Zo wissel je succesvol van een Moneypenny-VA in vier eenvoudige stappen

Je bent een samenwerking aangegaan met een Moneypenny Virtueel Assistent (VA). Je was enthousiast over je VA en de samenwerking is gestart. Maar wat als deze eerste match toch niet helemaal aansluit op jouw verwachtingen? Dat kan natuurlijk gebeuren. Gelukkig ben je met een VA-bureau in zee gegaan. Dit betekent namelijk dat wij verantwoordelijk zijn voor het vinden van de juiste match. Jouw accountmanager staat daarom voor jou klaar om de perfecte VA te vinden die wel bij jou past. In dit blog lees je hoe dat in zijn werk gaat en neem ik je mee in ons stappenplan voor een eventuele wissel van jouw VA. Zo kun je rekenen op een samenwerking die wél goed werkt. 

Door Willemijn
Op 29 juli 2024
Blog
Blog Moneypenny: Zo wissel je succesvol van een Moneypenny-VA in vier eenvoudige stappen

Waarom wil je van VA wisselen? 

Er zijn verschillende redenen waarom een VA niet aan je verwachtingen voldoet. Misschien heeft de VA wel de juiste vaardigheden, maar sluit de manier van werken niet aan bij hoe je jouw bedrijfsprocessen organiseert. Daarnaast kunnen veranderingen binnen je bedrijf, zoals een verschuiving in prioriteiten of het gebruik van nieuwe tools, ervoor zorgen dat de vaardigheden van de VA niet meer passen. 

Het is heel normaal dat niet elke samenwerking vanaf het begin perfect is. Het vinden van de juiste manier van samenwerken is soms een kwestie van vallen en opstaan. Daarom faciliteren wij het switchen van een Virtueel Assistent, want flexibiliteit is de kracht van een VA-bureau zoals Moneypenny. 

In vier stappen wissel je van VA 

1. Bespreek de twijfels met je accountmanager:

Je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele ongemakkelijke gesprekken. Jij en de VA zullen zich allebei ondersteund voelen tijdens de overgang. Wij hanteren een proactieve houding. Jouw accountmanager checkt regelmatig bij jou in om na te gaan of je nog steeds tevreden bent met de samenwerking met jouw VA. Jouw accountmanager blijft bij jou betrokken en hoort van jou hoe de zaken ervoor staan. Zowel wanneer je tevreden bent, als wanneer je minder tevreden bent. Zo halen we het beste in de samenwerking tussen jou en de VA naar boven. Los daarvan is jouw accountmanager altijd bereikbaar, mocht je voor die tijd ergens meezitten. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je zo snel mogelijk met de beste fit aan de slag gaat.

2. Beoordeling en aanpassing:

Transparantie staat voorop, wat betekent dat jouw accountmanager je volledig meeneemt in de stappen die ondernomen worden voor het vinden van de juiste match. Dit begint met goed naar jou luisteren om de redenen van de mismatch te begrijpen. Wat werkte er wel en wat werkte er niet? Door deze inzichten mee te nemen, gaan wij gericht opzoek naar een nieuwe VA die beter aansluit bij jouw wensen.

3. Vind de perfecte match:

Op basis van jouw feedback zal je accountmanager nieuwe VA-profielen toesturen. Jij bepaalt vervolgens met welke VA(‘s) je een kennismakingsgesprek wil hebben. Na het gesprek bepalen zowel jij als de VA of je een samenwerking ingang wil zetten. Wanneer beide partijen het groene licht geven, organiseren we een kick-off sessie. Vanaf dit moment is de nieuwe samenwerking gestart. Als grootste VA-bureau van Nederland hebben wij voor elke klus de juiste professional in huis. Ook voor jou is de juiste match dus gegarandeerd. Ben je nog geen klant? Bekijk dan deze explainer-video voor tips over hoe je slim en efficiënt kunt samenwerken met jouw Moneypenny-VA.

4. Onboarding van je nieuwe VA:

Wanneer we een nieuwe VA voor je hebben gevonden, volgt er een zorgvuldige overdracht. We maken de overgang zo makkelijk mogelijk, zodat je er geen last van hebt. Alle relevante informatie die nodig is voor een soepele samenwerking wordt opgeslagen in een beveiligde omgeving waar jouw VA toegang tot heeft. Op deze manier hoef jij nooit meerdere keren informatie te delen. 

Betaal ik extra voor het vinden van de juiste match? 

Nee. Het vinden van de juiste match is onderdeel van onze service, ook wanneer het proces opnieuw wordt gestart. Dit betekent dat je alleen voor de uren betaalt die je VA heeft gewerkt. Je betaalt nooit voor het vinden van de juiste match. Ook wanneer jouw VA met ziekte- of zwangerschapsverlof gaat, zal jouw accountmanager voor die periode een nieuwe match voor jou vinden. Hiermee garanderen wij continuïteit van onze service. Zo kom je nooit zonder een VA te zitten.   

Wacht niet te lang met wisselen van VA 

Vaak bouw je een persoonlijke band op met je VA, wat het idee van wisselen lastig maakt. Toch is het voor beide partijen het beste als de werkrelatie zowel productief als prettig is. Dus als je merkt dat de samenwerking niet optimaal verloopt, kom dan direct bij je accountmanager in de lucht.

Kortom, wij zijn pas tevreden wanneer jij dat bent. Moneypenny is flexibel en biedt je zekerheid voor het vinden van de juiste match die volledig aansluit op jouw verwachtingen. Omdat je in nauw contact staat met jouw accountmanager komt het snel boven water als de samenwerking niet aan jouw verwachtingen voldoet. Het zij omdat jij contact opneemt, of de accountmanager. Wij zijn er om jouw zorgen weg te nemen, zodat jij je kan concentreren op wat écht belangrijk is. Lees bijvoorbeeld de succesverhalen van andere ondernemers met Moneypenny-VA’s. Uiteindelijk hoor jij hier natuurlijk ook tussen! 

Ben je ondernemer en wil je ook gebruik maken van de expertise van Moneypenny? 

Plan dan een vrijblijvende afspraak in of lees er meer over op onze Virtual Assistance-pagina. Heb je nog meer vragen rondom de samenwerking met jouw (potentiële) VA? Bekijk dan ook eens de FAQ-pagina op onze website. 

Benieuwd wat Moneypenny voor jou kan betekenen?

Maak digitaal kennis en stel al je vragen. Of lees meer over onze VA-service.

Meer uit onze kennisbank

Dit zijn de kosten van een Virtueel Assistent
13 september 2024 Blog

Wat kost een Virtual Assistant in 2024?

Heb je genoeg van die eindeloze takenlijsten en vraag je je af wat het kost om een Virtual Assistent… Lees verder
Moneypenny Virtual Assistants springen bij bij overbelast secretariaat
12 september 2024 Blog

Hoe Virtual Assistants een overbelast secretariaat ontlasten

Voel je de druk op je secretariaat? Personeelstekorten zijn in de wereld van secretariaten vaak een… Lees verder
Waarom kiezen voor een Virtueel Assistent van Moneypenny?
12 september 2024 Blog

Wat heb ik aan een Virtueel Assistent van Moneypenny?

Denk je erover na om met een VA aan de slag te gaan? Maar ben je bang dat je de verkeerde keuze… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!