De deel-professional – heb jij er al een?

We delen (al dan niet betaald) huizen, boormachines en bedrijfsparkeerplaatsen. Waarom zou je als organisatie dan niet kijken naar het delen van professionals. Een zogenaamde deel-professional is voor een beperkt aantal uren per week/maand aan jouw organisatie verbonden en werkt daarnaast voor andere organisaties. Een mooie manier om schaars talent te vinden en te binden en zo je organisatie naar een hoger plan te tillen.

De deeleconomie

De deeleconomie is onderdeel geworden van het dagelijkse leven van consumenten. We huren en verhuren huizen als we op vakantie gaan – bijvoorbeeld via Airbnb. We lenen een boormachine uit aan een buurtgenoot via Peerby of delen te kleine kinderkleren met andere ouders met behulp van Krijg de kleertjes.
Ook zakelijk begint delen steeds meer voet aan de grond te krijgen. Waarom zou je bijvoorbeeld overal eigen kantoren nodig hebben als je tegenwoordig op heel veel plaatsen flexwerkplekken kunt vinden. En wat te denken van het verhuren van parkeerplaatsen in bedrijfsparkeergarages die leegstaan in het weekend gefaciliteerd door ParkBee? Legio opties dus om creatief te kijken naar het beter benutten van bedrijfsmiddelen die je als organisatie toch al in huis hebt.

Van spullen delen naar mensen delen

Spullen delen vinden we steeds gewoner – maar mensen delen staat bij veel organisaties nog niet op het radarscherm. Dat is jammer, want voor veel organisaties zou het heel interessant zijn om eens na te denken over de inzet van zogenaamde deel-professionals. In tijden van groei of verandering kan het heel handig zijn om mensen met specifieke kennis en vaardigheden te verbinden aan je bedrijf.
Je hebt wellicht als groeiende MKB’er eigenlijk behoefte aan een marketeer gericht op social media, een senior HR professional als sparringspartner voor je managementteam of een strategische business developer die je helpt bij het uitwerken en implementeren van een nieuw business model. Maar ja, meer dan een paar uur per week werk is er niet voor deze marketing, HR en business development professionals. En je wilt ze eigenlijk wel voor langere tijd aan je binden dus een project definiëren en daar iemand voor inhuren is ook niet wat je zoekt. Een deel-professional kan dan de oplossing zijn. Iemand die voor een beperkt aantal uren per week of maand voor jouw organisatie werkt in een bepaald vakgebied en die in hetzelfde vakgebied ook voor een of meer andere organisaties in andere branches werkt.

Voordelen van een deel-professional

Werken met een deel-professional biedt een organisatie veel voordelen. Je krijgt talent met state-of-the-art kennis in huis dat je ook nog eens heel specifiek kunt inzetten op de vakgebieden waar hij of zij de meeste waarde toevoegt. Je krijgt kruisbestuiving vanuit andere organisaties waar je deel-professional actief is en ze kunnen ook je “reguliere” medewerkers inspireren en laten groeien. Tenslotte zijn deel-professionals flexibel in te zetten zodat de prijs-kwaliteit verhouding uitstekend is en je de kosten goed in de hand kunt houden.

Virtuele professionals – de flexibele deel-professional

Wij geloven bij Moneypenny heilig in deel-professionals. Daarom hebben we recent een nieuwe dienst geïntroduceerd – Virtuele Professionals. Dat zijn deel-professionals die flexibel inzetbaar zijn en (deels) op afstand een specialistische bijdrage leveren aan jouw organisatie. Meer weten? Bel mijn collega Marjolein Richter (06 10 951 112) of mail naar info@moneypenny.nl

Door Marianne Sturman
Op 19 juli 2019
Blog
mensen-op-kantoor-1.jpg

Meer inspiratie

Zorgeloos op vakantie met een Virtueel Assistent van Moneypenny
22 juni 2022 Blog

Een Virtual Assistant zorgt ervoor dat jij zorgeloos op vakantie kunt

Waar ga jij deze zomer vakantie vieren? En wil je wel óf niet bereikbaar blijven voor personeel… Lees verder
Interview met Sandra Virtueel Assistent van Moneypenny. Zij werkt remote vanuit Portugal
20 juni 2022 Testimonials

Interview met virtueel assistent Sandra

“Mijn werk als Virtueel Assistent heeft het mogelijk gemaakt dat ik recent naar Portugal ben… Lees verder
Virtueel assistent Maartje werkt slimmer met Briantoss
1 juni 2022 Blog

Slimmer werken met Braintoss

Slimmer werken; Iets waar wij binnen Moneypenny veel waarde aan hechten. We durven wel te beweren… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!