Techblog van Leila: jouw ideale collega heet Slack

Door: Leila Mulder

Technologie maakt ons leven op veel manieren makkelijker. Onderweg, in huis, maar ook zeker op het werk. Elke maand deelt Leila Mulder (marketing strateeg en tech-lover) de nieuwste, beste en meest handige tools en gadgets. Ben je weer helemaal op de hoogte!

Iedereen kent Slack natuurlijk al! Maar just in case, toch een blog over Slack. Want als je het om wat voor reden dan ook nog niet kent, dan moet je echt eens een kijkje nemen.

Slack maakt werken effectiever en efficiënter

Slack is een online tool (app) die ervoor zorgt dat je makkelijker en efficiënter kunt samenwerken. Je kunt binnen Slack kanalen aanmaken voor verschillende teams, onderwerpen, projecten etc. Op deze manier blijven alle betrokkenen eenvoudig op de hoogte van alles wat er speelt. Superhandig dus! Daarnaast kun je privé kanalen aanmaken en daar een selectief gezelschap toegang toe geven. Zo kun je ook de meer gevoelige informatie die niet iedereen hoeft te weten met elkaar delen. Naast de communicatie binnen een kanaal kun je elkaar ook DM’s sturen, bellen of een video conference starten.

Naast een conversatie en berichten kun je in Slack ook bestanden met elkaar delen. Door de bestanden te labellen kun je ze later eenvoudig weer terugvinden (zoekfunctie!). De bestanden kun je importeren vanuit je devices, of een Cloud service zoals Google Drive of Dropbox. Maar ook het delen van een link is mogelijk. Wat extra handig is: Slack kun je benaderen met al je devices! Dus of je nou je smartphone bij je hebt of je laptop; maakt niet uit!

Slack als digitale assistent

Een superhandig tool dus om efficiënter en effectiever te (samen)werken. Maar los van deze functionaliteiten is er meer. Want Slack is naast organizer ook een digitale assistent! Eentje die je door middel van technologie en slimme algoritmes helpt bij het doen van je werk.

Slack en Meekan

Meekan is een virtuele assistent binnen Slack die helpt bij het maken van afspraken. Omdat Meekan in alle agenda’s Meekan kijken (ha!), weet ze precies wanneer iedereen beschikbaar is.

Slack en Yala

Yala is een assistent die gebruikers helpt om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de verschillende social media kanalen. Het posten van content op de juiste momenten lastig? Yala helpt je erbij! Yala houdt bij wanneer je fans online zijn en wanneer ze het meest actief zijn zodat je altijd op het juiste moment post. Omdat je in Slack kunt samenwerken kun je dus met je hele team met Yala samenwerken.

Slack en Zoom

Tot slot: Zoom een assistent die gebruikt maakt van Slack (maar ook Facebook Messenger, Skype, WhatsApp etc). Zoom helpt je om zo efficiënt mogelijk met je tijd om te gaan door afspraken voor je te plannen, gegevens voor je op te zoeken van relaties, reminders in te stellen, locaties te regelen voor je afspraak etc.

Uiteraard is – net zoals in veel discussies rondom automatisering en digitalisering – privacy ook hier een issue. Want als je echt goed gebruik wilt maken van dit soort technieken moet er een koppeling zijn met relevante CRM systemen, analytics en andere door jouw organisatie gebruikte systemen. Let er dus op dat je dit goed dichttimmert met voorwaarden en dergelijke.

Bronvermelding: frankwatching.com, Slack.com

Door Marianne Sturman
Op 19 juni 2017
Blog
slack-leilas-tech-blog.png

Meer inspiratie

15 oktober 2021 Testimonials

Interview met Virtuele Assistent Mariëlle – “Je loopt met je koffie naar boven en kan meteen aan de slag”

Vorige week interviewden wij Mari lle zij is sinds april aan het werk als virtueel assistent… Lees verder
13 oktober 2021 Thuiswerken & Leiderschap

Kosteloos steuntje in de rug bij een effectieve thuiswerkaanpak

We mogen weer naar het werk maar nog niet elke dag en niet allemaal tegelijk Je medewerkers… Lees verder
12 oktober 2021 Blog

Moneypenny kan eindelijk samen met haar klanten lustrum vieren

Vrijdag 1 oktober was het dan eindelijk zover Na diverse malen uitstel werd het 20-jarig bestaan… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!