Slimmer werken – Trello

Slimmer werken; Iets waar wij binnen Moneypenny veel waarde aan hechten. We durven wel te beweren dat wij hier experts in zijn. Het is de essentie van ons bestaan. Omdat we ervan overtuigd zijn dat onze kennis gedeeld moet worden, geven wij elke maand een tip om slimmer te werken. Deze maand vertellen we je meer over Trello, een handige tool voor online projectmanagement.

 

Op 1 september 2021
Samenwerken met je VA

Wat is Trello?

Trello is een gratis online projectmanagement tool voor visueel werkbeheer die teams gezamenlijk, productief en georganiseerd laat werken. Trello helpt het werkproces van je team op een intuïtieve manier te vereenvoudigen en standaardiseren. De tool is zeer gebruiksvriendelijk en daardoor geliefd bij iedereen die graag orde aanbrengt in al zijn zaken en projecten. Met deze tool kan jij eenvoudig to do’s organiseren door middel van kaarten en lijsten. Zo heb je snel inzicht in alle taken en deadlines. Eigenlijk is Trello een soort groot online prikbord en het bestaat uit vier basiscomponenten met talrijke mogelijkheden.

De vier basiscomponenten

Borden

Borden worden vaak gebruikt bij grote projecten, voor teams of voor workflows om informatie te volgen. Op een Trello-bord orden je taken, houd je de kleinste details bij en werk je samen met je collega’s. Borden kun je inzetten voor onder andere de lancering van een nieuwe website, het bijhouden van leads en verkopen en het plannen van marketingactiviteiten.

Lijsten

Door middel van lijsten houd je kaarten, specifieke taken en andere informatie geordend tijdens de verschillende projectfasen. Met deze lijsten kan je een workflow maken of een plek creëren om informatie en ideeën te verzamelen.

Kaarten

Kaarten worden gebruikt om taken en ideeën weer te geven. Een kaart kan een activiteit zijn die gedaan moet worden of iets zijn dat niet vergeten mag worden. Kaarten kunnen naar wens aangepast worden zodat allerlei nuttige informatie toegevoegd kan worden.

Bordmenu

Dit is het controlecentrum van je bord. Hier beheer je de bordrechten van leden, configureer je instellingen, zoek je kaarten, activeer je Power-Ups en maak je automations. Via de activiteitsfeed in het menu kun je ook alle activiteiten zien die op een bord plaatsvinden.

Power-Ups

Integraties en Power-Ups geven je de mogelijkheid om nog meer uit Trello te halen. Voeg bijvoorbeeld agenda’s, polls, herhalende kaarten toe aan Trello of integreer Jira, Slack en Google Drive.

Kosten

Alle basisfunctionaliteiten van Trello zijn gratis beschikbaar. Dit maakt de tool bijzonder interessant voor kleine bedrijven en particulieren. Heb jij ingewikkelde projecten of wil je gebruik maken van geavanceerde instellingen dan kan je overstappen naar een Standard of Premium abonnement. De kosten daarvan zijn $5 (Standard) / $10 (Premium) per gebruiker per maand.

Wat ons betreft is het zeker de moeite waard om te kijken of jij met deze tool effectiever, efficiënter en slimmer kan werken. Wil je meer weten of de tool gratis uitproberen? Ga dan naar de website van Trello. Natuurlijk zet jij jouw VA in om Trello op te starten, de borden in te richten en de teamtaken klaar te zetten.

Meer weten over slimmer werken met een VA? Of benieuwd naar de mogelijkheden?
Maak hier een afspraak met Marianne en zij vertelt je er alles over.

 

* Moneypenny heeft geen enkel zakelijk belang bij deze tool. Het zijn tools en diensten waar wij van onder de indruk zijn, die het slimmer werken stimuleren en die wij daarom het delen waard vinden. Vanzelfsprekend kunnen onze Virtuele Assistenten ondersteunen bij het invoeren of toepassen van zo’n tool of dienst.

Meer uit onze kennisbank

nieuwsbrief-moneypenny
28 mei 2024 In de media

Nieuwsbrief mei 2024

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
Moneypenny interviewt opdrachtgever Jellie van Kunstgebit aan Huis
22 mei 2024 Succesverhalen

Kunstgebit aan Huis gaat virtueel met Moneypenny

“Bonnie handelt snel en is communicatief sterk, waardoor ik een goed beeld heb van de status van… Lees verder
personal assistant achter computerscherm
14 mei 2024 Blog

Wat is een personal assistant?

Een Personal Assistant (PA) is meer dan alleen een rechterhand binnen een organisatie. Naast het… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!