Remote werken werkt

In de coronatijd hebben veel organisaties noodgedwongen ontdekt dat substantieel en langdurig thuiswerken eigenlijk best werkt. Dat weten wij bij Moneypenny al jaren. Remote werken, oftewel je werk buiten de kantooromgeving doen, biedt veel mogelijkheden – voor medewerkers en organisaties. Zeker als je dat combineert met face-to-face tijd op kantoor en flexibele arbeidstijden en je zo werken hybride maakt.

Door Bonnie
Blog
remote-werken-werkt

Hybride werken creëert ruimte voor meer werkuren

Op dit moment is de spanning op de arbeidsmarkt groot en dit zal naar verwachting zo blijven. Er is een groot arbeidstekort: er zijn meer vacatures dan werklozen en dan heb ik nog niet eens over de mismatch tussen deze twee. Demografische ontwikkelingen laten zien dat de beroepsbevolking in Nederland de aankomende jaren niet veel zal gaan groeien. Dit betekent dat we met dezelfde hoeveelheid mensen het werk moeten doen. Aangezien nog steeds een groot deel parttime werkt is er wel ruimte voor het maken van meer arbeidsuren. Door medewerkers zeggenschap te geven en hybride te laten werken, kunnen mensen hun eigen arbeidsarrangement vormgeven. Dat biedt ruimte voor meer uren werken en maakt het mogelijk om ook langer in het arbeidsproces te blijven. 

Remote is een belangrijke arbeidsvoorwaarde

Uit onderzoek van de ManpowerGroup uit 2017 bleek toen al dat in Nederland 44% van de mannen en 56% van de vrouwen flexibiliteit in zijn of haar top 3 heeft staan qua criteria bij het kiezen van een nieuwe werkgever. Nu laat onderzoek na onderzoek zien dat medewerkers niet volledig terug willen naar kantoor. Gezien de spanning op de arbeidsmarkt is het als organisatie van belang dat je aansluit op een diepgewortelde wens van veel talent om meer invloed te hebben op tijd, plaats en manier van werken. Remote en hybride werken bieden veel mogelijkheden om flexibiliteit te bewerkstelligen. Je geeft mensen immers ruimte om keuzes te maken qua locatie en tijd van werken. 

Technologie ondersteunt remote

De technologie om op afstand te werken én samen te werken is er. We hebben ervaring opgedaan met andere manieren van het organiseren van werk, een nieuwe cultuur van samenwerken/overleggen en een gewijzigde stijl van leidinggeven. Slaagt jouw organisatie erin om die ervaringen om te zetten in een blijvend andere manier van werken? Dit whitepaper daagt je uit om daarover na te denken en inspireert je om aan de slag te gaan met de uitdagingen die je daarbij ongetwijfeld tegenkomt. 

Hybride werken met succes verankeren in jouw organisatie?

We helpen je graag op weg! Maak gebruik van onze kennis en ervaring. Samenwerken kan echt slimmer, effectiever en leuker. We delen onze immense kennis in ons boek, hands-on trainingen, praktisch advies en implementatiebegeleiding.

Meer uit onze kennisbank

personal assistant achter computerscherm
14 mei 2024 Blog

Wat is een personal assistant?

Een Personal Assistant (PA) is meer dan alleen een rechterhand binnen een organisatie. Naast het… Lees verder
Vervanging bij zwangerschapsverlof; een Virtueel Assistent van Moneypenny
13 mei 2024 Blog

Vervanging nodig bij zwangerschapsverlof? Zet een VA in!

Is een van je medewerkers zwanger? Tijdens het zwangerschapsverlof is het van belang dat het werk… Lees verder
Explainer video: Samenwerken met een virtueel assistent van Moneypenny
Video's en webinars

Explainer video: Samenwerken met een Moneypenny-VA

In deze explainer video leggen we aan je uit hoe je slim en effiecient kan samenwerken met jouw… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!