Slimmer werken – Mural

Slimmer werken; Iets waar wij binnen Moneypenny veel waarde aan hechten. We durven wel te beweren dat wij hier experts in zijn. Het is de essentie van ons bestaan. Omdat we ervan overtuigd zijn dat onze kennis gedeeld moet worden, geven wij elke maand een tip om slimmer te werken. Deze maand vertellen we je meer over Mural, een digitaal whiteboard voor onder andere online brainstormen.

Op 4 november 2021
Samenwerken met je VA

Wat is Mural?

Mural is een soort digitale werkplaats die gebruikt wordt voor visuele samenwerking. Met deze tool kan je makkelijk en efficiënt ideeën uit werken en visualiseren en deze tool is het best te vergelijken met een digitaal whiteboard. Het biedt visuele ondersteuning bij online brainstormen, trainingen, overleggen en meer.

Functionaliteiten

In Mural kan je kiezen voor diverse templates of starten met een leeg canvas. Aan een canvas kan je tekst, sticky notes, vormen, pijlen, iconen, frameworks, afbeeldingen, bestanden en linkjes toevoegen. Voor de echte creatieveling kan je zelfs tekenen op het bijna oneindige canvas. Deze opties zijn weergegeven als icoontjes en selecteer je eenvoudig vanuit een sidebar. Naast deze basisfunctionaliteiten kan je als facilitator elementen ‘locken’ zodat deze niet meer gewijzigd of verplaatst kunnen worden door deelnemers.

Templates

Goede voorbeelden van templates worden door gebruikers gedeeld en vanuit de Mural community zijn er honderden templates beschikbaar om inspiratie op te doen en om de mogelijkheden van deze tool te ontdekken.

Samenwerken

Wanneer je een digitaal canvas hebt gecreëerd kun je deze delen door middel van een link. Deelnemers hebben geen Mural account nodig en kunnen zelfs anoniem deelnemen. Alle deelnemers zien elkaars cursor over het bord bewegen. bij drukke sessies kan je dit overigens ook uitschakelen. De facilitator kan ook stemrondes en timers instellen voor het team en dit is dan weer erg handig bij een brainstorm.

Kosten

Wat helemaal mooi is; Mural is gratis beschikbaar. Bij het gratis account kan je maximaal 5 canvassen aanmaken maar wel ongelimiteerd deelnemers uitnodigen. Ben je op zoek naar meer mogelijkheden voor je team? Dan lopen de kosten snel op want een Team+ abonnement kost $9,99 per member per maand.

Wat ons betreft is het zeker de moeite waard om te kijken of jij met deze tool effectiever, efficiënter en slimmer kan werken. Wil je meer weten of de tool gratis uitproberen? Ga dan naar de website van Mural. Voortaan tijdens jouw meeting, brainstorm of training gebruik maken van een digitaal whiteboard? Laat jouw virtuele assistent hem klaarzetten!

Wil jij ook slimmer werken met een VA? Benieuwd naar de mogelijkheden?
Maak hier een afspraak met Marianne en zij vertelt je er alles over.

 

* Moneypenny heeft geen enkel zakelijk belang bij deze tool. Het zijn tools en diensten waar wij van onder de indruk zijn, die het slimmer werken stimuleren en die wij daarom het delen waard vinden. Vanzelfsprekend kunnen onze Virtuele Assistenten ondersteunen bij het invoeren of toepassen van zo’n tool of dienst.

Meer uit onze kennisbank

Marianne Sturman interview bij Management Support 'Een goede virtual assistant is nog geen goede ondernemer’.
10 april 2024 In de media

Management Support: Interview met Marianne Sturman over de rol van Virtueel Assistenten

In een interview met Management Support deelt Marianne Sturman, oprichter van Moneypenny, haar… Lees verder
nieuwsbrief-moneypenny
10 april 2024 In de media

Nieuwsbrief april 2024

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
complex agendabeheer
10 april 2024 Samenwerken met je VA

Geef het gedoe van agendabeheer uit handen met EasyCal

Het plannen van afspraken lijkt vaak een eenvoudige klus, totdat je in de wirwar van agenda’s… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!