De gelukkige thuiswerker(s)

Bij Moneypenny vinden wij het, net als andere werkgevers, belangrijk dat onze medewerkers blij zijn met hun baan en veel werkgeluk ervaren. Je zou denken dat dit bij een bedrijf waarin íedereen op afstand werkt een behoorlijke uitdaging is. Maar onze thuiswerkers blijken enorm tevreden. In dit blog vertellen we je waarom en daar kan jij als werkgever of leidinggevende je voordeel mee doen.

Gelukkige thuiswerkers van moneypenny

Moneypenny bestaat bijna 22 jaar en daarmee kunnen we wel zeggen dat we heel veel ervaring hebben opgedaan en de nodige expertise hebben verkregen met thuiswerken en werken met thuiswerkers. Inmiddels zijn er nog maar weinig branches die niet te maken hebben gehad met hybride werken of thuiswerken. Met name gedurende de coronacrisis heeft menig werkgever of leidinggevende ondervonden hoe uitdagend dit is.

Maar vergeet als werkgever niet dat jouw medewerkers ook een ervaring rijker zijn. Zij weten nu hoe het is om vanuit huis te werken, geen reistijd te hebben en bovenal om meer zeggenschap te hebben over hun werkdag. En laten dit nou precies de belangrijkste speerpunten zijn van het werkgeluk van onze virtuele, online assistenten.

Aspecten werkwaardering thuiswerkers

Jaarlijks inventariseren wij de werkwaardering van onze virtuele assistenten. En ook afgelopen jaar waardeerden onze thuiswerkers hun virtuele job met een dikke 8. Nou delen we dit niet om onszelf op de borst te slaan, maar wel om te laten zien waar hun werkgeluk dan in zit.

Zeggenschap

Onze virtual assistants hebben volledige zeggenschap over hun werkdag; over de plaats en tijd van werken. Zij hebben de regie in handen en dat wordt erg gewaardeerd. Natuurlijk stelt Moneypenny randvoorwaarden op. Denk hierbij aan afspraken over de bereikbaarheid, werkverdeling, spoedklussen en communicatie. Ook trainen we onze virtuele assistenten hoe zij moeten omgaan met deze verantwoordelijkheid en hoe ze ervoor zorgen dat, naast zichzelf, ook de opdrachtgever tevreden blijft.

Flexibiliteit

Een van de grootste voordelen die wordt benoemd is flexibiliteit. Plotseling de plannen omgooien of juist ‘s avonds nog even doorwerken. Geen probleem, zolang de afspraken maar worden nagekomen. Flexibiliteit geven aan je werknemers komt dus ook terug bij de werkgever. Fijn toch, dat iemand buiten de kantoortijden om nog even wat werk kan verzetten.

Balans

Veel van onze Moneypenny’s combineren hun baan. Door de zeggenschap en flexibiliteit die zij hebben is het heel makkelijk te combineren met een druk gezinsleven of mantelzorg. Maar er zijn ook virtual assistants die om andere redenen kiezen voor deze baan. Zij combineren het werk met andere hobby’s en interesses of vrijwilligerswerk. Zij bepalen wat voor hen de juiste balans is, op welk vlak dan ook.

Living the dream

Veel van onze thuiswerkers maken hun droom waar terwijl ze werken voor Moneypenny. Tegelijkertijd een B&B runnen in Italië, met het hele gezin terug naar de roots in Portugal of de Hollandse winters ontvluchten. Oftewel werken vanaf welke locatie dan ook. Naast dat zij heel erg gelukkig worden van hun droom najagen, zullen ze ook hun uiterste best doen om de baan te behouden die dat mogelijk maakt.

Bovenstaande aspecten worden het meest genoemd door onze VA’s wanneer we ze vragen wat bijdraagt aan hun werkgeluk. Weet jij eigenlijk wel wat bijdraagt aan het werkgeluk van jouw medewerkers?

Inventariseer en onderneem actie

Inmiddels gaan de meeste bedrijven weer (deels) terug naar kantoor. Volgens ons het moment om te kijken naar de individuele wensen en behoeftes van de medewerkers. Wat willen zij en vooral wat willen zij niet meer? Moneypenny deed hier eerder onderzoek naar in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit en Open Universiteit.

We begrijpen dat bovenstaande ‘secundaire arbeidsvoorwaarden’ niet voor iedere werkgever en voor elke branche tot de mogelijkheden behoort. Maar denk in oplossingen en probeer ideeën uit voordat je ze afschiet. Dat is in ieder geval één van de lessen die wij de afgelopen periode hebben geleerd. Kijk naar wat jij als werkgever kan bieden om bij te dragen aan het werkgeluk van jouw werknemers.

Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Schakel Moneypenny in voor advies en trainingen over hybride werken.

Moneypenny Training & Advies

Wil je meer weten over hybride werken en wat Moneypenny hierin voor jou kan betekenen?

Meer uit onze kennisbank

Meer continuïteit met een flexibel secretariaat
12 juli 2024 Blog

Social media ondersteuning

Een sterke online aanwezigheid is belangrijk voor het succes van elk bedrijf. Social media speelt… Lees verder
Virtueel Assistent Quita aan het werk voor haar opdrachtgevers van Moneypenny
11 juli 2024 Blog

Rechterhand nodig? Management ondersteuning door Moneypenny

Het fijne gevoel wanneer je dacht iets te zijn vergeten, maar je managementondersteuner alles gewoon… Lees verder
nieuwsbrief-moneypenny
1 juli 2024 In de media

Nieuwsbrief juni/juli 2024

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!