Interview met Virtueel Assistent Caroline

Ik vind het een leuke combinatie om enerzijds naar de yogastudio te gaan en daar in contact te zijn met mensen, en anderzijds mijn opdrachtgever voor Moneypenny vanuit huis te bedienen. 

Wij interviewden virtueel assistent Caroline, zij combineert haar werk als VA met het runnen van een eigen yogastudio. Caroline heeft hiermee een mooie balans gevonden tussen offline- en online werken. Lees er in dit interview meer over.    

 

Door Willemijn
Op 23 mei 2023
Ontmoet onze VA's
Interview met Virtueel Assistent Caroline.

Kan je allereerst iets over jezelf vertellen? 

Jazeker. Ik ben 53 jaar, getrouwd en heb drie kinderen, waarvan er nog twee thuis wonen. Met elkaar wonen we in Santpoort-Noord. Hier in het dorp heb ik samen met mijn compagnon sinds 12,5 jaar een eigen yogastudio. Zeven dagen per week geven we hier les met een team van 12 docenten. Zelf geef ik drie groepslessen per week en twee privélessen. Er was ruimte om iets anders erbij te gaan doen, en dat bracht mij bij Moneypenny. 23 jaar geleden was Moneypenny mij al opgevallen: in die periode kreeg ik kinderen en wilde graag vanuit huis gaan werken. Sinds augustus 2022 ben ik nu werkzaam voor Moneypenny.  

Net als Moneypenny was je de tijd ver vooruit. Waarom ben je uiteindelijk ‘pas’ in 2022 bij ons van start gegaan? 

Ik ben in 2000 uiteindelijk zelf voor een paar opdrachtgevers gaan werken die ik nog kende van eerdere banen. Daarna nam het moederschap ook aardig wat tijd in beslag. 

En hoe was de yogastudio dan tot stand gekomen?

Ik ben wel altijd door blijven leren, omdat ik dat leuk en belangrijk vind. In die tijd volgde ik veel yogalessen en op een gegeven moment vroeg mijn docent of ik niet zelf een yoga-opleiding wilde volgen. Dit ben ik toen gaan doen, zonder dat ik de intentie had om zelf les te gaan geven. De reden dat ik een yoga-opleiding ben gaan volgen, was omdat ik de filosofie en de anatomie die hierbij aanbod komen erg interessant vond. Uiteindelijk kwam ik in het dorp in contact met mijn compagnon van de yogastudio, zij volgde op dat moment ook een yoga-opleiding. We kregen hier in het dorp veel de vraag of wij geen les konden gaan geven en zo raakte het balletje aan het rollen. Voordat ik überhaupt de opleiding had afgerond, had ik al een eigen yogastudio. Zo zie je maar. 

Wat is momenteel de werkverhouding tussen de yogastudio en Moneypenny?  

Dat is 50/50. Ik werk zo rond de 20 uur per week voor mijn opdrachtgever van Moneypenny en voor de yogastudio ongeveer hetzelfde. Bij elkaar dus een mooie fulltime werkweek.  

Je werkt zowel fysiek samen als virtueel. Hoe vind je het om virtueel te werken? 

Dat vind ik een leuke combinatie; enerzijds naar de yogastudio gaan en daar in contact zijn met mensen en anderzijds vanuit huis mijn opdrachtgever voor Moneypenny bedienen. Het is natuurlijk wel schakelen wanneer ik overdag voor Moneypenny heb gewerkt en dan ‘s avonds in de yogastudio aankom. Toch merk ik aan mezelf dat ik automatisch heel rustig word van het geven van de yogalessen. Deze rust neem ik dan weer mee in mijn werk voor Moneypenny. Kortom, naast mijn rol in de yogastudio heb ik met het werken voor Moneypenny de perfecte balans gevonden.  

Kan je iets meer vertellen over je opdrachtgever? 

Dat is een heel leuk en klein online advertising bureau in Amsterdam. Het begon met het werken voor de eigenaar met het structureren van zijn mailbox en zijn agendabeheer. Ondertussen heeft dit zich uitgebreid en ben ik ook ondersteuning gaan bieden in het recruitmentproces, zoals het inplannen van de afspraken, maar ook het lezen van de cv’s van potentiële kandidaten en het contact hieromheen. Daarnaast neem ik ook een stukje HR op me, waarbij ik me bezighoud met de arbeidscontracten.  

Dagelijks ben ik in contact met mijn opdrachtgever over de dingen die er lopen om hem zo goed mogelijk te ondersteunen en ook rust te brengen in zijn werkdag.  

Heb je nog tips voor andere VA’s? 

Verdiep je goed in de opdrachten die je aanneemt, voordat je ja zegt op een opdracht. In het begin heb ik één keer ‘ja’ gezegd op een opdracht waarin ik me niet goed had verdiept.  Deze opdracht bleek niet goed bij me te passen. Openheid en eerlijkheid duren het langst, en zowel jijzelf als de opdrachtgever hebben daar het meeste aan. Anders is het zonde van ieders tijd.   

Is er nog iets dat je wil benoemen dat nog niet ter sprake is gekomen? 

Ja, een waarde die ik belangrijk vind en die ik zowel toepas in mijn werk voor Moneypenny als in de yogastudio, is het gevoel van vrijheid. Neem af en toe een stap terug, creëer ruimte en probeer je af te vragen wat je echt belangrijk vindt. Voel dat het kan stromen en durf ook nee te zeggen. Deze waarde geef ik mee gedurende de lessen die ik geef in de yogastudio en dit geef ik in dit interview nu ook graag mee aan mijn VA-collega’s.  

Ben je ondernemer en zou je graag met een Virtuele Assistent aan de slag willen gaan?

Plan dan een vrijblijvende afspraak in of lees hier meer over onze Virtual Assistance. 

Benieuwd wat Moneypenny voor jou kan betekenen?

Maak digitaal kennis en stel al je vragen. Of lees meer over onze VA-service.

Meer uit onze kennisbank

Meer continuïteit met een flexibel secretariaat
12 juli 2024 Blog

Social media ondersteuning

Een sterke online aanwezigheid is belangrijk voor het succes van elk bedrijf. Social media speelt… Lees verder
Virtueel Assistent Quita aan het werk voor haar opdrachtgevers van Moneypenny
11 juli 2024 Blog

Rechterhand nodig? Management ondersteuning door Moneypenny

Het fijne gevoel wanneer je dacht iets te zijn vergeten, maar je managementondersteuner alles gewoon… Lees verder
nieuwsbrief-moneypenny
1 juli 2024 In de media

Nieuwsbrief juni/juli 2024

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!