Het Nieuwe Werken doorbreekt het glazen plafond

Voor wie de discussie over vrouwen en hun zogenaamde glazen plafond beu is, raad ik aan te pleiten voor Het Nieuwe Werken. Tuurlijk, dit klinkt wel erg kort door de bocht, maar tegelijkertijd is de hitte me niet m’n hoofd gestegen en draagt Het Nieuwe Werken bij aan de emancipatie op topniveau.

Feitelijk staat vrouwen niets meer in de weg om de top te bereiken. De ingrediënten hiervoor zijn om te beginnen ambitie en doorzettingsvermogen. Verder moet je niet vies zijn van hard werken en zijn, in geval van het hebben van een partner, goede afspraken met elkaar key. Van essentieel belang in de weg naar de top is de mogelijkheid om invloed uit te kunnen oefenen op de plaats en tijd van werken. Of te wel, Het Nieuwe Werken moet mogelijk zijn.

Blah, blah, blah
En aan dat laatste schort het ‘m en zorgt er dus voor dat we nog steeds discussiëren over dat plafond. Bij de meeste bedrijven is het nog altijd zo dat hogerop komen gepaard gaat met meer vergaderen. De gemiddelde manager in Nederland brengt maar liefst 50-70 procent vergaderend door; er is dus sprake van een directe correlatie tussen functieniveau en vergadertijd.

Veel vergaderen dat is een, dat dat nog altijd veel samen gaat met fysieke aanwezigheid is een tweede. Het gevolg is dat er vooralsnog veel tijd op kantoor wordt doorgebracht en dat er daardoor nauwelijks ruimte overblijft om een flexibele invulling aan de functie te geven.

De eeuwenoude verschillen tussen m/v
Dat er vervolgens wordt gesproken over glazen plafonds heeft te maken met hoe mannen en vrouwen van elkaar verschillen ten opzichte van het bovenstaande. Mannen, uitzonderingen daar gelaten, lijken nog steeds te accepteren dat de corporate wereld er zo uit moet zien en lijken geen moeite te hebben met dergelijke werkwijze.

Volgens headhunters en recruiters die ik hierover spreek, haken de vrouwen – en ja, ook die zijn niet allemaal over een kam te scheren – juist af. Zij stellen tegenwoordig bij beperkte flexibiliteit hun ambities bij en maken andere keuzes. De intentie is er wel, maar blijkbaar niet onvoorwaardelijk.

Emancipatie
Juist in een tijd waar mannen en vrouwen in Nederland gelijke kansen hebben, is het reuze zonde dat gebrek aan flexibiliteit een reden is dat vrouwen afhaken en er dus arbeidspotentieel niet optimaal wordt benut. Voor mij is Het Nieuwe Werken daarom hét middel om emancipatie anno 2012 te bevorderen, zodat meer mensen de top kunnen bereiken. Man én vrouw.

Directeur Moneypenny en Cloudworkers

Dit artikel is ook gepubliceerd op Nu.nl

Door Advice
Op 27 juli 2012
Blog

Meer inspiratie

Moneypenny-nieuwsbrief
26 januari 2023 Nieuwsbrief

Nieuwsbrief januari

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
interview-met-bonnie-virtueel-social-media-assistent-moneypenny
24 januari 2023 Testimonials

Interview met Virtueel Assistent Bonnie

“Als social media virtual assistant werk ik via Moneypenny voor verschillende opdrachtgevers. Dit… Lees verder
blog-post-moneypenny
17 januari 2023 Blog

Hybride werken – instrument in een krappe arbeidsmarkt

In een krappe arbeidsmarkt is het uiteraard van groot belang om in te spelen op de wensen van… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!