Interview met virtueel assistent Melanie

“Virtueel assistent zijn, maakt een perfecte balans mogelijk tussen werk en privé”

Melanie is sinds augustus 2021 virtueel assistent bij Moneypenny. Zij startte haar loopbaan aan het conservatorium, is vervolgens in de software-industrie gaan werken, maar ging uiteindelijk als virtueel assistent aan de slag. Waarom ze deze switch heeft gemaakt en wat het haar oplevert, lees je in dit interview!

Door Willemijn
Op 9 december 2021
Ontmoet onze VA's
Virtueel assistent Melanie vertelt over haar werk bij Moneypenny

Hi Melanie, zou je allereerst iets meer over jezelf willen vertellen?

Van huis uit heb ik een muzikale achtergrond meegekregen en zo ben ik in de muziekwereld gerold. Ik ben aan het conservatorium in Den Haag begonnen en specialiseerde mij in klassiek gitaar. Vervolgens heb ik de opleiding Schoolmuziek gevolgd in Rotterdam. Met het behalen van deze opleiding kun je onder andere als muziekdocent aan de slag.

Op een gegeven moment wilde ik uit de muziekwereld en ben ik vanuit mijn affiniteit met computers in een vrij vroeg stadium in de software-industrie terecht gekomen. Zeker 10 jaar lang ben ik Account Manager geweest en verkocht ik software binnen allerlei branches. Op deze manier maakte ik vanuit de cultuurwereld de overstap naar het zogenaamde grote geld en dat is natuurlijk hartstikke interessant als je jong bent. Zo kocht ik op mijn 24e al mijn eerste eigen huis.

Net vóór mijn 30e kreeg ik mijn zoon en ben ik weer opnieuw naar het grote geheel gaan kijken. Er is namelijk ineens iemand die van jou afhankelijk is. De vraag is dan hoe je in zo’n nieuwe situatie je tijd wil indelen. Ik besefte me dat het niet meer belangrijk voor mij was om voor een grote corporate te werken en ik ben toen naar andere mogelijkheden gaan kijken. Dit is het moment waarop ik in aanraking ben gekomen met het werk als virtuele assistent.

Oké, dus jij bent VA geworden doordat jij je ging afvragen wat voor jou écht belangrijk is in het leven. Kan je dit iets meer toelichten?

Ik zocht naar de juiste balans tussen werk en privé en deze baan maakt dat mogelijk. Mijn zoon van 12 doet aan theater,  waardoor hij veel naar verschillende uithoeken van het land moet reizen. Als VA kan ik mijn eigen tijd indelen, wat het mogelijk maakt mijn zoon naar de verschillende locaties te kunnen brengen. Vervolgens klap ik op de desbetreffende locatie gewoon mijn laptop open en kan ik van daaruit aan het werk. Daarnaast wilde ik niet meer alleen vanuit een kantoor werken en op dit vlak biedt een baan als virtuele assistente dus een uitkomst.

Je werkte al enige tijd als virtueel assistent, hoe ben je uiteindelijk bij Moneypenny terecht gekomen?

Ik ben begonnen als VA op ZZP-basis en wegens mijn software achtergrond ben ik toentertijd begonnen met het bieden van hulp bij het bouwen van websites. Uiteindelijk kwam de coronacrisis , waardoor het lastig werd opdrachtgevers te blijven vinden. Hierdoor moest ik op zoek naar andere mogelijkheden en zodoende ben ik bij Moneypenny terecht gekomen.

Een groot voordeel is dat Moneypenny veel leuke klanten heeft! Kan je iets meer vertellen over je huidige opdrachten?

Eén van de opdrachtgevers, waar ik als VA voor werk, is een platform dat bemiddelt in het delen van auto’s voor particulieren. Ik help hen bij het organiseren van evenementen en momenteel zijn we aan het kijken of ik hen ook kan helpen bij het officemanagement. Het is leuk om een band op te bouwen met je klant en de taken gaandeweg uit te breiden.

Daarnaast werk ik in opdracht voor een autobedrijf. Voor hen doe ik o.a. agenda- en mailbeheer en help ik bij een stukje service naar hun klanten toe. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van producten die als bedankje worden nagestuurd. Verder bied ik ook support bij een grote organisator van dance- evenementen.

Nu hebben we veel voordelen gehoord over een baan als virtueel assistent, zijn er ook nadelen?

Daar kan ik kort over zijn; eigenlijk niet!

Goed om te horen! Je bent ondertussen al een heel ervaren virtueel assistent. Heb je nog tips voor andere VA’s?

Blijf bij jezelf. Zelf heb je goed voor ogen hoe je dingen moet aanpakken en heb daar vertrouwen in. Maak voor jezelf voor elke dag een to do-lijst en maak deze lijst niet te lang. Op deze manier is je plan voor de dag ook daadwerkelijk haalbaar en hoef je niet tegen teleurstellingen aan te lopen. Er kunnen namelijk, gedurende de dag, altijd nog andere dingen op je bordje komen die je ook wil kunnen oppakken.

Ben jij door het interview met Melanie geïnteresseerd in een eigen VA?

Check dan onze website of neem direct contact op met Marianne Sturman via 06-51222840. Je mag ook een vrijblijvende afspraak inplannen.

Ja, vertel me meer!

Ben je door Melanie’s verhaal getriggerd om zelf als virtueel assistent aan de slag te gaan?

Bekijk dan onze huidige vacatures.

Vacatures

Meer uit onze kennisbank

Meer continuïteit met een flexibel secretariaat
12 juli 2024 Blog

Social media ondersteuning

Een sterke online aanwezigheid is belangrijk voor het succes van elk bedrijf. Social media speelt… Lees verder
Virtueel Assistent Quita aan het werk voor haar opdrachtgevers van Moneypenny
11 juli 2024 Blog

Rechterhand nodig? Management ondersteuning door Moneypenny

Het fijne gevoel wanneer je dacht iets te zijn vergeten, maar je managementondersteuner alles gewoon… Lees verder
nieuwsbrief-moneypenny
1 juli 2024 In de media

Nieuwsbrief juni/juli 2024

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!