Het Nieuwe Werken doorbreekt het glazen plafond

Voor wie de discussie over vrouwen en hun zogenaamde glazen plafond beu is, raad ik aan te pleiten voor Het Nieuwe Werken. Tuurlijk, dit klinkt wel erg kort door de bocht, maar tegelijkertijd is de hitte me niet m’n hoofd gestegen en draagt Het Nieuwe Werken bij aan de emancipatie op topniveau.

Feitelijk staat vrouwen niets meer in de weg om de top te bereiken. De ingrediënten hiervoor zijn om te beginnen ambitie en doorzettingsvermogen. Verder moet je niet vies zijn van hard werken en zijn, in geval van het hebben van een partner, goede afspraken met elkaar key. Van essentieel belang in de weg naar de top is de mogelijkheid om invloed uit te kunnen oefenen op de plaats en tijd van werken. Of te wel, Het Nieuwe Werken moet mogelijk zijn.

Blah, blah, blah
En aan dat laatste schort het ‘m en zorgt er dus voor dat we nog steeds discussiëren over dat plafond. Bij de meeste bedrijven is het nog altijd zo dat hogerop komen gepaard gaat met meer vergaderen. De gemiddelde manager in Nederland brengt maar liefst 50-70 procent vergaderend door; er is dus sprake van een directe correlatie tussen functieniveau en vergadertijd.

Veel vergaderen dat is een, dat dat nog altijd veel samen gaat met fysieke aanwezigheid is een tweede. Het gevolg is dat er vooralsnog veel tijd op kantoor wordt doorgebracht en dat er daardoor nauwelijks ruimte overblijft om een flexibele invulling aan de functie te geven.

De eeuwenoude verschillen tussen m/v
Dat er vervolgens wordt gesproken over glazen plafonds heeft te maken met hoe mannen en vrouwen van elkaar verschillen ten opzichte van het bovenstaande. Mannen, uitzonderingen daar gelaten, lijken nog steeds te accepteren dat de corporate wereld er zo uit moet zien en lijken geen moeite te hebben met dergelijke werkwijze.

Volgens headhunters en recruiters die ik hierover spreek, haken de vrouwen – en ja, ook die zijn niet allemaal over een kam te scheren – juist af. Zij stellen tegenwoordig bij beperkte flexibiliteit hun ambities bij en maken andere keuzes. De intentie is er wel, maar blijkbaar niet onvoorwaardelijk.

Emancipatie
Juist in een tijd waar mannen en vrouwen in Nederland gelijke kansen hebben, is het reuze zonde dat gebrek aan flexibiliteit een reden is dat vrouwen afhaken en er dus arbeidspotentieel niet optimaal wordt benut. Voor mij is Het Nieuwe Werken daarom hét middel om emancipatie anno 2012 te bevorderen, zodat meer mensen de top kunnen bereiken. Man én vrouw.

Directeur Moneypenny en Cloudworkers

Dit artikel is ook gepubliceerd op Nu.nl

Door Direct ICT
Op 27 juli 2012
Blog

Meer inspiratie

Zorgeloos op vakantie met een Virtueel Assistent van Moneypenny
22 juni 2022 Blog

Een Virtual Assistant zorgt ervoor dat jij zorgeloos op vakantie kunt

Waar ga jij deze zomer vakantie vieren? En wil je wel óf niet bereikbaar blijven voor personeel… Lees verder
Interview met Sandra Virtueel Assistent van Moneypenny. Zij werkt remote vanuit Portugal
20 juni 2022 Testimonials

Interview met virtueel assistent Sandra

“Mijn werk als Virtueel Assistent heeft het mogelijk gemaakt dat ik recent naar Portugal ben… Lees verder
Virtueel assistent Maartje werkt slimmer met Briantoss
1 juni 2022 Blog

Slimmer werken met Braintoss

Slimmer werken; Iets waar wij binnen Moneypenny veel waarde aan hechten. We durven wel te beweren… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!