Moneypenny zag vraag naar virtual assistants verdubbelen in 2022

Moneypenny zag de vraag naar haar diensten verdubbelen in 2022. Het bedrijf faciliteert remote managementondersteuning door middel van ‘virtual assistants’ (VA’s): professionele persoonlijke assistenten op afstand. De VA’s werken vanuit huis en ondersteunen organisaties bij onder andere administratieve, secretariële en marketinggerichte taken. Het team van Moneypenny is inmiddels 90 VA’s sterk en het bedrijf verwacht dat de vraag naar VA’s zal blijven toenemen.

Op 13 april 2023
In de media
Moneypenny zag de vraag naar haar diensten, managementondersteuning op afstand, verdubbelen in 2022.

Persbericht Moneypenny – Amsterdam, 13 april 2023

Krappe arbeidsmarkt

Marianne Sturman, oprichter en CEO van Moneypenny, noemt de krappe arbeidsmarkt als voornaamste reden voor de huidige groei van de vraag naar VA’s. Sinds 2021 loopt de spanning op de arbeidsmarkt op en moeten bedrijven steeds creatiever omgaan met hun personeelstekorten. Moneypenny kan daarbij een uitkomst zijn. Sturman: “Onze virtual assistants zijn mensen die niet kunnen of willen werken binnen de traditionele kantoorkaders. Als virtual assistant blijven ze niet langer aan de zijlijn staan maar gaan ze participeren in de arbeidsmarkt. Door deze professionele thuiswerkers te betrekken bij het bedrijfsleven, verruimen we de arbeidsmarkt en hoeven organisaties niet onnodig verlegen te zitten om managementondersteuning.”

Dagelijkse ondersteuning

De VA’s van Moneypenny bepalen zelf waar, wanneer en hoeveel ze werken – vaak komt dat neer op een uur tot een aantal uur per dag, verspreid over de week. Sommige bedrijven besteden (deel)taken uit aan de VA’s, terwijl andere bedrijven hen inzetten als volwaardige remote executive assistants. Moneypenny garandeert dat taken altijd binnen 24 uur worden opgepakt. Daardoor kunnen opdrachtgevers op dagelijkse ondersteuning rekenen, zonder een vaste werknemer aan te hoeven nemen met alle bijkomende vaste lasten van dien.

Hybride werken

De perceptie van remote werken veranderde drastisch met de komst van COVID-19. Sindsdien ziet Sturman dat hybride werkvormen door steeds meer bedrijven omarmd worden en is Moneypenny enorm gegroeid. Het bedrijf ondervindt daarbij geen moeilijkheden met bij het aantrekken van nieuwe VA’s. Volgens Sturman komt dat doordat ze mensen met haar concept de vrijheid geeft om zelf te bepalen waar en wanneer ze werken. Sturman: “Wij hebben de indruk dat het aandeel van mensen op de arbeidsmarkt dat per se remote wil werken sterk is toegenomen. De pandemie heeft mensen de ogen geopend voor de mogelijkheden als we buiten negen-tot-vijfkaders durven te treden. Veel functies zijn prima remote te vervullen. Wij roepen het al 20 jaar, maar hybride werkvormen kunnen enorm veel waarde toevoegen aan bedrijven, al helemaal in deze tijden van arbeidskrapte.”

Over Moneypenny

Moneypenny biedt organisaties sinds 2000 flexibele managementondersteuning op afstand door middel van professionele virtual assistants. Inmiddels verrichten circa 90 virtual assistants vanuit huis – binnen en buiten kantooruren – administratieve, secretariële en marketinggerichte taken voor opdrachtgevers verspreid over het hele land. Organisaties kunnen kiezen voor (tijdelijke) volledige ondersteuning of voor het uitbesteden van deeltaken. Moneypenny verschaft met dit concept werk aan mensen die niet kunnen of willen voldoen aan de 9-tot-5 werkcultuur vanuit kantoor, terwijl de opdrachtgever profiteert van continue managementondersteuning zonder daarvoor een vaste werknemer op kantoor te hoeven aannemen. De oprichter en CEO van Moneypenny is Marianne Sturman. Haar expertise over hybride werkvormen deelde ze het managementboek ‘Hybride wérkt’ (2022), dat ze samen met Susan Smulders schreef.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van een VA?

Plan dan vrijblijvend een afspraak in met Moneypenny en ontdek hoe onze virtueel assistenten jou kunnen ondersteunen.

Meer uit onze kennisbank

personal assistant achter computerscherm
14 mei 2024 Blog

Wat is een personal assistant?

Een Personal Assistant (PA) is meer dan alleen een rechterhand binnen een organisatie. Naast het… Lees verder
Vervanging bij zwangerschapsverlof; een Virtueel Assistent van Moneypenny
13 mei 2024 Blog

Vervanging nodig bij zwangerschapsverlof? Zet een VA in!

Is een van je medewerkers zwanger? Tijdens het zwangerschapsverlof is het van belang dat het werk… Lees verder
Explainer video: Samenwerken met een virtueel assistent van Moneypenny
Video's

Explainer video: Samenwerken met een Moneypenny-VA

In deze explainer video leggen we aan je uit hoe je slim en effiecient kan samenwerken met jouw… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!