checken!

Wat maakt ClickUp anders dan andere projectmanagement tools?

Ondertussen zijn er enorm veel projectmanagement tools, zoals Asana, Trello en Basecamp. Waar ClickUp zich onderscheidt van veel van deze tools, is dat je via ClickUp met bijna alle apps een integratie kunt maken. Hierdoor biedt ClickUp je de mogelijkheid om het hele managementproces via één platform plaats te laten vinden. Een feature waarvan ik merk dat mijn opdrachtgever die heel fijn vindt, is dat je via ClickUp ook je eigen klanten database kunt creëren. Op deze manier is ClickUp niet alleen een taak- en projectmanagement tool, maar ook een Customer Relationship Management (CRM) tool. In deze blog heb ik vooral de features belicht die heel handig zijn voor mijn samenwerking met mijn opdrachtgever. Mocht je interesse hebben, check dan alle mogelijke features via de website van ClickUp.

Wat kost het?

ClickUp biedt 5 verschillende pakketten aan. Zij hebben deze pakketten samengesteld met het oog op het aantal gebruikers. Het ‘Free’ pakket dat ze aanbieden is volgens ClickUp voldoende voor persoonlijk gebruik. Daarna biedt ClickUp een ‘Unlimited’ pakket aan, dat goed zou zijn voor kleine teams. Dit pakket start bij $5,- per gebruiker per maand. Het daaropvolgende zogenoemde ‘Business’ pakket zou goed zijn voor middelgrote teams en start bij $12,- per gebruiker per maand. Voor meerdere teams raadt ClickUp een ‘Business Plus’ pakket aan, dat start bij $19,- dollar per gebruiker per maand. Mocht je met een heel groot bedrijf gebruik willen maken van ClickUp, dan komen zij met een ‘Enterprise’ pakket dat in overleg samengesteld kan worden.

Wat mij (en mijn collega’s) betreft is het zeker de moeite waard om te kijken of jij met deze tool slimmer kan werken. Wil je meer weten? Ga dan naar de website van ClickUp. Heb je meer hulp nodig binnen jouw organisatie met bijvoorbeeld communicatie? Wij helpen je graag aan een eigen virtuele assistent!

 

* Moneypenny heeft geen enkel zakelijk belang bij deze tool. Het zijn tools en diensten waar wij van onder de indruk zijn, die het slimmer werken stimuleren en die wij daarom het delen waard vinden. Vanzelfsprekend kunnen onze Virtuele Assistenten ondersteunen bij het invoeren of toepassen van zo’n tool of dienst.

Wil jij ook slimmer werken met een virtueel assistent van Moneypenny?

Ontdek de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend gesprek.

Meer inspiratie

Susan Smulders geeft een preview van het boek Hybride Wérkt op managementboek.nl
7 februari 2023 In de media

Hybride wérkt – Nieuwe werkvormen in de praktijk

Is hybride werken al volledig ingebed in je organisatie? En zijn er geen zorgen over verbinding,… Lees verder
Moneypenny-nieuwsbrief
26 januari 2023 Nieuwsbrief

Nieuwsbrief januari

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
interview-met-bonnie-virtueel-social-media-assistent-moneypenny
24 januari 2023 Testimonials

Interview met Virtueel Assistent Bonnie

“Als social media virtual assistant werk ik via Moneypenny voor verschillende opdrachtgevers. Dit… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!