Slimmer werken met Braintoss

Slimmer werken; Iets waar wij binnen Moneypenny veel waarde aan hechten. We durven wel te beweren dat wij hier experts in zijn. Het is de essentie van ons bestaan. Omdat we ervan overtuigd zijn dat onze kennis gedeeld moet worden, geven wij elke maand een tip om slimmer te werken. Deze maand vertelt onze virtuele assistent Maartje je meer over Braintoss, een platform dat je kunt inzetten als extra geheugensteuntje.

Door Maartje
Op 1 juni 2022
Slimmer werken met een VA
Slimmer-werken-tip-braintoss

Wat is Braintoss?

Braintoss is een simpele maar ontzettend handige app voor iPhone en Android. Je kunt hier namelijk snel gesproken tekst, een foto of getypte tekst vastleggen om te onthouden. De app verstuurt dit bericht direct door naar een vooraf ingesteld e-mailadres. Ideaal! Braintoss zetten de ingesproken boodschap of foto om in een tekstbericht wat je kunt kopiëren en plakken. Het oorspronkelijke bericht wordt ook als bijlage meegestuurd.

Toss your thoughts straight into your inbox.”

Hoe werkt Braintoss?

Braintoss is een van de eerste simpele stappen om een leger hoofd te krijgen (en wie wil dat nou niet?!). Braintoss betekent letterlijk ‘uit je hoofd gooien’. Je gooit je gedachten weg uit je hoofd door ze vast te leggen op een andere plek dan je eigen geheugen. De app werkt simpel en biedt 3 mogelijkheden:

  • Voice: spreek een notitie in van maximaal 18 seconde. Ook mogelijk met een bluetooth headset.
  • Image: maak een foto of kies een eerder gemaakte foto. De app kan zelfs de gegevens van een visitekaartje overnemen.
  • Note: typ een notitie voor jezelf op je smartphone

Er kunnen meerdere e-mailadressen gekoppeld worden aan Braintoss waardoor je de tool ook voor verschillende werkgevers kunt toepassen. Erg handig als VA ;-)!

Wat maakt Braintoss anders dan andere geheugen tools?

Er zijn natuurlijk meer apps & tools zoals Braintoss, bijvoorbeeld Evernote. Het voordeel van Braintoss ten opzichte van andere apps is de snelheid van de app. Braintoss start sneller op omdat het enkel gedachtes vastlegt. De app hoeft geen andere notities te synchroniseren en opent het scherm zonder andere afleiding. Daarnaast zet de app gesproken tekst om in een kopieerbare tekst, een unieke feature.

Wat kost Braintoss?

Kleine investering, groot gemak! Je betaalt eenmalig €2.99 om de app te downloaden. Een klein bedrag wanneer je bedenkt hoeveel rust het je geeft!

Wat mij (en mijn collega’s) betreft is het zeker de moeite waard om te kijken of jij met deze tool slimmer kan werken. Wil je meer weten? Ga dan naar de website van Braintoss. Ben je op zoek naar meer ondersteuning? Wij helpen je graag aan een eigen virtuele assistent!

 

* Moneypenny heeft geen enkel zakelijk belang bij deze tool. Het zijn tools en diensten waar wij van onder de indruk zijn, die het slimmer werken stimuleren en die wij daarom het delen waard vinden. Vanzelfsprekend kunnen onze Virtuele Assistenten ondersteunen bij het invoeren of toepassen van zo’n tool of dienst.

Wil jij ook slimmer werken met een virtueel assistent van Moneypenny?

Ontdek de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend gesprek.

Meer uit onze kennisbank

interview-virtueel-assistent-caroline
23 mei 2023 Testimonials

Interview met Virtueel Assistent Caroline

“Ik vind het een leuke combinatie om enerzijds naar de yogastudio te gaan en daar in contact te… Lees verder
Moneypenny-nieuwsbrief
22 mei 2023 In de media

Nieuwsbrief mei 2023

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
Interview in Harper's Bazaar met Marianne Sturman
22 mei 2023 In de media

Interview met Marianne Sturman in Harper’s Bazaar

Hybride én sustainable werken, toen het in 2000 nog haast ondenkbaar was, was Moneypenny hier al… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!