Hybride werken – instrument in een krappe arbeidsmarkt

In een krappe arbeidsmarkt is het uiteraard van groot belang om in te spelen op de wensen van bestaande en potentiële medewerkers. In de coronaperiode hebben veel mensen de voordelen van (deels) thuiswerken ontdekt. Een grote wens bij medewerkers is dan ook om hybride te kunnen blijven werken. Dit blijkt regelmatig uit onderzoeken, o.a. van I&O Research en Moneypenny in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit en Open Universiteit. 

Door Bonnie
Op 17 januari 2023
Blog
blog-post-moneypenny

De diepgewortelde wens 

Gezien de spanning op de arbeidsmarkt is het als organisatie van belang dat je aansluit op een diepgewortelde wens van veel talent om meer invloed te hebben op tijd, plaats en manier van werken. Daarbij laten demografische ontwikkelingen zien dat de beroepsbevolking in Nederland de aankomende 30 jaar niet of nauwelijks zal gaan groeien. Dit betekent dat we met dezelfde hoeveelheid mensen het werk moeten doen. Daarbij zien we dat wanneer parttime medewerkers autonomie krijgen om zelf te kunnen kiezen waar en wanneer ze werken dat zij meer uren zouden willen maken. Hierdoor zou het arbeidsaanbod dus toenemen.

De technologie is er 

De technologie om op afstand samen te werken is er. We hebben ervaring opgedaan met andere manieren van het organiseren van werk, een nieuwe cultuur van samenwerken/overleggen en een gewijzigde stijl van leidinggeven. Slaagt jouw organisatie erin om die ervaringen om te zetten in een permanente manier van werken? Dit whitepaper daagt je uit om daarover na te denken en inspireert je om aan de slag te gaan met de uitdagingen die je daarbij ongetwijfeld tegenkomt.

Hybride werken met succes verankeren in jouw organisatie?

We helpen je graag op weg! Maak gebruik van onze kennis en ervaring. Samenwerken kan echt slimmer, effectiever en leuker. We delen onze immense kennis in ons boek, hands-on trainingen, praktisch advies en implementatiebegeleiding.

Meer uit onze kennisbank

Marianne Sturman interview bij Management Support 'Een goede virtual assistant is nog geen goede ondernemer’.
10 april 2024 In de media

Management Support: Interview met Marianne Sturman over de rol van Virtueel Assistenten

In een interview met Management Support deelt Marianne Sturman, oprichter van Moneypenny, haar… Lees verder
nieuwsbrief-moneypenny
10 april 2024 In de media

Nieuwsbrief april 2024

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
complex agendabeheer
10 april 2024 Samenwerken met je VA

Geef het gedoe van agendabeheer uit handen met EasyCal

Het plannen van afspraken lijkt vaak een eenvoudige klus, totdat je in de wirwar van agenda’s… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!