Wat is een personal assistant?

Een Personal Assistant (PA) is meer dan alleen een rechterhand binnen een organisatie. Naast het beheren van de agenda en het organiseren van meetings en evenementen, neemt een PA vaak ook persoonlijke taken op zich. Daarbij kun je denken aan het regelen van verjaardagsattenties en het organiseren van familiefeesten tot het maken van doktersafspraken en het beheren van persoonlijke verzekeringen. De PA is dus breder inzetbaar dan de gebruikelijke zakelijke ondersteuning die secretaresses of management assistenten bieden.

Op 14 mei 2024
Blog
personal assistant achter computerscherm

Personal of executive assistant

De functies Personal Assistant en Executive Assistant hebben veel gemeen, vooral in de aard van hun werkzaamheden. Het belangrijkste verschil tussen de twee is op welk niveau binnen de organisatie ze ondersteuning bieden. Een Personal Assistant biedt ondersteuning aan managers en medewerkers op verschillende niveaus binnen een organisatie, terwijl een Executive Assistant werkt met topmanagers of leidinggevenden.

Wat doet een Personal Assistant?

Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Het takenpakket is zeer divers. Wat een personal assistant precies doet, hangt onder meer af van het soort bedrijf en welke behoefte er bij de werkgever speelt. Dat is meestal ook waarom iemand ervoor kiest om personal assistent te worden: uitdagend werk met een gevarieerd takenpakket. De belangrijkste taak van een PA is om de opdrachtgever te ontlasten zodat die zich kan focussen op andere belangrijke zaken. Dit zijn enkele voorbeelden van taken die een PA kan uitvoeren:

  • Plannen en boeken van reizen
  • Locaties en restaurants reserveren
  • Agenda en afspraken beheren
  • E-mail screenen en prioriteren
  • Bestellingen plaatsen en aankopen doen
  • Herinneringen en deadlines verzorgen
  • Persoonlijke taken uitvoeren

Wat maakt een goede PA?

Om het brede takenpakket goed uit te kunnen voeren, moet een Personal Assistant van verschillende markten thuis zijn. Sterke organisatorische vaardigheden zijn daarbij onmisbaar. Een PA houdt het overzicht bij complex agendabeheer en strakke deadlines, en raakt niet in paniek bij onverwachte situaties. Een 9-tot-5-mentaliteit is vaak geen goede match met dit beroep. Ook zijn uitstekende communicatieve vaardigheden een pré, aangezien een PA nauw samenwerkt met zowel de werkgever als verschillende contactpersonen. Verder heeft een PA vaak toegang tot vertrouwelijke en gevoelige informatie. Discretie is dus belangrijk.

Personal Assistant op afstand

Bij een personal assistant denk je misschien aan iemand op kantoor die veel zaken regelt. Maar wist je dat een Personal Assistant ook op afstand kan werken? Dan valt het onder het beroep Virtual Assistant. Een VA voert (grotendeels) dezelfde taken uit als een PA, maar kan overal vandaan werken en is flexibel inzetbaar (bij Moneypenny al vanaf 8 uur per maand).

Lijkt dit je wel wat? Neem ook eens een kijkje bij virtual assistent worden. Ben je op zoek naar een eigen personal assistant, lees dan verder.

De personal assistance van Moneypenny

Een van de belangrijkste voordelen van het inhuren van een Personal Assistant via Moneypenny is de geboden continuïteit. Zelfs tijdens vakantie of ziekte kun je altijd rekenen op dezelfde hoogwaardige dienstverlening. Onze VA’s zijn flexibel en werken op afstand.

Wij zorgen voor de perfecte match tussen opdrachtgever en Personal Assistant op afstand. Na deze selectie volgt een kennismaking, waarbij enthousiasme van beide kanten van groot belang is. Bij wederzijdse interesse leggen we de afspraken vast met betrekking tot communicatie, werktijden, beschikbaarheid en taken.

Wil je vrijblijvend sparren over onze dienstverlening en hoe wij jou kunnen helpen? Plan dan snel een afspraak met ons in.

Benieuwd wat Moneypenny voor jou kan betekenen?

Maak digitaal kennis en stel al je vragen. Of lees meer over onze VA-service.

Meer uit onze kennisbank

Webinar on demand: video over de virtuele assistent
22 juli 2024 Video's

Video: Webinar over de Virtuele Assistent

In deze webinar on demand video leggen we je uit wat een Virtueel Assistent (VA) is, wat de… Lees verder
Meer continuïteit met een flexibel secretariaat
12 juli 2024 Blog

Social media ondersteuning

Een sterke online aanwezigheid is belangrijk voor het succes van elk bedrijf. Social media speelt… Lees verder
Virtueel Assistent Quita aan het werk voor haar opdrachtgevers van Moneypenny
11 juli 2024 Blog

Rechterhand nodig? Management ondersteuning door Moneypenny

Het fijne gevoel wanneer je dacht iets te zijn vergeten, maar je managementondersteuner alles gewoon… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!