Slimmer werken met Canva

Slimmer werken; Iets waar wij binnen Moneypenny veel waarde aan hechten. We durven wel te beweren dat wij hier experts in zijn. Het is de essentie van ons bestaan. Omdat we ervan overtuigd zijn dat onze kennis gedeeld moet worden, geven wij elke maand een tip om slimmer te werken. Deze maand vertelt onze virtueel assistent Willemijn je meer over Canva, een platform dat je kunt inzetten bij het ontwerpen van grafische beelden.

Door Willemijn
Op 1 december 2021
Samenwerken met je VA
Slimmer werken met een virtueel assistent en Canva

Wat is Canva? 

Mocht je op creatief gebied samenwerken, dan is Canva een onmisbare tool. Je kunt Canva inzetten bij het creëren en ontwerpen van grafische beelden. Denk hierbij aan presentaties, posters, visuals voor socials, maar ook video’s en andere documenten met visuele inhoud. Zelf werk ik als virtuele assistente graag met Canva. Het is namelijk een gesimplificeerde versie van Photoshop en PowerPoint in één. Voor één opdrachtgever houd ik me bijvoorbeeld voornamelijk bezig met e-mailmarketing. Voor de nieuwsbrieven die hieruit voortkomen gebruiken wij Canva voor het creëren van leuke headers.  

Functionaliteiten 

Met Canva kan iedereen een mooi ontwerp maken. Maak gebruik van de talrijke templates of breng jouw grafische skills in de praktijk en start met een leeg canvas. Sleep eenvoudig afbeeldingen, tekst en (bewegende) illustraties naar jouw ontwerp en pas deze aan naar jouw wensen.

Voor beeldmateriaal (zoals foto’s en grafische beelden) kan je een keuze maken uit de uitgebreide beeldbank met miljoenen stock opties of zelf makkelijk jouw eigen iconen en foto’s uploaden. Canva biedt je zelfs de mogelijkheid om foto’s eenvoudig te bewerken.

Is jouw design helemaal naar wens afgewerkt? Via Canva kun je jouw social media posts klaarzetten en publiceren! 

Slimmer (samen) werken 

Als virtuele assistent werk ik dagelijks samen met mijn opdrachtgever aan ontwerpen die in Canva staan opgeslagen. Omdat Canva je de mogelijkheid biedt online via het platform samen te werken, kunnen mijn opdrachtgever en ik, ieder in onze eigen tijd, aan de verschillende projecten zitten. Via het platform kan je binnen de verschillende projecten feedback geven en reacties plaatsen op de verschillende designs. Je kunt zelfs stemmen uitbrengen op elkaars werk. Zo streef je als team naar een perfect eindresultaat. Over het aantal teamleden dat tegelijkertijd aan een project kan werken lees je hieronder meer.  

Kosten 

Canva biedt drie verschillende pakketten aan;

Canva Free

Dit maakt deze tool extra leuk, je hebt namelijk gratis toegang tot meer dan 25.000 templates, meer dan 100 designs voor social media posts, presentaties, brieven en toegang tot honderdduizenden foto’s en afbeeldingen. Bij dit pakket zit 5GB cloud storage. 

Canva Pro

Voor een schappelijke prijs krijg je met dit pakket een hoop extra’s. Meer dan 100 miljoen stock foto’s, video’s, audio en graphics aan en meer dan 610.000 premium templates met dagelijks nieuwe designs. Daarnaast kun je makkelijk je brand- en campagnekleuren, logo’s en lettertypes toevoegen. En met dit pakket kun je social media posts klaarzetten. Cloud storage gaat tot 100 GB. Dit pakket is vanaf €11,99 per maand en loopt op naarmate er meer teamleden deelnemen. 

Canva Enterprise

Geeft je de mogelijkheid om in overleg een pakket op maat af te stemmen.   


Wat mij (en mijn collega’s) betreft is het zeker de moeite waard om te kijken of jij met deze tool slimmer kan werken. Wil je meer weten? Ga dan naar de website van 
Canva. Heb je hulp nodig bij het maken van mooie ontwerpen of het klaarzetten van social media posts? Wij helpen je graag aan een eigen virtuele assistent 

Wil jij ook slimmer werken met een VA? Benieuwd naar de mogelijkheden? 
Maak hier een afspraak met Marianne en zij vertelt je er alles over.  

   

* Moneypenny heeft geen enkel zakelijk belang bij deze tool. Het zijn tools en diensten waar wij van onder de indruk zijn, die het slimmer werken stimuleren en die wij daarom het delen waard vinden. Vanzelfsprekend kunnen onze Virtuele Assistenten ondersteunen bij het invoeren of toepassen van zo’n tool of dienst. 

Slimmer werken

Wil je meer informatie over slimmer werken met een virtueel assistent?

Meer uit onze kennisbank

Marianne Sturman interview bij Management Support 'Een goede virtual assistant is nog geen goede ondernemer’.
10 april 2024 In de media

Management Support: Interview met Marianne Sturman over de rol van Virtueel Assistenten

In een interview met Management Support deelt Marianne Sturman, oprichter van Moneypenny, haar… Lees verder
nieuwsbrief-moneypenny
10 april 2024 In de media

Nieuwsbrief april 2024

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
complex agendabeheer
10 april 2024 Samenwerken met je VA

Geef het gedoe van agendabeheer uit handen met EasyCal

Het plannen van afspraken lijkt vaak een eenvoudige klus, totdat je in de wirwar van agenda’s… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!