Interview met Virtuele Assistent Kim – “Als je wat wilt, moet je het nu doen!”

Voor ons laatste interview legden wij contact met Portugal, want onze VA Kim werkt vanuit dit prachtige land. Ze is een reislustige dame die op zoek was naar meer vrijheid en zo kwam Moneypenny uiteindelijk op haar pad. In dit interview vertellen we je meer over haar werk als VA en hoe zij dit combineert met een leven in Portugal.

Op 16 september 2021
Ontmoet onze VA's

Kim, wat is jouw achtergrond?

Ik heb best wel een omweg gemaakt maar uiteindelijk ben ik op de universiteit terecht gekomen. Daar heb ik communicatiewetenschappen gestudeerd en voor een minor ben ik naar Vietnam gegaan om vrijwilligerswerk te doen. Daarna heb ik een master erachteraan gedaan met de specialisatie Marketing & Communicatie. Het liefst wilde ik na mijn afstuderen gaan reizen maar ik ben toch aan het werk gegaan. Af en toe ging ik wel een maandje naar diverse landen toe maar ik wilde graag langer weg. Een ongeluk met mijn paard bezorgde mij een nekblessure. Het herstel was erg zwaar maar dit heeft me uiteindelijk wel het laatste zetje gegeven om ontslag te nemen en een jaar op reis te gaan. Sommigen verklaarden mij voor gek en anderen vonden het juist stoer.

Na terugkomst heb ik een baan aangenomen als communicatieadviseur en hoewel het team heel erg leuk was lag de bedrijfscultuur mij niet zo goed. Toen na 2 jaar mijn contact afliep was ik zoekende naar wat ik nu wilde gaan doen. Wilde ik iets voor mezelf beginnen? Naar Portugal verhuizen? Ik was erg aan het twijfelen, ik ben toen naar India gegaan om inspiratie op te doen. Daar ben ik 6 maanden geweest en heb ik een start-up geholpen met sales en marketing. Ik kreeg veel energie van de passie en het enthousiasme van deze mensen. Helaas kwam ik uiteindelijk in een lockdown terecht in het noorden van India en heb ik moeten besluiten om terug naar Nederland te gaan. Portugal bleef kriebelen en daarom ben ik met mijn camper gaan rijden. Inmiddels sta ik met mijn camper op een stuk grond in het zuiden van het land. Mijn Portugese vriend woont aan de overkant en mijn paarden heb ik over laten komen naar Portugal.

Hoe is Moneypenny op jouw pad gekomen?

In Portugal kwam ik een Nederlandse vrouw tegen die ook rondreed in een camper en werkte als VA, zij heeft mij toen geïnspireerd. Ik kende het concept van werken als VA al en zocht zelf ook een manier om locatie onafhankelijk te werken. Uiteindelijk kwam ik een bericht van Moneypenny op Facebook tegen.* Dit is wat ik zoek; flexibiliteit en vrijheid maar ook bezig zijn met mensen en hen verder helpen.

*Op dit moment is het niet meer mogelijk om als Moneypenny-VA permanent vanuit het buitenland te werken.

Hoe combineer je jouw werk als VA met je privéleven?

Door mijn dag goed de structureren. Ik start de dag vroeg en check dan mijn email. Dringende zaken pak ik direct op en dan ga ik aan de slag met mijn paarden. Daarna ga ik weer aan het werk achter mijn laptop. Ik probeer het meeste aan het einde van de ochtend gedaan te hebben. Zo heb ik de middag voor mezelf. Ik heb vaste momenten dat ik mijn mail check en neem overal mijn laptop mee naartoe. Aan het einde van de dag klap ik nog even mijn laptop open om de laatste dingen af te handelen.

Kun je wat vertellen over jouw opdrachtgevers en welke taken je voor ze uitvoert?

Mijn ene opdrachtgever houdt zich bezig met ISO-certificering. Zij verzorgen trainingen en hebben een eigen softwaretool ontwikkeld. Ik ondersteun het marketingteam en doe ook een stukje strategie. Ik heb me eerst gericht op het opnieuw inrichten van het projectmanagementsysteem Monday. Hiervoor heb ik een nieuwe structuur gemaakt en meer overzicht gecreëerd. Verder zijn we bezig met websiteteksten, persberichten en werving en selectie. Heel erg breed eigenlijk, ik ben echt volwaardig lid van het team.

De andere opdrachtgever coacht bedrijven en heeft een podcast. Ik beheer zijn agenda en ben verantwoordelijk voor de planning. Ik zorg dat afspraken ingepland worden, er tijd is om te focussen en er tijd vrij blijft voor zijn gezinsleven. Ik bewaak dus echt zijn planning. Ook heb ik af en toe wat eenmalige taken zoals notities uitwerken en de mailbox opschonen.

Zijn er wat jou betreft ook mindere aspecten van het werken als VA?

Het enige wat ik fijner vond aan een kantoorbaan is het contact met collega’s, bijvoorbeeld even bijkletsen met een kop koffie.Maar ik heb er bewust voor gekozen om locatie onafhankelijk te werken. Nu ga ik gewoon naar een café toe om mensen te ontmoeten en te socializen. Eigenlijk is mijn sociale leven hier actiever dan in Nederland, ondanks dat ik alleen achter mijn laptop werk. Wel is het jammer dat ik vanwege de afstand en Covid-19 nu niet bij de Moneypenny dag kan zijn.

Wat zijn de voordelen van het werken als VA?

Voor mij is het echt vrijheid blijheid. De flexibiliteit maakt het voor mij echt heel fijn, maar die flexibiliteit is wel afhankelijk van de opdrachtgever. Werken als VA maakt het voor mij mogelijk om ergens te wonen waar ik gelukkig ben. De afwisseling in het werk en de leuke opdrachtgevers zijn ook echt een voordeel.

Heb je nog tips voor andere VA’s?

Een persoonlijke tip is; geniet van het leven. Ik heb diverse lessen in het leven gehad, als je wat wilt moet je het nu doen. Het is al serieus genoeg allemaal.
Qua werk zou ik adviseren om een persoonlijke benadering te hanteren. Bel even op na een meeting, vraag hoe het gaat en wees betrokken.

Heb je zelf interesse om een Moneypenny VA zoals Kim in te schakelen?

Check onze site of neem direct contact met Marianne Sturman via 06-51222840. Je mag ook een vrijblijvende afspraak inplannen met Marianne.

Ook aan de slag als VA?

Wil jij ook werken als virtueel assistent bij Moneypenny? Bekijk hier onze huidige vacatures en solliciteer snel!

Meer uit onze kennisbank

Meer continuïteit met een flexibel secretariaat
12 juli 2024 Blog

Social media ondersteuning

Een sterke online aanwezigheid is belangrijk voor het succes van elk bedrijf. Social media speelt… Lees verder
Virtueel Assistent Quita aan het werk voor haar opdrachtgevers van Moneypenny
11 juli 2024 Blog

Rechterhand nodig? Management ondersteuning door Moneypenny

Het fijne gevoel wanneer je dacht iets te zijn vergeten, maar je managementondersteuner alles gewoon… Lees verder
nieuwsbrief-moneypenny
1 juli 2024 In de media

Nieuwsbrief juni/juli 2024

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!