Het is toch net het ‘oude’ werken

Negen van de tien grote bedrijven en vijf van de tien kleinere bedrijven hebben Het Nieuwe Werken (HNW) omarmd en iedereen lijkt er bij mee, schrijft KluwerManagement.nl. Op de zogenaamde voordelen van HNW is het nodige af te dingen, vervolgt het artikel, want thuiswerkers komen vaker in de knel met hun tijd, contact met collega’s wordt er niet beter op, coördinatie en vertrouwen zijn lastiger te realiseren, aan sturen op output zitten flinke bezwaren, voor horecapersoneel, piloten en leraren is het geen optie, in een overvolle treincoupé kun je geen goed doorwrochte beleidsnota te schrijven, etc. (bron) Als je dit allemaal leest, zou je je bijna gaan afvragen waarom we nog ‘nieuw’ willen werken.

Misverstand

De meeste nadelen die in het artikel genoemd worden, gaan over thuiswerken. Voor wie nog steeds denkt dat HNW gelijk is aan thuiswerken: dat is een misverstand. Natuurlijk kan thuiswerken er een grote rol in spelen, als dat past bij de organisatie en de werknemers. Maar de basis van HNW is veel breder, namelijk flexibel omgaan met tijd en ruimte, waar het voordeel oplevert.

Eén werkwijze?

Opmerkelijk bij dit artikel (en vele andere) is dat men van HNW lijkt te verwachten dat het één definitie heeft, dat het één werkwijze is, die overal van toepassing zou moeten zijn. En zodra men zich realiseert dat dat niet zo is, dan kan HNW geen goed meer doen. Dat is vreemd. Laten we het eens vergelijken met het ‘oude’ werken. Is daar een business model of strategie of werkwijze die voor alle organisaties en voor alle werknemers altijd werkt? Duidelijk. Waarom zou dat dan voor HNW wel zo moeten zijn?

HNW is een middel, geen doel, en dat middel moet zorgvuldig worden afgestemd op de de belangen van de klant (in- of extern), de organisatie, het werk zelf en het individu. Waarbij efficiency, resultaten en samenwerking centraal staan. Wat dat betreft is Het Nieuwe Werken precies het ‘oude’ werken.

Door Direct ICT
Op 4 mei 2011
Thuiswerken & Leiderschap

Meer inspiratie

3 december 2021 Blog

Hybride werken – instrument in een krappe arbeidsmarkt

Wie net als ik dacht dat corona wel enige tijd voor ontspanning op de arbeidsmarkt zou zorgen is… Lees verder
1 december 2021 Blog

Slimmer werken – Canva

Slimmer werken Iets waar wij binnen Moneypenny veel waarde aan hechten We durven wel te beweren… Lees verder
22 november 2021 Blog

Wat kost een Virtual Assistant eigenlijk?

We hebben inmiddels genoeg ervaring om je met zekerheid te kunnen zeggen dat virtuele assistenten… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!