Interview met virtueel assistent en accountmanager Roseanne

“Durf te doen. Als je het gewoon doet, zal altijd blijken dat je verder komt. Met deze instelling ben ik immers Accountmanager geworden bij Moneypenny.

Deze week interviewden wij Roseanne. Zij werkt ondertussen al bijna drie jaar bij Moneypenny en heeft zich in die tijd behoorlijk ontwikkeld. In dit interview komen we te weten hoe Roseanne bij Moneypenny terecht kwam en hoe zij haar werk als Virtueel Assistent en Accountmanager van Moneypenny combineert.

Door Willemijn
Op 19 juli 2022
Ontmoet onze VA's
Interview met virtueel assistent Roseanne, tevens accountmanager bij Moneypenny

Hi Roseanne, kun je allereerst iets vertellen over je achtergrond?

Zeker, ik ben in 2015 afgestudeerd aan de Hogeschool in Rotterdam, waar ik communicatie heb gestudeerd. Toen ik deze opleiding afrondde was ik 21 en was ik nog niet toe aan het werkende leven en daarom ben ik eerst gaan reizen. Ik ben toen een jaar in Australië geweest en dat smaakte naar meer. Ik wilde graag nog meer van de wereld zien en ben daarom flexibele jobs gaan uitvoeren op cruiseschepen. Bij terugkomst in Nederland heb ik een tijdje een koffiezaak gerund. Op een gegeven moment kreeg ik weer een baan op een schip. Toen bleek dat ik vanwege mijn relatie toch een wat langere periode in Nederland wilde blijven. Ik heb toen een baan gevonden als receptioniste/event planner in Rotterdam.

En hoe ben je dan uiteindelijk bij Moneypenny terecht gekomen?

Door al het reizen kwam ik veel in contact met mensen die virtueel werkten. Zodoende kwam ik ook met iemand in aanraking die mij over een baan als Virtuele Assistent wist te vertellen. Omdat ik nog steeds reislustig was (en ben, recent ben ik teruggekomen van 5 maanden Spanje) leek een job als Virtuele Assistent mij op het lijf geschreven en ben dat daarom naast mijn toenmalige baan als receptioniste gaan doen. Dat ging zo goed, dat mijn opdrachtgevers zich bleven uitbreiden en toen heb ik uiteindelijk de andere baan opgezegd. Sindsdien werk ik alleen bij Moneypenny.

Kan je iets meer vertellen over je huidige klanten?

Ja, voor een pedagogisch bureau werk ik al vanaf het begin dat ik bij Moneypenny werk. Voor deze opdrachtgever bekommer ik me om de klantenservice. Daarnaast bied ik voor een andere opdrachtgever, een App-developer, ondersteuning op HR-gebied. Voor weer twee andere opdrachtgevers, een financieel adviesbureau en een onderwijsadviesbureau, ben ik verantwoordelijk voor het facturatieproces. Ik zorg voor de offertes, de facturen en ik houd de begroting bij. Tot slot werk ik ook voor het Moneypenny team zelf, waar ik een rol als Accountmanager op me neem.

Je werkt in het Moneypenny team! Kun je iets meer vertellen over hoe dat is gegaan?

Ik heb heel erg geluk gehad met mijn opdrachten, die verliepen namelijk allemaal vlekkeloos. Hierdoor weet ik heel goed hoe samenwerkingen gaan met een opdrachtgever en hoe je jezelf als Virtuele Assistent het beste opstelt. Daarnaast heb ik altijd al de wens gehad om nog meer contact te hebben met verschillende opdrachtgevers en toen ik merkte dat Moneypenny heel erg groeide, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en Moneypenny laten weten dat ik het team graag zou willen ondersteunen als Accountmanager.

Wat goed, soms moet je assertief zijn! Kan je iets meer vertellen over jouw rol als Accountmanager?

Die rol is heel uitdagend en divers. Nadat er een Virtuele Assistent aan een opdrachtgever is gekoppeld, neem ik het onboarding proces op me. Na deze opstartfase check ik regelmatig, bij zowel de opdrachtgever als de Virtuele Assistent, hoe alles gaat. De ideale situatie is natuurlijk dat het allemaal feilloos verloopt. Echter kan het natuurlijk een keer gebeuren dat iemand met verlof gaat of dat er misschien geen goede match is. Hier komt de uitdaging voor mij om de hoek kijken en is het aan mij om dit op te lossen. Indien nodig kom ik met een alternatieve match of kijken we gezamenlijk naar een passende oplossing. Daarnaast werken we tegenwoordig ook steeds meer met VA-teams. Ik probeer in de gaten te houden of hier vraag naar is en indien gewenst, begeleid ik dit proces.

Hoe combineer jij deze twee rollen van Virtuele Assistent en Accountmanager?

Omdat ik voor mijn opdrachtgevers als Virtuele Assistent al een behoorlijke tijd werk, weet ik precies wat ik voor hen moet doen. Ik zorg vaak dat ik al mijn werkzaamheden voor hen voor het grootste deel gedurende mijn ochtenden heb gedaan. Hierdoor heb ik ‘s middags tijd om als Accountmanager aan het werk te gaan. Daarnaast ben ik erg flexibel, want als Accountmanager is het vaak noodzaak om direct te handelen wanneer je een vraagstuk binnenkrijgt.

Hoe ervaar je de begeleiding vanuit Moneypenny voor jouw ontwikkelingen?

Het Moneypenny team staat voor je klaar in het geval dat je ergens tegenaan loopt. Daarnaast staat Moneypenny open voor suggesties, waardoor er ruimte is je verder te ontwikkelen wanneer je het goed doet en je assertief bent. Ik ervaar de sfeer binnen Moneypenny als open en prettig.

Zijn er nog dingen die niet ter sprake zijn gekomen, die je wel graag zou willen benoemen?

Ondanks het feit dat je meerdere opdrachtgevers ondersteunt als Virtuele Assistent, vind ik het erg leuk om te merken dat je bij elke opdrachtgever gewoon weer een volwaardig onderdeel wordt van het team.

Heb je met de ervaring die je de afgelopen jaren hebt opgedaan binnen Moneypenny nog tips voor andere VA’s?

Durf te doen. Als je het gewoon doet, zal altijd blijken dat je verder komt en kan je jezelf verder ontwikkelen. Met deze instelling ben ik immers Accountmanager geworden bij Moneypenny.

Ben je door Roseanne’s verhaal getriggerd om zelf als virtuele assistent aan de slag te gaan?

Wij zijn op zoek naar virtuele assistenten, bekijk hier de vacature.

Ben je ondernemer en zou je graag met een Virtuele Assistent aan de slag willen gaan?

Plan dan een vrijblijvende afspraak in of lees hier meer over onze Virtual Assistance.

Wil jij ook een virtueel assistent inschakelen?

Bekijk de mogelijkheden op onze website of neem direct contact op met Marianne Sturman via 06-51222840. Je mag ook een vrijblijvende afspraak plannen.

Meer uit onze kennisbank

Meer continuïteit met een flexibel secretariaat
12 juli 2024 Blog

Social media ondersteuning

Een sterke online aanwezigheid is belangrijk voor het succes van elk bedrijf. Social media speelt… Lees verder
Virtueel Assistent Quita aan het werk voor haar opdrachtgevers van Moneypenny
11 juli 2024 Blog

Rechterhand nodig? Management ondersteuning door Moneypenny

Het fijne gevoel wanneer je dacht iets te zijn vergeten, maar je managementondersteuner alles gewoon… Lees verder
nieuwsbrief-moneypenny
1 juli 2024 In de media

Nieuwsbrief juni/juli 2024

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!