Thuiswerken als Virtuele Assistent, wat een genot!

Door: Jori, Virtuele Assistent bij Moneypenny

“Wat is het leven toch goed!” verzucht ik elke keer als ik, na een werkweek van zeven dagen en werkdagen die starten voordat het zonnetje opkomt en eindigen lang nadat datzelfde zonnetje weer is ondergegaan, zomaar ineens een avondje voor mezelf heb. Of als ik overdag, tussen mijn werkzaamheden door, even gedurende vijf korte minuutjes mij op mijn balkon in de eerste zomerse zonnestralen kan koesteren.

“Doe toch eens wat rustiger”
Mijn omgeving verklaart mij voor gek. “Doe toch eens wat rustiger. Denk om je gezondheid. Dit houd je niet vol.”

Tja, in een baan, waarbij ik elke dag van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat op locatie aan het werk zou zijn, zou ik hen vast niet tegenspreken. Maar die situatie geldt niet voor mij. Nee, totaal niet. Want, zoals ooit Kennedy de legendarische woorden uitsprak: “Ich bin ein Berliner”, zo zou ik willen uitroepen: “Ik ben een Virtuele Assistent!” Dit klinkt wat theatraal, maar toch… Ik vind thuiswerken een grote rijkdom!

Je kunt veel meer aan dan in een 9-5 job
Wat maakt toch dat je als Virtuele Assistent zoveel meer aankunt dan je in een ‘negen tot vijf baan’ kunt behappen? Volgens mij spelen er vele factoren een rol. Ten eerste: je beroepstrots. Elke dag weer ben ik trots op het feit dat ik een eigen thuiskantoor heb, die ik zelf naar mijn eigen smaak en inzicht heb kunnen inrichten, en die gevuld is met alle denkbare tools om aan de slag te gaan. Ten tweede: het gevoel van voldoening dat ik, ook in deze barre economische tijden, er goed in slaag om in mijn eigen inkomen te voorzien en geheel onafhankelijk te zijn. Ten derde: het fantastische gevoel dat ik mijn skills inzet daar waar ik ze wil inzetten. Met andere woorden, ik neem opdrachten aan die ik interessant vind, en hoef mij niet bezig te houden met allerlei bezigheden die normaliter op je pad komen als jij je binnen kantooruren binnen de vier muren van een werkgever bevindt. Ten vierde: de vrijheid die je hebt als Virtuele Assistent. Natuurlijk, het aantal uren dat ik soms maak is ongelooflijk. Maar daar tegenover staat dat ik ze wel maak op tijden die MIJ passen. Ik doe mijn boodschappen overdag op tijden waarvan ik weet dat het rustig is in de supermarkt. Heb ik ergens een fantastische jurk in de uitverkoop gezien, dan piep ik er even tussenuit om deze te gaan scoren, voordat het winkelend publiek er massaal opuit trekt en over elkaar heen rolt om de laatste aanbiedingen te bemachtigen. Ik ben niemand tot last; mijn werkzaamheden doe ik wel in de avonduren. Kortom, ik geniet van de (zij het kortdurende) vrijheden die mij als thuiswerker gegund zijn. Ten vijfde en verder….: Och, de voordelen zijn talrijk.

De nadelen…
En de nadelen? Ja, die zijn er natuurlijk ook! Soms vind ik mezelf best een klein beetje zielig als ik op zondagmiddag zit te werken, in de wetenschap dat mijn buren lekker in het zonnetje zitten en mijn vrienden in de kroeg. Maar dat is altijd slechts van korte duur, want oh, hoe zoet is de beloning: Elke keer dat ik weer een factuur de deur uit kan doen, weet ik dat ik weer een financieel stapje dichterbij mijn verre vakantie ben (die ik lekker kan plannen wanneer ík wil…) !!!!

Jori is Virtuele Assistent en werkt zowel voor opdrachtgevers van Moneypenny als voor eigen opdrachtgevers. Jori voert opdrachten uit op het gebied van notuleerwerkzaamheden, teksten schrijven en redigeren, administratieve werkzaamheden, secretariële ondersteuning, het verzorgen van notuleertrainingen.

Op 12 juli 2012
Blog

Meer uit onze kennisbank

nieuwsbrief-moneypenny
28 mei 2024 In de media

Nieuwsbrief mei 2024

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
Moneypenny interviewt opdrachtgever Jellie van Kunstgebit aan Huis
22 mei 2024 Succesverhalen

Kunstgebit aan Huis gaat virtueel met Moneypenny

“Bonnie handelt snel en is communicatief sterk, waardoor ik een goed beeld heb van de status van… Lees verder
personal assistant achter computerscherm
14 mei 2024 Blog

Wat is een personal assistant?

Een Personal Assistant (PA) is meer dan alleen een rechterhand binnen een organisatie. Naast het… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!