Parttimer werkt als fulltimer

Het Nieuwe Werken. Er zijn nog werkgevers die er niets van moeten hebben. We hebben immers al een recht op deeltijdwerken. Als het gaat om het combineren van bijvoorbeeld zorgtaken met werk, dan is dat toch al geregeld? Nee dus.

Net zo inflexibel

Werknemers met een deeltijdbaan hebben gewoonlijk vaste dagen en vaste tijden. En dat is net zo inflexibel als een fulltime baan. Even een middag of dag verzetten is niet altijd mogelijk, óf het kost enorm veel tijd en moeite om het te regelen. De gebruikelijke kantoortijden waarop deeltijdwerkers verwacht worden, sluiten vaak niet aan bij andere verplichtingen en taken die een deeltijdwerker wil combineren met een baan, zoals op tijd bij school of crèche aankomen, kinderen naar de sportclub brengen of boodschappen doen voor opa en oma.

Meer lucht

Het Nieuwe Werken geeft in alle opzichten meer lucht en meer energie dan deeltijdwerken. En daar doet de werkgever zijn voordeel mee. Mensen die vanuit huis werken, of deels vanuit huis werken, en grotendeels zelf hun tijd indelen, hebben minder stress en meer tijd. Minder stress omdat ze zelf kunnen plannen. Meer tijd omdat ze geen reistijd hebben en geen files. Veel thuiswerkers ervaren dan ook dat ze veel efficiënter kunnen werken dan op kantoor. De voordelen voor de werkgever zijn evident.

Parttime -> fulltime

Het Nieuwe Werken heeft nog een ander bijzonder voordeel voor werkgevers. Door vanuit huis te werken, kunnen parttimers functioneren als fulltimers. Een fulltimebaan of een deeltijdbaan op kantoor, verdeeld over maandag t/m vrijdag, is voor veel werknemers geen optie. Voor thuiswerkers echter wel. Zij hebben geen reistijd en schuiven zo achter de computer voor een paar uur werk. Daarnaast zien wij bij onze thuiswerkers ook dat zij meer uren willen werken dan wanneer ze op kantoor moeten werken. Juist omdat zij meer tijd en minder stress hebben. Werkgevers, doe er uw voordeel mee!

Door Advice
Op 7 oktober 2010
Blog

Meer inspiratie

Slimmer werken met Moneybird en een Virtueel Assistent van Moneypenny
23 november 2022 Blog

Slimmer werken met Moneybird

Slimmer werken; Iets waar wij binnen Moneypenny veel waarde aan hechten. We durven wel te beweren… Lees verder
Moneypenny-nieuwsbrief
23 november 2022 Nieuwsbrief

Nieuwsbrief november

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
maarten-tigchelaar
14 november 2022 Testimonials

Interview met opdrachtgever Maarten Tigchelaar

“Het is heel fijn dat er een mogelijkheid is om de werkzaamheden van een virtuele assistent uit te… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!