Wat kost een Virtual Assistant eigenlijk?

We hebben inmiddels genoeg ervaring om je met zekerheid te kunnen zeggen dat virtuele assistenten heel waardevol zijn. Zodra de virtueel assistent zelfstandig aan de slag is, heb je er nauwelijks omkijken meer naar. En ook niet naar je mailbox, agenda of andere taken die anders onderaan je to-do lijst staan. Hierdoor houd je meer tijd over! Tijd die je kunt investeren in het ontwikkelen van je bedrijf. Benieuwd naar de tarieven? Lees snel verder. 

Op 5 januari 2024
Samenwerken met je VA
Virtueel assistent

Kosten van een virtueel assistent

Een virtueel assistent kost geld en jij moet bepalen wat jouw budget is. Tarieven van virtueel assistenten variëren van $8 tot $15 per uur voor een virtueel assistent in een lagelonenland (meestal alleen Engelstalig) tot gemiddeld €30 tot €65 in Nederland.

Natuurlijk moet je altijd uitkijken voor het ‘goedkoop=duurkoop-effect’, maar het inschakelen van een buitenlandse virtueel assistent kan zeker interessant zijn wanneer je een grote invoerklus hebt, honderden plaatjes in je webshop geüpload moeten worden of een stuk software wilt laten programmeren. Via sites als Upwork kun je zelf aan de slag met het vinden van een VA om uiteenlopende, losse opdrachten bij neer te leggen. Een van de kritische succesfactoren hierin is een super strakke briefing, zodat je zeker weet dat je ook de gewenste output krijgt. Ook de welbekende taalbarrière of cultuurverschillen kunnen roet in het eten gooien.

Wanneer is het slim om een Nederlandse virtueel assistent in te schakelen?

Losse, afgebakende klussen, waar veel uren in gaan zitten lenen zich prima voor uitbesteden aan een buitenlandse partij of freelancer, zodat je kunt profiteren van een laag uurtarief. Wil je, daarentegen, structurele taken bij je virtueel assistent neerleggen, waarvoor kennis van de Nederlandse taal en gebruiken fijn is, zoals het maken van afspraken, het beheren van je inbox, het bellen van warme leads, om er maar eens een paar te noemen, schakel dan een Nederlandse virtueel assistent in. En ja, die kosten per uur nu eenmaal meer; echter omdat je aan een half woord genoeg hebt, verdien je de meerkosten dubbel en dwars terug.

Bekijk hier onze voordelige tarieven

Is een ZZP virtueel assistent goedkoper dan een VA-bureau?

Je zou denken dat een zelfstandige virtueel assistent in de regel een lager uurtarief zou hanteren dan een VA-bureau, omdat een ZZP-er nu eenmaal weinig overheadkosten heeft. Echter, niets is minder waar. De VA-markt is nog volop in ontwikkeling en je ziet een enorme variatie in uurtarieven.

Het is tegenwoordig gebruikelijk om transparant te zijn over tarieven, dus met een rondje googelen krijg je heel snel een beeld van de kosten. De meeste zelfstandige virtueel assistenten werken ook met abonnementsvormen en strippenkaarten. Het is altijd aan te raden te starten met een budget aan uren, zodat je achteraf niet voor een voldongen feit komt te staan.

Zorg vooral in het begin dat je snel een beeld krijgt van de productiviteit van je virtueel assistent, zodat je het uurtarief van je virtueel assistent op waarde kan schatten. Een super efficiënte virtueel assistent die €65 per uur vraagt kan nog steeds onder aan de streep goedkoper zijn dan een VA die €35 per uur vraagt en 2 x zo lang over een taak doet…

Wat kost een virtueel assistent van Moneypenny?

We werken met een flexibele abonnementsvorm, waarbij je kiest voor een instapniveau van 6, 14, 20 of 30 uur per maand. Daar bovenop mag je je virtueel assistent altijd meer werk geven, we berekenen dan maandelijks achteraf de meer-uren door.  Bij een groter abonnement profiteer je per saldo van een lager uurtarief.  Je mag ook switchen tussen de abonnementen, dat kan bijvoorbeeld fijn zijn als je in de zomer- of wintermaanden minder werkt hebt.

Zo werkt onze Virtual Assistance

Het kan natuurlijk zijn dat je vraag of verzoek complexer is dan een van onze abonnementen. We bekijken altijd samen met onze klant waar de vraag en de behoefte ligt en wie of welke virtueel assistent daar goed bij past. En daar komt maatwerk om de hoek kijken! We hebben een diverse groep virtuele assistenten beschikbaar, met talloze disciplines en expertises. Oftewel, er is vrijwel altijd een match! Is het niet met 1 virtueel assistent, dan is het wel een combinatie van 2 of 3 virtuele assistenten.

Wil je vrijblijvend sparren over onze dienstverlening en hoe wij jou kunnen helpen? Plan dan snel een afspraak met ons in.

Plan een vrijblijvende afspraak

Meer weten? Bekijk onze explainer video

Wil jij meer weten over de Virtual Assistance van Moneypenny?

Door het bekijken van onze explainer video ontdek je nu makkelijk de mogelijkheden van een Virtueel Assistent.

Wil je vrijblijvend sparren over onze dienstverlening en hoe wij jou kunnen helpen? Plan dan een afspraak met ons in.

Meer uit onze kennisbank

Meer continuïteit met een flexibel secretariaat
12 juli 2024 Blog

Social media ondersteuning

Een sterke online aanwezigheid is belangrijk voor het succes van elk bedrijf. Social media speelt… Lees verder
Virtueel Assistent Quita aan het werk voor haar opdrachtgevers van Moneypenny
11 juli 2024 Blog

Rechterhand nodig? Management ondersteuning door Moneypenny

Het fijne gevoel wanneer je dacht iets te zijn vergeten, maar je managementondersteuner alles gewoon… Lees verder
nieuwsbrief-moneypenny
1 juli 2024 In de media

Nieuwsbrief juni/juli 2024

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!