Het is toch net het ‘oude’ werken

Negen van de tien grote bedrijven en vijf van de tien kleinere bedrijven hebben Het Nieuwe Werken (HNW) omarmd en iedereen lijkt er bij mee, schrijft KluwerManagement.nl. Op de zogenaamde voordelen van HNW is het nodige af te dingen, vervolgt het artikel, want thuiswerkers komen vaker in de knel met hun tijd, contact met collega’s wordt er niet beter op, coördinatie en vertrouwen zijn lastiger te realiseren, aan sturen op output zitten flinke bezwaren, voor horecapersoneel, piloten en leraren is het geen optie, in een overvolle treincoupé kun je geen goed doorwrochte beleidsnota te schrijven, etc. (bron) Als je dit allemaal leest, zou je je bijna gaan afvragen waarom we nog ‘nieuw’ willen werken.

Misverstand

De meeste nadelen die in het artikel genoemd worden, gaan over thuiswerken. Voor wie nog steeds denkt dat HNW gelijk is aan thuiswerken: dat is een misverstand. Natuurlijk kan thuiswerken er een grote rol in spelen, als dat past bij de organisatie en de werknemers. Maar de basis van HNW is veel breder, namelijk flexibel omgaan met tijd en ruimte, waar het voordeel oplevert.

Eén werkwijze?

Opmerkelijk bij dit artikel (en vele andere) is dat men van HNW lijkt te verwachten dat het één definitie heeft, dat het één werkwijze is, die overal van toepassing zou moeten zijn. En zodra men zich realiseert dat dat niet zo is, dan kan HNW geen goed meer doen. Dat is vreemd. Laten we het eens vergelijken met het ‘oude’ werken. Is daar een business model of strategie of werkwijze die voor alle organisaties en voor alle werknemers altijd werkt? Duidelijk. Waarom zou dat dan voor HNW wel zo moeten zijn?

HNW is een middel, geen doel, en dat middel moet zorgvuldig worden afgestemd op de de belangen van de klant (in- of extern), de organisatie, het werk zelf en het individu. Waarbij efficiency, resultaten en samenwerking centraal staan. Wat dat betreft is Het Nieuwe Werken precies het ‘oude’ werken.

Door Direct ICT
Op 4 mei 2011
Thuiswerken & Leiderschap

Meer inspiratie

Moneypenny nieuwsbrief
23 juni 2022 Nieuwsbrief

Nieuwsbrief juni

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
Zorgeloos op vakantie met een Virtueel Assistent van Moneypenny
22 juni 2022 Blog

Een Virtual Assistant zorgt ervoor dat jij zorgeloos op vakantie kunt

Waar ga jij deze zomer vakantie vieren? En wil je wel óf niet bereikbaar blijven voor personeel… Lees verder
Interview met Sandra Virtueel Assistent van Moneypenny. Zij werkt remote vanuit Portugal
20 juni 2022 Testimonials

Interview met virtueel assistent Sandra

“Mijn werk als Virtueel Assistent heeft het mogelijk gemaakt dat ik recent naar Portugal ben… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!