Moneypenny ondersteunt ondernemer in stoppen-met-roken cursussen

Naar aanleiding van World No Tobacco Day vertellen wij graag over onze VA’s Marjolein en Charlotte en hun werk als VA voor Hugo Hairwassers, directeur van Stichting Ik Stop Ermee. Stichting Ik Stop Ermee is een organisatie die stoppen-met-roken cursussen organiseert voor particulieren en bedrijven. Hopelijk ken je het al!

Op 29 mei 2019
Succesverhalen

Wereld Stoppen met Roken dag / 31 mei

Elk jaar op 31 mei vieren de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en wereldwijde partners World No Tobacco Day. De jaarlijkse campagne is een gelegenheid om het bewustzijn te vergroten over de schadelijke en dodelijke gevolgen van tabaksgebruik voor de roker en zijn/haar omgeving en het gebruik van tabak in welke vorm dan ook te ontmoedigen. (Bron, https://beste-nicotinevervanger.nl/wereld-niet-roken-dag-2019).

Stichting Ik Stop Ermee organiseert cursussen voor zowel particulieren als bedrijven, door het hele land. In deze cursus wordt ‘de sigaret ontmaskerd’. Er wordt niet gesproken over de redenen waarom je zou moeten stoppen met roken (want die redenen kennen we allemaal), maar in de cursus gebruiken ze juist de kennis van de tabaksindustrie, tegen de tabaksindustrie. Cursisten leren hoe roken écht werkt en krijgen een 2-stappenplan met 7 eenvoudige instructies.

Cursisten worden zelfs uitgenodigd hun sigaretten mee te nemen naar de cursus. Deze sigaretten mogen ze dan roken tijdens de ingeplande rookpauzes. Na de 4,5 uur durende cursus rookt iedereen zijn/haar laatste sigaret, en dat is het dan. De cursus biedt ook nazorg en een noodlijn, voor degenen die toch nog een terugval hebben of het moeilijk hebben.

Welke werkzaamheden delegeert Hugo aan zijn VA’s Marjolein en Charlotte?

Moneypenny VA’s Marjolein en Charlotte beheren samen de gehele mailbox voor de organisatie. Dit houdt onder andere in: het verweken van aanmeldingen en afmeldingen, informeren van de cursisten voor en na de cursus, versturen van facturen en betalingen, beantwoorden van vragen die binnenkomen in de mailbox.

Daarnaast houdt VA Marjolein zich nog extra bezig met de in company cursussen. Dus bedrijven die de cursus aanbieden aan hun werknemers en alle administratie die daarbij komt kijken. Ontzettend veel bedrijven bekommeren zich (gelukkig!) tegenwoordig om de gezondheid van hun medewerkers en bieden daarom een cursus als deze aan.

Marjolein werkt soms tot wel 20 uur per week op afstand voor de organisatie en is verantwoordelijk voor o.a.:

  • Het beheer van de mailbox
  • Aanvragen vanuit bedrijven omzetten naar cursus
  • Plannen & verzorgen van bedrijfscursussen
  • Posters/uitnodigingen ontwerpen als wervingsmateriaal
  • Contact met cursisten
  • Contact met trainers
  • Contact met opdrachtgever over
  • Versturing van samenvatting na afloop van cursus

Wij zijn ontzettend trots op deze samenwerking en blij dat wij onderdeel mogen zijn van zo’n bedrijf met een prachtig doel! Namelijk heel Nederland rookvrij.

Meer info

Wil je meer weten over de stoppen met roken trainingen van het bedrijf van onze opdrachtgever Hugo? Check hier zijn site of ga naar Heel Holland Stopt. Heb je het zelf heel druk en wil je meer weten over het inschakelen van een VA voor jouw bedrijf? Surf naar onze site.

Benieuwd wat Moneypenny voor jou kan betekenen?

Maak digitaal kennis en stel al je vragen. Of lees meer over onze VA-service.

Meer uit onze kennisbank

Marianne Sturman interview bij Management Support 'Een goede virtual assistant is nog geen goede ondernemer’.
10 april 2024 In de media

Management Support: Interview met Marianne Sturman over de rol van Virtueel Assistenten

In een interview met Management Support deelt Marianne Sturman, oprichter van Moneypenny, haar… Lees verder
nieuwsbrief-moneypenny
10 april 2024 In de media

Nieuwsbrief april 2024

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
complex agendabeheer
10 april 2024 Samenwerken met je VA

Geef het gedoe van agendabeheer uit handen met EasyCal

Het plannen van afspraken lijkt vaak een eenvoudige klus, totdat je in de wirwar van agenda’s… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!