Interview over de toekomst van werk met ‘Linkster’ Marly

Omdat we benieuwd zijn naar hoe jonge mensen, die binnen enkele jaren de arbeidsmarkt zullen betreden, kijken naar de toekomst van werk hebben we Marly gevraagd voor een interview. Gelukkig wilde ze daaraan meewerken. Marly is net geen Millennial, maar een zogenaamde ‘Linkster‘, ook wel generatie Z genoemd. We vroegen Marly wat zij vindt van het concept van Moneypenny en in het bijzonder van werken op afstand.

Wat doe je in het dagelijks leven, Marly?

Ik zit in de 5e van het VWO in Amsterdam en verder ben ik veel met hockey bezig. In mijn vrije tijd spreek ik meestal af met vrienden en vriendinnen. In het weekend, als ik de volgende dag geen hockey heb, ga ik gezellig met mijn vriendinnen uit.

Weet jij al wat voor soort werk jij later wil gaan doen?

Nee, eigenlijk geen idee nog.

Wat vind jij van het concept van Moneypenny, waarbij mensen vanuit hun thuiskantoor werken?

Ik denk dat het een goede oplossing is voor de taken die jullie mensen uitvoeren, maar ik denk niet dat handig zou zijn als iedereen altijd vanuit huis zou werken of nooit op kantoor zou komen.

Waarom denk je dat het toch belangrijk is om op kantoor te zijn?

Ik denk dat het belangrijk is om een band op te bouwen met de mensen met wie je samenwerkt en met je klanten en zo. Je moet elkaar persoonlijk kennen en vertrouwen opbouwen met elkaar. Daarom denk ik dat het goed is dat mensen elkaar regelmatig live ontmoeten op een kantoor. Want als je elkaar vaak ziet, dan schept dat een band. En dat is toch anders dan iemand met wie je alleen maar elke dag zit te emailen.

Stel dat jij bij een bedrijf zou werken, zou jij het dan oké vinden als je iedere dag van 9-5 op een kantoor moest werken?

Nee, zeker niet! Ik zou sowieso de vrije hand willen hebben in waar en wanneer ik werk. En ik vind het trouwens ook niet goed voor het milieu dat mensen iedere dag de auto pakken om naar een kantoor te rijden. Ik vind dat je bijvoorbeeld 2 dagen naar kantoor zou kunnen gaan en 3 dagen niet. Dat scheelt al heel veel CO2 uitstoot.

Hoe zie je dat voor je als werknemers zelf bepalen waar en wanneer ze werken?

Ik denk dat het voor veel dingen die je voor je werk moet doen niet nodig is om naar een kantoor te komen, zoals emailen en bellen met mensen. Je kan zoveel dingen online doen, dus dan hoef je echt niet iedere dag naar kantoor lijkt me.

Denk je dat mensen goed met elkaar kunnen samenwerken op afstand?

Ja, dat kan natuurlijk prima. Ik doe voor school ook vaak projecten, ook als ik thuis ben. Ik vind het wel fijner om te Facetimen als ik met iemand samenwerk, dat doe ik liever dan alleen maar appen. Ik vind het chiller om iemand’s hoofd te zien als ik een gesprek heb.

Vind je jezelf handig met alle technologie die er tegenwoordig is?

Ja, natuurlijk. Ik ben ermee opgegroeid, dus voor mij is het normaal. Ik vind het helemaal geen probleem om met een computer of met allerlei apps en nieuwe dingen te werken.

Als je later kinderen hebt, wil je dan werken?

Ik weet het natuurlijk nog niet zeker, maar zoals ik er nu over denk wil ik absoluut blijven werken.

Als je moeder bent, wil je dan fulltime werken?

Dat lijkt me wel, maar misschien dat de vader van mijn kinderen en ik dan allebei een dag minder gaan werken. Ik vind niet dat ik per se degene moet zijn die haar baan opzegt vanwege kinderen.

En gaan je kids dan naar de opvang?

Ja dat denk ik wel, of er komt een oppas of zo. Ik vond het vroeger zelf ook leuk op het kinderdagverblijf. Ik weet nog dat het heel gezellig was. Dus waarom zouden mijn kinderen dat niet leuk vinden?

Zou je als bijbaan voor Moneypenny willen werken?

Ja, op zich wel. Maar ik heb er geen tijd voor in verband met hockey en school, maar het lijkt me wel een prima bijbaan omdat je het lekker vanuit thuis kan doen.

Meer info over Moneypenny?

We hebben nog geen ‘Linksters’ voor ons werken, maar dat duurt vast niet lang meer. Onze jongste Virtuele Assistent (VA) is Maxime en die is 21 jaar. Maar uiteraard hebben we VA’s in dienst van alle leeftijden, omdat iedere klant anders is en ander soort VA nodig heeft. Meer weten over onze VA dienstverlening? Check dan onze site of bel naar Marianne via 06-51222840.

Op 26 oktober 2018
Ontmoet onze VA's

Meer uit onze kennisbank

Meer continuïteit met een flexibel secretariaat
12 juli 2024 Blog

Social media ondersteuning

Een sterke online aanwezigheid is belangrijk voor het succes van elk bedrijf. Social media speelt… Lees verder
Virtueel Assistent Quita aan het werk voor haar opdrachtgevers van Moneypenny
11 juli 2024 Blog

Rechterhand nodig? Management ondersteuning door Moneypenny

Het fijne gevoel wanneer je dacht iets te zijn vergeten, maar je managementondersteuner alles gewoon… Lees verder
nieuwsbrief-moneypenny
1 juli 2024 In de media

Nieuwsbrief juni/juli 2024

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!