Esther Vroegh: “De flexibiliteit is wel héél erg prettig!”

“Natuurlijk is het ook fijn dat je niet gebonden bent aan arbeidscontracten, maar dat neemt niet weg dat alles goed geregeld moet zijn”

Esther Vroegh, van Vroegh advocaten, werkt samen met een virtueel assistent van Moneypenny. Lees in dit interview waarom zij een VA inschakelde voor veel praktische zaken en wat zij van haar virtueel assistent verwacht.

Op 5 oktober 2021
Succesverhalen
Esther Vroegh werkt samen met Virtueel Assistent Caroline

Esther, wat voor werk doe je precies?

Ik heb twee advocatenkantoren, waarvan één in Haarlem en één in Den Bosch, en ik heb ook een strafpraktijk. We hebben altijd veel klassiek strafrecht gedaan, maar nu doen we vooral veel fiscaal en economisch strafrecht. Ook ben ik bestuurder en toezichthouder bij een aantal maatschappelijke sportorganisaties.

Wanneer besloot je om een VA in te schakelen?

Op kantoor veranderde er het een en ander en werd ik verantwoordelijk voor alle interne zaken zoals personeel en financiën. Toen moest ik mezelf wel even opnieuw uitvinden en kwam ik er ook achter dat deze taken mij minder goed liggen. Sinds een paar maanden werk ik samen met een VA van Moneypenny en ik ben heel erg blij met Caroline, onze eigen Miss Moneypenny. Zij neemt heel veel praktische zaken op zich en stuurt mensen aan. De financiële administratie is haar hoofdtaak en daarnaast doet ze allerlei organisatorische zaken.

Hoe verloopt jullie samenwerking?

Caroline is uitstekend bereikbaar, ze heeft veel relevante ervaring en kan goed omgaan met het hectische en onverwachtse van een strafpraktijk. Ze heeft echt rust in de praktijk en bij mijzelf gebracht door de interne taken op zich te nemen. Ze is van nature heel nieuwsgierig en heeft zelflerend vermogen en dat vind ik hele leuke eigenschappen van mensen. ‘Een leven lang leren’ is ook wel wat ik van mijn mensen verwacht. Andersom leer ik van Caroline ook veel; ik heb opeens allerlei administratieve apps op mijn telefoon om bijvoorbeeld makkelijker te declareren.

 Hoe bevalt het werken op afstand?

Vanwege Corona zijn we veel flegmatischer en flexibeler geworden en werken op afstand blijkt dus prima te werken. Omdat Caroline in de buurt van één van mijn kantoren woont, spreken we ook weleens af en drinken we een kop koffie. Bij ons in de praktijk gaat er nog heel veel op papier dus het komt ook voor dat er nog even een dossier moet worden afgegeven.

Had je al eens van een Virtueel Assistent gehoord en hoe ben je bij ons uitgekomen?

Ik wilde vooral heel flexibel zijn op personeelsgebied. Ook omdat ik niet altijd bezig ben met de strafpraktijk. Via via hoorde ik iemand vertellen over een virtueel assistent waar zij heel tevreden over was. Natuurlijk is het ook fijn dat je niet gebonden bent aan arbeidscontracten, maar dat neemt niet weg dat alles goed geregeld moet zijn. Uiteindelijk heb ik voor Moneypenny gekozen vanwege de professionaliteit en omdat ik de naam gewoon erg leuk vond.

Wat is jouw ervaring met Moneypenny?

Ik ben erg tevreden over Moneypenny, uiteraard heeft het wat tijd en geld gekost om alles te stroomlijnen. Maar de stress en druk van een groot personeelsbestand met alle loonheffingen wordt steeds erger, dus uiteindelijk verdient het zichzelf op deze manier terug.

Hoe is het inwerkproces verlopen?

Het was heel fijn dat Caroline tijdens het inwerkproces naar kantoor is gekomen. Zij heeft heel snel de administratie vlot getrokken en we hebben een aantal dossiers doorgenomen. Ze heeft dit allemaal supersnel opgepakt.

Welke tip wil jij nog geven aan ondernemers die een VA overwegen?

Ik vind de flexibiliteit wel héél erg prettig. Ook is het fijn om te merken dat Caroline heel weloverwogen in dit proces is gestapt omdat ze de advocatuur zo leuk vindt.

Meer info?

Wil je meer weten over Esther Vroegh en haar werk? Bezoek dan de website. Overweeg jij ook om een VA in te schakelen? Plan direct een vrijblijvend gesprek in met Marianne om te sparren.

Benieuwd wat Moneypenny voor jou kan betekenen?

Maak digitaal kennis en stel al je vragen. Of lees meer over onze VA-service.

Meer uit onze kennisbank

personal assistant achter computerscherm
14 mei 2024 Blog

Wat is een personal assistant?

Een Personal Assistant (PA) is meer dan alleen een rechterhand binnen een organisatie. Naast het… Lees verder
Vervanging bij zwangerschapsverlof; een Virtueel Assistent van Moneypenny
13 mei 2024 Blog

Vervanging nodig bij zwangerschapsverlof? Zet een VA in!

Is een van je medewerkers zwanger? Tijdens het zwangerschapsverlof is het van belang dat het werk… Lees verder
Explainer video: Samenwerken met een virtueel assistent van Moneypenny
Video's en webinars

Explainer video: Samenwerken met een Moneypenny-VA

In deze explainer video leggen we aan je uit hoe je slim en effiecient kan samenwerken met jouw… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!