Webinar Goed op Weg met Susan Smulders

Deze zomer was Susan Smulders te gast bij mobiliteitsexpert Goedopweg in een webinar over thuiswerken.

Op 24 augustus 2021
Blog

Onderzoek

In het webinar deelde Susan een aantal inzichten uit het grote onderzoek dat Moneypenny in de coronatijd heeft uitgevoerd met Business Universiteit Nyenrode en Open Universiteit Nederland. Daaruit bleek o.a. dat het overgrote deel van de respondenten (maar liefst 97%) wil blijven thuiswerken als de coronabeperkingen opgeheven worden. Vooral hybride werken is populair (88%) – niet voor een dagje in de week, maar voor ongeveer de helft van de werktijd. Ook vertelde Susan over de rafelrandjes van langdurig thuiswerken. Vooral de impact op onderlinge contacten en verbinding is duidelijk te zien. Voor de deelnemers aan het webinar was dit heel herkenbaar. Veel mensen misten vooral het informele contact met collega’s.

Aanpak

Daarnaast vertelde Susan over de aanpak van Ondersteuning thuiswerken – een aanbod van Goedopweg waarin Moneypenny 30 organisaties uit de provincie Utrecht kosteloos mag helpen om thuiswerken een plek te geven in de toekomst van hun organisatie. Susan beschreef welke stappen zij zet met deelnemende organisaties. De inspanning voor deelnemende organisaties is te overzien en aan het eind heb je niet alleen een gedeeld beeld van de rol van thuiswerken in je organisatie maar ook een uitgevoerd plan van aanpak zodat thuiswerken goed geregeld is.

In het webinar kwamen ook werkgevers aan het woord. Fabory, AB Werkt en Julius Clinical deelden hun ervaringen met thuiswerken en de vraagstukken waar ze tegenaan lopen. Susan Smulders vat het als volgt samen: “De verhalen gaven een eerlijk beeld van de voordelen en worstelingen in de afgelopen tijd. Ik heb met al deze bedrijven gewerkt en het is mooi om horen hoe zij hun weg gevonden hebben en nog vinden in structureel meer thuiswerken.”

Terugkijken

Het webinar is integraal terug te kijken.

Vragen naar aanleiding van het webinar of deze post? Mail of bel Susan (0645 766 097)

Meer uit onze kennisbank

nieuwsbrief-moneypenny
28 mei 2024 In de media

Nieuwsbrief mei 2024

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
Moneypenny interviewt opdrachtgever Jellie van Kunstgebit aan Huis
22 mei 2024 Succesverhalen

Kunstgebit aan Huis gaat virtueel met Moneypenny

“Bonnie handelt snel en is communicatief sterk, waardoor ik een goed beeld heb van de status van… Lees verder
personal assistant achter computerscherm
14 mei 2024 Blog

Wat is een personal assistant?

Een Personal Assistant (PA) is meer dan alleen een rechterhand binnen een organisatie. Naast het… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!