Interview met Virtuele Assistent Saskia

“Als virtueel assistent voel ik me echt een toegevoegde waarde voor ondernemers!”

Vorige week interviewden wij Saskia, zij is sinds maart aan het werk als virtueel assistent. Ze studeerde communicatie, is dol op koken en ondersteunt graag. Inmiddels helpt ze als virtueel assistent van Moneypenny maar liefst 6 opdrachtgevers. Hoe zij dit organiseert en waarom zij virtueel assistent wilde worden, lees je in dit interview.

Op 8 november 2021
Ontmoet onze VA's

Kun je ons iets vertellen over jouw achtergrond, opleiding en werkervaring?

Ik heb communicatie gestudeerd en ben daarna als communicatieadviseur gaan werken bij diverse bedrijven. Toch heb ik er op een gegeven moment voor gekozen om mijn droom na te jagen en ben ik de koksopleiding gaan doen met als doel een eigen bedrijf starten. Ik heb ervaring opgedaan in diverse restaurants en ben daarna een eigen bedrijf gestart met gezonde afhaalmaaltijden en cateringservice. Na 6 leuke en succesvolle jaren heb ik, mede door corona en mijn verhuizing, besloten hiermee te stoppen.

Hoe ben je virtueel assistent geworden bij Moneypenny?

Ik ben op zoek gegaan naar een baan waarbij ik mijn ondernemersvrijheid grotendeels kon behouden. Ik wilde graag zelf mijn werkdagen en uren blijven plannen en zag mezelf niet in een strak keurslijf. Via social media kwam ik Moneypenny tegen en besloot ik te solliciteren. Het leek mij leuk om andere ondernemers te helpen, echt te ondersteunen en een bijdrage te leveren. Ik wil van toegevoegde waarde voor hen zijn en zo voel ik me ook.

Hoe combineer je jouw werk met je privéleven?

Wat heel fijn is aan mijn werk als virtueel assistent is dat ik mijn weekend samen met mijn vriend kan plannen. Mijn vriend werkt namelijk op zaterdag en door mijn dagen slim in te delen hebben we altijd samen weekend op zondag en maandag.

Kun je wat vertellen over je klanten en welke taken je voor ze uitvoert?

Op dit moment heb ik maar liefst 6 opdrachtgevers en werk ik gemiddeld tussen de 25 en 30 uur.
Mijn opdrachtgevers bestaan uit een DevOps Engineer, een stichting voor cyber security, een business coach, een aanbieder van onlinecursussen, een dirigent/componist en een online marketingbureau.

Veel verschillende opdrachtgevers zorgen voor veel verschillende taken. Een korte samenvatting van mijn taken zijn; administratie, urenregistratie, voicememo’s uitwerken, facturatie, ledenadministratie, websitebeheer, nieuwsbrieven opstellen, webinars organiseren en promoten, social media, debiteurenbeheer, agenda- en mailbeheer en natuurlijk allerlei ad hoc taken.

Zijn er wat jou betreft ook mindere aspecten van het werken als virtueel assistent? Hoe ga je daarmee om?

Ik vind het soms wel lastig om alleen thuis te werken, dan mis ik wel collega’s. Ik ben iemand die snel afgeleid is dus het voordeel is dat ik thuis wel productief kan werken. Ik ben wel van plan om iets vaker buiten de deur te gaan werken en sluit graag aan bij de online koffiemomentjes met mijn collega’s.

Wat zijn de voordelen van het werken als virtueel assistent?

Voor mij is het belangrijkste dat ik mijn eigen tijd kan indelen. Ik vind het heel fijn om de vrijheid te hebben om ook andere dingen te doen, met mensen af te spreken of een boodschapje te doen. Veel van mijn taken kunnen ook een uurtje later, daardoor blijf ik flexibel.

Heb je nog tips voor andere virtuele assistenten?

Voor mij is de tool ‘To Do’ van Microsoft echt een uitkomt. Hierin houd ik per opdrachtgever de taken bij, ken ik urgentie toe en bewaar ik reminders voor mezelf. Het is belangrijk om je agenda goed te plannen, een dagindeling te maken en prioriteiten te stellen. Verder is het fijn om duidelijkheid te geven naar opdrachtgevers over de opleverdatum.

Heb je interesse om een Moneypenny virtueel assistent zoals Saskia in te schakelen?

Check onze site of neem direct contact met Marianne Sturman via 06-51222840. Je mag ook een vrijblijvende afspraak inplannen met Marianne.

Wil je zelf aan de slag als virtueel assistent?

Wil jij ook werken als virtueel assistent bij Moneypenny? Bekijk hier onze huidige vacatures.­­

Meer uit onze kennisbank

Meer continuïteit met een flexibel secretariaat
12 juli 2024 Blog

Social media ondersteuning

Een sterke online aanwezigheid is belangrijk voor het succes van elk bedrijf. Social media speelt… Lees verder
Virtueel Assistent Quita aan het werk voor haar opdrachtgevers van Moneypenny
11 juli 2024 Blog

Rechterhand nodig? Management ondersteuning door Moneypenny

Het fijne gevoel wanneer je dacht iets te zijn vergeten, maar je managementondersteuner alles gewoon… Lees verder
nieuwsbrief-moneypenny
1 juli 2024 In de media

Nieuwsbrief juni/juli 2024

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!