Interview met virtueel assistent Maartje

“Door mijn baan als virtuele assistent kan ik mijn droom in Italië realiseren.”

Deze week interviewden wij virtueel assistent Maartje. Zij woont samen met haar vriend en hond in Italië en samen knappen zij een heel fijne plek op om over een tijdje een Bed & Breakfast te kunnen gaan runnen. Haar leuke leven vult zij verder in met haar job als virtuele assistent, wat volgens Maartje de perfecte combinatie is voor het naleven van haar droom in Italië.

 

Door Willemijn
Op 15 maart 2022
Ontmoet onze VA's
Virtuele assistent Maartje werkt vanuit Italië en maakt zo haar droom waar

Maartje, kun je allereerst iets meer over je achtergrond vertellen?

Zeker, ik heb communicatie gestudeerd in Tilburg. Hier heb ik ook op kamers gewoond en heb ik een superleuke tijd gehad. Daarna ben ik gaan reizen door Azië en Midden-Amerika. Toen ik terugkwam ben ik gaan werken en begon ik bij een online websitebouwer in Eindhoven. Ik focuste mij op SEO en gaf hier onder meer adviezen aan klanten, ik schreef blogs en ik hield me bezig met linkbuilding. Na deze werkervaring wilde ik graag een stap maken naar een baan waar ik me meer kon focussen op organisatie en projectmanagement. Zodoende ben ik uiteindelijk als projectmanager aan de slag gegaan bij een ander bedrijf in Eindhoven. Hier leidde ik allerlei marketingprojecten en was ik voornamelijk de schakel tussen de copywriter, de designer en de klant.

Superleuke (werk)ervaringen! Hoe ben je daarna bij Moneypenny terecht gekomen?

Mijn vriend en ik waren allebei in principe hartstikke blij met onze banen, maar hadden tegelijkertijd het gevoel dat we er op privégebied meer uit konden halen. Toen zijn we gaan nadenken wat dit precies was. We hebben bijvoorbeeld eerst overwogen om samen te gaan reizen, maar dan kom je na een jaar weer terug en begin je weer aan hetzelfde leven als daarvoor. Zodoende is het plan ontstaan om naar het buitenland te verhuizen en dat werd dus Italië! Uiteindelijk verhuisden we afgelopen augustus hiernaartoe en ik heb me toen eerst vooral gefocust op het opknappen van onze nieuwe plek. Na een tijdje wilde ik er graag ook weer naast gaan werken en toen ben ik gaan kijken wat ik leuk vind en wat ik op afstand kan doen. Daarnaast moest het wel een baan zijn die ik goed kan combineren met het opknappen van onze plek in Italië en uiteindelijk het runnen van onze Bed & Breakfast. Een baan als virtuele assistent bij Moneypenny bleek zodoende de perfecte uitkomst!* Een mooie andere bijkomstigheid is dat Moneypenny voor mijn opdrachtgevers zorgt en dat scheelt mij weer de acquisitie.

*Op dit moment is het niet meer mogelijk om als Moneypenny-VA permanent vanuit het buitenland te werken.

Inderdaad! Kun je iets meer vertellen over jouw opdrachtgevers?

Ik werk voor drie opdrachtgevers. Eén opdrachtgever houdt zich bezig met dataonderzoek naar HR. Voor deze opdrachtgever focus ik me op marketingwerkzaamheden, zoals websitebeheer, social media en het organiseren van webinars. Voor een andere opdrachtgever houd ik me juist weer meer bezig met administratieve taken, zoals het herstructureren van allerlei gegevens die staan opgeslagen in de Google Drive. Deze opdrachtgever biedt begeleiding aan net afgestudeerden bij het vinden van een baan en is hiermee de schakel tussen het werkveld en de afgestudeerden. Tot slot werk ik als virtuele assistente ook nog voor Moneypenny zelf. Ook Moneypenny maakt gebruik van haar eigen virtuele assistentes. Voor Moneypenny focus ik me ook op marketingwerkzaamheden, zoals social media, het afnemen en uitwerken van interviews en het schrijven van blogs.

We hebben veel voordelen gehoord die je hebt als virtuele assistent bij Moneypenny, zijn er ook nadelen?

Eigenlijk niet!

Wat fijn! Heb je nog tips voor andere virtuele assistentes?

Wat mij heel erg helpt is om voor mezelf een schema te maken voor elke week, waarin ik per dag mijn to do’s kan opschrijven. Op deze manier hoef ik mij geen zorgen te maken dat ik iets vergeet en kan ik gewoon mijn lijstjes afwerken!

Ben je door Maartjes verhaal getriggerd om zelf als virtuele assistent aan de slag te gaan?

Bekijk dan onze huidige vacatures.

Ben jij door het interview met Maartje geïnteresseerd in een eigen VA?

Check dan onze website of neem direct contact op met Marianne Sturman via 06-51222840. Je mag ook een vrijblijvende afspraak plannen.

Meer uit onze kennisbank

nieuwsbrief-moneypenny
28 mei 2024 In de media

Nieuwsbrief mei 2024

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
Moneypenny interviewt opdrachtgever Jellie van Kunstgebit aan Huis
22 mei 2024 Succesverhalen

Kunstgebit aan Huis gaat virtueel met Moneypenny

“Bonnie handelt snel en is communicatief sterk, waardoor ik een goed beeld heb van de status van… Lees verder
personal assistant achter computerscherm
14 mei 2024 Blog

Wat is een personal assistant?

Een Personal Assistant (PA) is meer dan alleen een rechterhand binnen een organisatie. Naast het… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!