Slimmer werken met LastPass

Slimmer werken; Iets waar wij binnen Moneypenny veel waarde aan hechten. We durven wel te beweren dat wij hier experts in zijn. Het is de essentie van ons bestaan. Omdat we ervan overtuigd zijn dat onze kennis gedeeld moet worden, geven wij elke maand een tip om slimmer te werken. Deze maand vertelt onze virtuele assistent Mariëlle je meer over LastPass, een tool die je kunt inzetten als wachtwoordmanagement programma.

Door Willemijn
Op 6 juli 2022
Samenwerken met je VA
Slimmer werken met lastpass en een virtueel assistent van Moneypenny

Waarom is LastPass de perfecte uitkomst voor jou?

Ben jij ook altijd wachtwoorden kwijt en vergeten en moet je daardoor vaak op ‘forgot my password’ klikken? Dan is dit wachtwoordmanagementprogramma iets voor jou. Naast dat LastPass het je ontzettend makkelijk maakt om in te loggen in al je verschillende accounts, is het ook nog eens super veilig. We leven tegenwoordig in een wereld waarin internetboeven een nieuwe vorm van criminaliteit hebben ontwikkeld. Wanneer jij overal dezelfde wachtwoorden hebt, deze (bijna) nooit veranderd en deze wachtwoorden ook nog eens lekker makkelijk maakt (zodat je ze niet vergeet), dan ben jij een makkelijk target voor een hacker.

Het is daarom van groot belang dat je overal een ander wachtwoord hebt, deze vaak verandert en ‘m elke keer super moeilijk maakt. Irritant hè? Gelukkig komt hier LastPass om de hoek kijken. Ik werk voor verschillende opdrachtgevers en voor elke klant heb ik een paar verschillende accounts waarop ik regelmatig inlog. Voor mij (en mijn opdrachtgevers!) is LastPass daarom de perfecte tool om alle wachtwoorden veilig op te slaan. Zo kan ik makkelijk en overal ter wereld veilig inloggen op welk account dan ook. Is het weer eens tijd om een wachtwoord te updaten? LastPass geeft je een willekeurig gegeneerd wachtwoord en automatisch de optie om deze wijziging op te slaan.

Oké, en hoe werkt LastPass dan?

Om gebruik te maken van LastPass vanaf je computer dien je de LastPass-browserextensie te downloaden. Vervolgens zie je de knop van LastPass rechts in de werkbalk van je internetbrowser. Door hierop te klikken heb je toegang tot al je wachtwoorden. Maar let op; één wachtwoord dien je te onthouden, namelijk die van jouw LastPass-account zelf. Wanneer je met jouw LastPass-account bent ingelogd, zal LastPass automatisch jouw wachtwoorden invullen. Voor je mobiel en tablet is er een LastPass-app. Wanneer je deze hebt gedownload en bent ingelogd op jouw account, heb je vanaf je mobiel en tablet toegang tot al je wachtwoorden. Ook via deze weg vult LastPass automatisch je wachtwoorden in als je bent ingelogd.

Wat kost LastPass?

Free

Met het gratis account kan je onbeperkt wachtwoorden opslaan. Echter heb je hiermee maar toegang tot één apparaat type, namelijk je computer, je mobiel of tablet. Je kunt met dit abonnement je wachtwoorden met één persoon delen.

Premium

Een premium account geeft je, naast de optie van het onbeperkt opslaan van wachtwoorden, toegang vanaf al je apparaten en je kunt al je wachtwoorden met meerdere personen delen. Met het oog op de veiligheid heb je met dit pakket wat extra voordelen. Je hebt namelijk toegang tot een beveiligingsdashboard en het dark web wordt voor je gemonitord. Daarnaast krijg je met voorrang technische support.

Ben je geïnteresseerd in een abonnement voor meerdere gebruikers? LastPass biedt je ook een optie tot een Familie-, Team- en Business abonnement. Neem een kijkje op hun website voor meer informatie.

Wat mij (en mijn collega’s) betreft is het zeker de moeite waard om te kijken of jij met deze tool slimmer kan werken. Wil je meer weten? Ga dan naar de website van LastPass. Heb je meer hulp nodig binnen jouw organisatie met bijvoorbeeld communicatie? Wij helpen je graag aan een eigen virtuele assistent!

 

* Moneypenny heeft geen enkel zakelijk belang bij deze tool. Het zijn tools en diensten waar wij van onder de indruk zijn, die het slimmer werken stimuleren en die wij daarom het delen waard vinden. Vanzelfsprekend kunnen onze Virtuele Assistenten ondersteunen bij het invoeren of toepassen van zo’n tool of dienst.

Wil jij ook slimmer werken met een virtueel assistent van Moneypenny?

Ontdek de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend gesprek.

Meer uit onze kennisbank

personal assistant achter computerscherm
14 mei 2024 Blog

Wat is een personal assistant?

Een Personal Assistant (PA) is meer dan alleen een rechterhand binnen een organisatie. Naast het… Lees verder
Vervanging bij zwangerschapsverlof; een Virtueel Assistent van Moneypenny
13 mei 2024 Blog

Vervanging nodig bij zwangerschapsverlof? Zet een VA in!

Is een van je medewerkers zwanger? Tijdens het zwangerschapsverlof is het van belang dat het werk… Lees verder
Explainer video: Samenwerken met een virtueel assistent van Moneypenny
Video's

Explainer video: Samenwerken met een Moneypenny-VA

In deze explainer video leggen we aan je uit hoe je slim en effiecient kan samenwerken met jouw… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!