Team van virtuele medewerkers voor wetenschappelijk instituut

Bij één van onze opdrachtgevers, een vooraanstaand wetenschappelijk instituut, bestaat een groot deel van het werk uit het houden van interviews in het kader van onderzoek. De interviews worden voornamelijk in het Engels en Duits gehouden. Het uitwerken van interviews kost veel tijd van de (wetenschappelijke) medewerkers. In het kader van kostenbeheersing ging deze opdrachtgever op zoek naar een oplossing, waarbij de geluidsbestanden van de interviews door een externe partij uitgewerkt konden worden.

Moneypenny heeft deze opdracht gegund gekregen. Het uitwerken van de (digitale) geluidsbestanden wordt uitgevoerd door een team van ervaren transcriptiespecialisten. De opdrachtgever en het team van thuiswerkers werken samen op het online platform van Moneypenny, Moneypenny Meetingpoint. Wanneer de opdrachtgever geluidsbestanden wil aanbieden die uitgewerkte dienen te worden, dan plaatst de opdrachtgever zelf de bestanden op het platform van Moneypenny. Daarbij vermeld hij wat de deadline is evenals eventuele andere bijzonderheden. Automatisch gaat er een mail uit naar alle teamleden dat er nieuwe bestanden klaarstaan om uitgewerkt te worden. Zodra de teamleden de notificatie ontvangen, kunnen zij, wanneer het hen uitkomt, inloggen op Moneypenny Meetingpoint. Daar kunnen zij zien welke bestanden klaarstaan, wat de deadline is en welke taal van toepassing is.

De thuiswerkers kunnen op basis van de informatie de bestanden ‘claimen’ die zij willen uitwerken. E.e.a. gebeurt op vrijwillige basis. Mochten er niet voldoende bestanden ‘geclaimd’ worden, dan verdeelt de projectmanager van Moneypenny het werk.

De werkwijze blijkt zeer effectief en efficient. Zowel het thuiswerkteam als de klant zijn zeer tevreden met de samenwerking.

Door Marianne Sturman
Op 2 februari 2012
Blog

Meer inspiratie

Zorgeloos op vakantie met een Virtueel Assistent van Moneypenny
22 juni 2022 Blog

Een Virtual Assistant zorgt ervoor dat jij zorgeloos op vakantie kunt

Waar ga jij deze zomer vakantie vieren? En wil je wel óf niet bereikbaar blijven voor personeel… Lees verder
Interview met Sandra Virtueel Assistent van Moneypenny. Zij werkt remote vanuit Portugal
20 juni 2022 Testimonials

Interview met virtueel assistent Sandra

“Mijn werk als Virtueel Assistent heeft het mogelijk gemaakt dat ik recent naar Portugal ben… Lees verder
Virtueel assistent Maartje werkt slimmer met Briantoss
1 juni 2022 Blog

Slimmer werken met Braintoss

Slimmer werken; Iets waar wij binnen Moneypenny veel waarde aan hechten. We durven wel te beweren… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!