Koffiepraat van een Virtuele Assistent

Door: Jori, Virtuele Assistent bij Moneypenny

Mijn hele leven speelt zich af tussen vier muren. Wonen, werken, eten, relaxen, studeren, ik doe het allemaal op één en hetzelfde adres. Mijn huis is tevens mijn kantoor. Wonen en werken gaan bij mij hand in hand. Het ene moment zit ik aan de eettafel, het andere moment achter mijn bureau. Terwijl mijn computer een door mij gegeven opdracht uitvoert vul ik snel even de wasmachine. How come? Ik ben een Virtuele Assistent.  Dit betekent dat ik, naast momenten dat ik op locatie bij opdrachtgevers taken uitvoer, het overgrote merendeel van mijn werkzaamheden wordt verricht binnen de muren van mijn eigen woning. 

Thuis zijn betekent niet altijd vrije tijd

Het lijkt handig (en dat is het ook), maar voor sommige mensen is het kennelijk nogal verwarrend. Veel van mijn vrienden hebben de neiging om op een doordeweekse dag zomaar voor de gezelligheid op de koffie te komen. En ook buren bellen nogal eens aan als ze mijn auto hebben zien staan. “Even een bakkie doen.” Inderdaad, heel gezellig! Alleen…Ik ben aan het werk. “Maar je bent toch thuis?” schijnen ze te denken. Ja, dat klopt, maar op dat moment is mijn thuis mijn kantoor. En thuis zijn is voor mij dus niet hetzelfde als vrij hebben. Integendeel zelfs: Thuis zijn is voor mij bijna synoniem aan ‘aan het werk zijn’. Maar ja, hoe vertel je die oh zo goedbedoelende bezoekers dat je eigenlijk even geen tijd voor ze hebt?

Geen tijd voor koffiepraat

Om de spontane aanloop ietwat binnen de perken te houden (het werk gaat immers voor; als Virtuele Assistent maak je daarover afspraken met opdrachtgevers) voorzie ik de ruit naast mijn voordeur af en toe van een bordje met het opschrift ‘Thuiswerker actief…Geen tijd voor koffie”. Met dit bordje, waarmee ik als Virtueel Assistent jaren geleden door Moneypenny werd verrast, geef ik bezoekers een kleine, maar duidelijke hint dat ik eventjes écht niet gestoord kan worden.

Ach, natuurlijk zijn goede vrienden altijd welkom voor een kopje koffie. Maar soms betekent zo’n onderbreking dan wel dat mijn werkzaamheden doorschuiven naar de avonduren of zelfs naar de nachtelijke uurtjes. Hoe ik dat volhoud?
Ach, met vele, vele koppen koffie! Koffiefabrikanten hebben aan mij een goede.

Jori is Virtuele Assistent en werkt zowel voor opdrachtgevers van Moneypenny als voor eigen opdrachtgevers. Jori voert opdrachten uit op het gebied van notuleerwerkzaamheden, teksten schrijven en redigeren, administratieve werkzaamheden, secretariële ondersteuning, het verzorgen van notuleertrainingen.

Door Marianne Sturman
Op 27 februari 2013
Blog

Meer uit onze kennisbank

interview-virtueel-assistent-caroline
23 mei 2023 Testimonials

Interview met Virtueel Assistent Caroline

“Ik vind het een leuke combinatie om enerzijds naar de yogastudio te gaan en daar in contact te… Lees verder
Moneypenny-nieuwsbrief
22 mei 2023 In de media

Nieuwsbrief mei 2023

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
Interview in Harper's Bazaar met Marianne Sturman
22 mei 2023 In de media

Interview met Marianne Sturman in Harper’s Bazaar

Hybride én sustainable werken, toen het in 2000 nog haast ondenkbaar was, was Moneypenny hier al… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!