Kyra vertelt waarom een VA voor hen perfect is

“Samenwerken met een Virtueel Assistent blijkt beter bij mij te passen dan een secretaresse op kantoor. Dat had ik van tevoren nooit gedacht.” 

Wij interviewden Kyra van VSBfonds. VSBfonds wil dat iedereen zijn of haar plek vindt in onze diverse samenleving. Zij steunen daarom sociaal-maatschappelijke en culturele initiatieven. Virtueel Assistent Wendy speelt hierin een ondersteunende factor. Benieuwd waarom een VA beter matcht met Kyra dan een secretaresse op kantoor? Je leest het in dit interview.  

Door Bonnie
Op 27 juni 2024
Succesverhalen
Opdrachtgever Kyra over waarom een Virtueel Assistent zo goed bij haar past

Kun je iets over VSBfonds vertellen? 

VSBfonds is een vermogensfonds dat voortkomt uit de VSB Bank. Ons vermogensfonds heeft een investeringsportefeuille van 1,2 miljard euro. Jaarlijks genereren we een rendement van ongeveer 30 miljoen euro, dat we mogen uitbesteden in het culturele domein, zoals kunst en cultuur. Daarnaast ondersteunen we in het sociale domein diverse initiatieven. We vinden het belangrijk dat aanvragers zich bezighouden met het bevorderen van sociale cohesie en sociale mobiliteit.  

Sociale cohesie draait om het creëren van verbondenheid tussen mensen en kunst en cultuur spelen hierin een grote rol. Bijvoorbeeld in de vorm van amateurkunst, waar mensen samenkomen en elkaar ontmoeten. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat als je deelneemt aan een bijeenkomst van een amateurkunstgroep, dat je je meer verbonden voelt en je het gevoel hebt ergens bij te horen.  

We hebben ook een mooi beurzenprogramma in samenwerking met verschillende universiteiten in Nederland. Hiermee kunnen jonge studenten, die zich maatschappelijk willen inzetten, een beurs aanvragen om in het buitenland te studeren. Dit programma was aanvankelijk alleen voor hbo- en wo-studenten, maar sinds twee jaar verstrekken we ook beurzen voor mbo-studenten. Uit diverse onderzoeken bleek namelijk dat studenten van het mbo over het algemeen uit minder welgestelde families komen.  Hierdoor is het moeilijker voor hen om in het buitenland te studeren. In het kader van eerlijke kansen willen we juist dat iedereen hierop aanspraak kan maken. In ruil voor deze beurs verplichten we de studenten om bij terugkomst in Nederland zich in te zetten, bijvoorbeeld in een maatjesproject of door hun kennis te delen over ICT.  

Wat was de reden dat je een VA inschakelde? 

Mijn secretaresse, die VSBfonds verliet, had goede ervaringen met een Virtueel Assistent van Moneypenny vanuit haar vorige baan. Precies op het moment dat zij wegging, begon ook de coronapandemie, waardoor we veel vanuit huis gingen werken. Dit bracht een nieuwe behoefte met zich mee: iemand die ons op afstand kon ondersteunen. Moneypenny bleek daar perfect voor te zijn.  

Welke taken neemt jouw VA uit handen? 

Wendy doet onder andere agendabeheer, het maken van afspraken en het regelen van bijeenkomsten. Daarnaast is ze ook een ondersteunende kracht bij het organiseren van evenementen zoals afscheidsfeestjes voor collega’s. Ze zorgt ervoor dat alles wordt ingekocht wat we nodig hebben en dat er bijvoorbeeld ook een lunch aanwezig is. 

Hoe verloopt jullie samenwerking op afstand in de praktijk? 

Erg goed. Ik ben heel blij met Wendy; ze is slim en proactief. Zelfs als ik iets nog niet heb gevraagd, is zij er al mee bezig. Dat is heel prettig. We zijn in een behoorlijk lastige periode gestart tijdens corona, er waren veel mensen ziek en het liep niet zo gestructureerd als anders. Toch heeft Wendy haar weg goed gevonden, zelfs op afstand. Ze is echt een professional. Nu zijn we goed op elkaar ingespeeld en verloopt de samenwerking erg soepel. 

Hoe ervaar je de ondersteuning vanuit Moneypenny? 

Mijn ervaring met Moneypenny is erg goed. Het contact is regelmatig en verloopt professioneel. Jullie zijn altijd snel bereikbaar en staan klaar om te helpen waar nodig. Jullie professionaliteit en efficiëntie maken het samenwerken met Wendy heel prettig.   

Zou je andere ondernemers aanraden om met een VA te gaan samenwerken?  

Zeker weten. Ondanks de afstand hebben Wendy en ik een sterke vertrouwensband opgebouwd. Dit vergt wel investering van beide kanten, maar uiteindelijk leidt dit tot een succesvolle samenwerking. Voor mij is het niet nodig dat Wendy op kantoor is. Eerst dacht ik dat ik juist wel iemand op kantoor zou willen hebben na corona, maar ik werk zelf ook hybride. Dus ik werk vaak geen hele dag op kantoor. Overdag ben ik ook vaak bij klanten of aanvragers. Samenwerken met een virtueel assistent blijkt beter bij mij te passen dan een secretaresse op kantoor. Dat had ik van tevoren nooit gedacht.   

Meer weten? 

Bekijk de website van VSBfonds als je meer wilt weten over de dienstverlening van Kyra. Overweeg je ook om samen te werken met een virtueel assistent? Ga dan naar de virtuele assistentie pagina voor meer informatie en onze tarieven, of plan direct een vrijblijvend gesprek in om te sparren. 

Benieuwd wat Moneypenny voor jou kan betekenen?

Maak digitaal kennis en stel al je vragen. Of lees meer over onze VA-service.

Meer uit onze kennisbank

Meer continuïteit met een flexibel secretariaat
12 juli 2024 Blog

Social media ondersteuning

Een sterke online aanwezigheid is belangrijk voor het succes van elk bedrijf. Social media speelt… Lees verder
Virtueel Assistent Quita aan het werk voor haar opdrachtgevers van Moneypenny
11 juli 2024 Blog

Rechterhand nodig? Management ondersteuning door Moneypenny

Het fijne gevoel wanneer je dacht iets te zijn vergeten, maar je managementondersteuner alles gewoon… Lees verder
nieuwsbrief-moneypenny
1 juli 2024 In de media

Nieuwsbrief juni/juli 2024

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!