Moneypenny Dag 2019 – ervaringen van VA May

“Dus je hebt je collega’s en opdrachtgevers nog nooit in het echt gezien?” Is een vraag die ik regelmatig krijg als ik vertel dat ik als Virtueel Assistent, PA op afstand, werk. “Jep! Ons hele bedrijf is een echte remote company. We hebben zelfs geen vast kantoor!” Antwoord ik dan. Maar dat betekent niet dat er geen hechte connectie of cultuur heerst binnen het bedrijf. En dat is wat ik zo bijzonder vind aan Moneypenny.

Op 15 oktober 2019
Ontmoet onze VA's

Voor een keer eens écht koffie voor elkaar halen

Vorige week kwamen alle VA’s van Moneypenny bij elkaar voor de jaarlijkse Moneypenny VA-dag. Dit jaar werd het georganiseerd in Loetje’s Garage in Ouderkerk aan den Amstel. Een prachtige locatie om groepen te ontvangen en seminars te geven.

Rond 11:00 stromen langzamerhand de VA’s binnen. Ontzettend veel collega’s herken ik van gezicht. Ik heb ze namelijk allemaal wel eens voorbij zien komen op onze online community ‘Meetingpoint’. Ondanks dat Moneypenny een remote company is, heb ik toch het idee dat dit collega’s zijn die ik ken. Ik maak een praatje en een grapje over dat we nu eindelijk eens écht koffie voor elkaar kunnen halen. Rond 11:30 begint de eerste seminar van LinkedIn Expert Anke Koster.

LinkedIn workshop

Anke Koster leert ons van alles over Personal Branding op LinkedIn. Tot mijn schrik heeft ze de profielen van onze eigen VA’s gebruikt als voorbeelden, hilarisch. Ik krijg gelukkig een compliment over het gebruik van mijn achtergrond. Yes! Aan de hand van andere profielen leren wij over het belang van een goede samenvatting, headliner en profielfoto. Anke geeft ons ontzettend veel tips. Wist je bijvoorbeeld dat je je foto kunt laten raten op photofeeler.com? Zo kun je perfect uitzoeken welke foto het beste geschikt is voor LinkedIn. Geniaal!

Van Anke leer ik dat LinkedIn écht een podium is en dat je, ook als VA, best op dat podium mag gaan staan. Ik denk na over welke onderscheidende talenten ik heb, wat ik graag in de etalage wil zetten en waarin ik expert ben. Onderwerpen waar ik eerder wel eens over heb nagedacht, maar nu ben ik ook daadwerkelijk gemotiveerd er iets mee te doen. Ik vond het een super interessante en leerzame workshop, bedankt Anke.

#Lunch

Vervolgens begint de lunch. Het blijkt echter niet enkel een heerlijke lunch van Loetje te zijn… Tijdens de lunch vliegt er namelijk een echte (kartonnen) hashtag door de ruimte! Om en om stellen de VA’s zich voor aan de hand van ieders persoonlijke hashtag (“Wat is jouw hashtag?”). De meeste kennen elkaar wel, maar er zijn er het laatste jaar toch een hoop bij gekomen. Ik vind het een grappige manier om een voorstel rondje te houden! Hashtags die voorbij kwamen waren bijvoorbeeld: #stapjevoorzijn #regelen #efficiëntie #onshuisinhetzwartewoud #internet&tech.

Multitasken bestaat niet

Na de lunch schuiven we weer aan tafel in het seminar lokaal voor een workshop van Egbert Mulder over stress, multitasken en slaap. Onderwerpen waar Moneypenny uiteraard helemaal achter staat. De filosofie van Moneypenny is namelijk al 20 jaar dat remote work zorgt voor een betere work/life balance. Maar toch is het met alle vrijheid van een VA-zijnde, uiteraard ook mogelijk om de work/life balance te verliezen.

Na een groepsgesprek komen we tot de conclusie dat wij als VA’s vaak tegen dezelfde “problemen” aanlopen, zoals:

  • Altijd beschikbaar moeten/willen zijn
  • Te maken hebben met een informatie overload
  • Verschillende taken tegelijk willen doen
  • Verschillende opdrachtgevers tegelijkertijd willen bedienen

Dat is precies waar Egbert het met ons over gaat hebben. Van Egbert leren we dat het hebben van beetje stress niet heel erg is, maar dat je eigenlijk het liefst alleen deze stress wilt ervaren op het moment dat je ook daadwerkelijk werkt aan waar je stress van hebt. En dus niet tijdens de rest van je (vrije) dag.

Omdat ik als VA meerdere klanten heb, heb ik vaak het idee dat van mij verwacht wordt dat ik constant multitask. Maar Egbert laat ons aan de hand van een grappige oefening zien dat multitasken eigenlijk helemaal niet bestaat. Het blijkt zelfs dat het uitvoeren van twee taken bijna dubbel zo lang duurt wanneer je ze “tegelijkertijd” (multitaskend) uitvoert, dan wanneer je eerst de één afmaakt en dan de ander. Grappig, zo had ik het nog nooit bekeken. Ik heb wel eerder ervaren dat multitasken veel stress oplevert, maar ik dacht altijd dat ik wel sneller werkte. Niet dus.

Multitasken is dus eigenlijk het snel schakelen tussen verschillende taken, in plaats van dat je ze tegelijkertijd uitvoert. Multitasken leidt tot meer fouten, minder snelheid, verlaagt het IQ, vermindert het geheugen, verlaagt de productiviteit en vergroot stress. Niet meer doen dus! Of zo min mogelijk.

Van Egbert leren we ook het belang van slaap en de juist condities vóór het slapen gaan, zoals:

  • Een koude kamer
  • Een rustige kamer
  • Beperken van het staren naar beeldschermen, vanaf 2 uur voordat je gaat slapen

Tot slot leren we 2 verschillende meditaties, eentje zittend en een liggende bodyscan. Sommige VA’s vertellen dat ze tijdens de meditatie bijna in slaap vielen. Dat was dus niet helemaal de bedoeling! ;)

Afsluitende borrel

Na de relaxerende meditatie wordt de dag afgesloten met een gezellige borrel. Daar spreek ik nog meer collega’s en beland ik in een gesprek waarbij we allemaal foto’s van onze huisdieren met elkaar aan het delen. Geweldig! Dat is denk ik precies wat founder van Moneypenny Marianne Sturman in gedachten heeft gehad toen ze deze dag organiseerde… Een dag die in het teken staat van het delen van kennis, ervaringen én gezelligheid.

Anke en Egbert, Moneypenny en alle VA’s die zijn langskomen… Heel erg bedankt voor de leuke dag! Tot volgend jaar!

Meer info?

Wil je zelf een VA inschakelen of meer weten over het aansturen van ‘remote workers’ en hoe jij dat in jouw organisatie zou kunnen fixen? Check onze site of bel/whatsapp naar Marianne Sturman via 06-51222840. Of vul je gegevens in via de groene knop hieronder, dan nemen wij contact met jou op.

Meer uit onze kennisbank

Meer continuïteit met een flexibel secretariaat
12 juli 2024 Blog

Social media ondersteuning

Een sterke online aanwezigheid is belangrijk voor het succes van elk bedrijf. Social media speelt… Lees verder
Virtueel Assistent Quita aan het werk voor haar opdrachtgevers van Moneypenny
11 juli 2024 Blog

Rechterhand nodig? Management ondersteuning door Moneypenny

Het fijne gevoel wanneer je dacht iets te zijn vergeten, maar je managementondersteuner alles gewoon… Lees verder
nieuwsbrief-moneypenny
1 juli 2024 In de media

Nieuwsbrief juni/juli 2024

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!