Slimmer werken met Slack

Slimmer werken; Iets waar wij binnen Moneypenny veel waarde aan hechten. We durven wel te beweren dat wij hier experts in zijn. Het is de essentie van ons bestaan. Omdat we ervan overtuigd zijn dat onze kennis gedeeld moet worden, geven wij elke maand een tip om slimmer te werken. Deze maand vertelt onze virtuele assistent Margot je meer over Slack, een platform dat je kunt inzetten voor de communicatie binnen jouw organisatie.

Op 8 maart 2022
Samenwerken met je VA
slimmer werken met slack en een virtueel assistent van Moneypenny

Wat is Slack?

Omdat wij bij Moneypenny virtueel werken is het erg belangrijk om een goed communicatiemiddel te kiezen. Om met mijn opdrachtgevers goed te kunnen communiceren, werk ik graag met Slack. Slack is een communicatiemiddel waarmee je door middel van een chatbox met je team kan communiceren. Deze chatgesprekken kunnen één op één plaatsvinden, maar ook in groepen. Groepen chatten met elkaar in de zogenoemde Channels. Binnen Slack kun je zoveel channels, ofwel kanalen, aanmaken als je zelf wil. Zo zie ik bijvoorbeeld bij mijn opdrachtgevers dat er per team een verschillend kanaal wordt aangemaakt. Op deze manier is de communicatie alvorens mooi georganiseerd. 

Functionaliteiten

Los van de chatfunctie biedt Slack je ook nog andere handige functionaliteiten aan waar ik als virtuele assistent graag gebruik van maak. Zo kun je niet alleen chatten ter communicatie, maar kun je ook (video)bellen. Dit vind ik een erg handige functionaliteit als blijkt dat je even snel tussendoor iets moet bespreken met elkaar. Je hoeft hierdoor namelijk geen specifieke belafspraak met elkaar op te zetten en hebt tegelijkertijd je handen vrij om ook nog andere dingen op je computer te kunnen doen.

Wil je even snel een gesproken bericht of een videoboodschap toesturen? Ook dat kan via Slack. Mijn ervaring leert dat een gesproken bericht soms makkelijker kan werken dan een getypt bericht, wanneer je bijvoorbeeld iets wil uitleggen.

Via Slack houd je in principe een database bij waarin alle besproken topics worden opgeslagen. Het is daarom wel belangrijk om makkelijk dingen terug te kunnen vinden. Gelukkig is er dan ook een zoekfunctie ingebouwd. Op deze manier kun je, wanneer je zoekt op bepaalde trefwoorden, snel bepaalde besproken dingen terugvinden. Daarnaast kun je gestuurde berichten opslaan onder je “Saved items”.

Wat ook erg handig is, is dat Slack kan werken met externe diensten zoals de Google Drive, Trello, Zoom, Zendesk en nog veel meer diensten. Slack biedt je op deze manier de mogelijkheid om als organisatie verschillende diensten met elkaar te koppelen, om zo als team nóg effectiever en productiever te worden.

Hoe werkt Slack?

Je kunt van Slack gebruik maken via de webbrowser, maar ook via een app die je kunt downloaden op zowel je computer als je telefoon. Zelf vind ik het erg handig om de app ook op mijn telefoon te hebben staan, zo blijf ik ook goed op de hoogte wanneer ik buiten de deur ben.

Een abonnement wordt per organisatie afgesloten en een zogenoemde Workspace is hiermee gecreëerd. De beheerder verstuurt vanuit deze workspace vervolgens een uitnodiging naar zijn teamleden. Vanaf nu kan er door de teamleden via Slack met elkaar gecommuniceerd worden. 

Wat kost het?

Slack biedt vier verschillende pakketten aan die je als organisatie kunt afnemen.

Free

Ongelimiteerd aantal kanalen, (video)bellen kan alleen één op één plaatsvinden en in totaal kunnen er tot 5GB bestanden gedeeld en opgeslagen worden. Met dit pakket kan Slack gekoppeld worden aan 10 externe diensten (e.g. Trello, Zoom, GitHub, etc.).

Pro

Ongelimiteerd aantal kanalen, per teamlid kunnen er tot 10GB bestanden gedeeld en opgeslagen worden. Met dit pakket kun je Slack eindeloos koppelen aan andere diensten. Vanaf €6,25 per persoon per maand kun je dit pakket afsluiten.

Business++

Ongelimiteerd aantal kanalen, per teamlid kunnen er tot 20GB bestanden gedeeld en opgeslagen worden. Met dit pakket kun je Slack eindeloos koppelen aan andere diensten. Vanaf €11,75 per persoon per maand kun je dit pakket afsluiten.

Enterprise Grid

Ongelimiteerd aantal kanalen, per teamlid kunnen er tot 1TB bestanden gedeeld en opgeslagen worden. Met dit pakket kun je Slack eindeloos koppelen aan andere diensten. De prijs is afhankelijk van het overeengekomen pakket.

Wat mij (en mijn collega’s) betreft is het zeker de moeite waard om te kijken of jij met deze tool slimmer kan werken. Wil je meer weten? Ga dan naar de website van Slack. Heb je meer hulp nodig binnen jouw organisatie met bijvoorbeeld communicatie? Wij helpen je graag aan een eigen virtuele assistent!

 

* Moneypenny heeft geen enkel zakelijk belang bij deze tool. Het zijn tools en diensten waar wij van onder de indruk zijn, die het slimmer werken stimuleren en die wij daarom het delen waard vinden. Vanzelfsprekend kunnen onze Virtuele Assistenten ondersteunen bij het invoeren of toepassen van zo’n tool of dienst.

Slimmer werken

Wil jij ook slimmer werken met een virtueel assistent van Moneypenny?
Ontdek de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend gesprek.

Meer uit onze kennisbank

Meer continuïteit met een flexibel secretariaat
12 juli 2024 Blog

Social media ondersteuning

Een sterke online aanwezigheid is belangrijk voor het succes van elk bedrijf. Social media speelt… Lees verder
Virtueel Assistent Quita aan het werk voor haar opdrachtgevers van Moneypenny
11 juli 2024 Blog

Rechterhand nodig? Management ondersteuning door Moneypenny

Het fijne gevoel wanneer je dacht iets te zijn vergeten, maar je managementondersteuner alles gewoon… Lees verder
nieuwsbrief-moneypenny
1 juli 2024 In de media

Nieuwsbrief juni/juli 2024

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!