Wat kost een Virtual Assistant in 2024?

Heb je genoeg van die eindeloze takenlijsten en vraag je je af wat het kost om een Virtual Assistent in te huren? Je bent niet de enige. Veel ondernemers worstelen met tijdgebrek en zoeken naar efficiënte oplossingen. In deze blog lees je wat de verschillende tarieven zijn van een Virtueel Assistent en waarom dit zo uiteenloopt. 

Met onze jarenlange ervaring kunnen we met zekerheid zeggen dat Virtuele Assistenten een waardevolle toevoeging zijn voor bedrijven. Bij Moneypenny begrijpen we dat elke onderneming uniek is. Daarom bieden we verschillende tarieven en servicelevels die passen bij jouw behoeften en budget.  

Benieuwd naar de tarieven en hoe een Virtual Assistant jouw bedrijf kan versterken? Lees dan snel verder.

Door Bonnie
Op 13 september 2024
Blog
Dit zijn de kosten van een Virtueel Assistent

Wat betaal je voor een Virtueel Assistent? 

De kosten van een Virtueel Assistent kunnen sterk variëren en hangen af van verschillende factoren. Een belangrijke factor is het type werk dat de VA uitvoert. Zo zijn gespecialiseerde taken zoals projectmanagement, marketingstrategieën of boekhouding vaak duurder dan administratieve taken zoals e-mailbeheer en agendabeheer. VA’s met gespecialiseerde vaardigheden vragen doorgaans hogere uurtarieven vanwege hun expertise en ervaring. 

Daarnaast speelt de locatie van de VA een grote rol in de kosten. VA’s in lagelonenlanden, zoals India of de Filipijnen, rekenen vaak tussen de $8 en $15 per uur, terwijl VA’s in Nederland tarieven tussen de €30 en €65 per uur kunnen vragen. Hoewel het goedkoper lijkt om een VA uit een lagelonenland in te schakelen, kunnen taalbarrières en cultuurverschillen de communicatie bemoeilijken en mogelijk de efficiëntie verminderen. 

Ook het type contract beïnvloedt de kosten. Zelfstandige VA’s (ZZP) hebben meestal lagere overheadkosten dan VA’s die via een bureau werken. Echter, bureaus bieden vaak extra voordelen zoals vervanging bij ziekte of vakantie en kwaliteitsgaranties, wat hun hogere tarieven kan rechtvaardigen. Bureaus kunnen ook een bredere pool van VA’s aanbieden met diverse specialisaties, wat handig kan zijn voor bedrijven met uiteenlopende behoeften. 

Kortom, bij het kiezen van een VA is het belangrijk om niet alleen naar het uurtarief te kijken, maar ook naar de specifieke vaardigheden, ervaring, locatie en het type contract. Deze factoren samen bepalen uiteindelijk de waarde en kosten van de dienstverlening. 

Wanneer is het slim om een Nederlandse virtueel assistent in te schakelen? 

Wil je juist structurele taken bij je Virtueel Assistent neerleggen, waarvoor kennis van de Nederlandse taal en gebruiken fijn is? Denk hierbij aan het maken van afspraken, het beheren van je inbox, of het bellen van warme leads. Schakel dan een Nederlandse Virtueel Assistent in. En ja, die kosten per uur nu eenmaal meer; echter omdat je aan een half woord genoeg hebt, verdien je de meerkosten dubbel en dwars terug.

Bekijk hier onze tarieven

Is een ZZP virtueel assistent goedkoper dan een VA-bureau? 

Je denkt misschien dat een zelfstandige Virtueel Assistent in de regel een lager uurtarief hanteert dan een VA-bureau, omdat een ZZP-er nu eenmaal weinig overheadkosten heeft. Echter, niets is minder waar. De VA-markt is nog volop in ontwikkeling en je ziet een enorme variatie in uurtarieven. De markt voor Virtueel Assistenten is de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling. Waar vroeger voornamelijk basistaken werden uitgevoerd tegen relatief lage tarieven, zijn tegenwoordig gespecialiseerde vaardigheden zoals projectmanagement, digitale marketing en boekhouding in opkomst. Hierdoor zijn de uurtarieven gestegen voor VA’s met deze expertise. 

Het is tegenwoordig gebruikelijk om transparant te zijn over tarieven, dus met een rondje googelen krijg je heel snel een beeld van de kosten. De meeste zelfstandige virtueel assistenten werken ook met abonnementsvormen en strippenkaarten. Wij raden aan om te starten met een budget aan uren, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. 

Zorg dat je snel een beeld krijgt van de productiviteit van je virtueel assistent, zodat je het uurtarief op waarde kan schatten. Een super efficiënte virtueel assistent die €65 per uur vraagt kan nog steeds onder aan de streep goedkoper zijn dan een VA die €35 per uur vraagt en 2 x zo lang over een taak doet.

Wat kost een Virtueel Assistent van Moneypenny? 

We werken met een flexibele abonnementsvorm, waarbij je kiest voor een instapniveau van 6, 14, 20, 30 of 60 uur per maand. Daar bovenop mag je je virtueel assistent altijd meer werk geven, we berekenen dan maandelijks achteraf de meer-uren door.  Bij een groter abonnement profiteer je per saldo van een lager uurtarief.  Je kan switchen tussen de abonnementen, dat kan bijvoorbeeld fijn zijn als je in de zomer- of wintermaanden minder werkt hebt. 

Voor een project of ander complex verzoek hebben we maatwerk. Of het kan natuurlijk zijn dat je vraag of verzoek complexer is dan een van onze abonnementen. We bekijken samen met jou waar de vraag en de behoefte ligt en wie of welke virtueel assistent daar goed bij past.  We hebben een diverse groep virtuele assistenten beschikbaar, met talloze disciplines en expertises. Is het niet met 1 virtueel assistent, dan is het wel een combinatie van 2 of 3 virtuele assistenten. 

Tarieven van een Virtueel Assistent 

In dit artikel hebben de verschillende tarieven van een Virtueel Assistent belicht. Een buitenlandse VA, een ZZP-er of een VA-bureau bieden allen unieke voordelen, maar de keuze hangt af van jouw specifieke bedrijfsbehoeften.   

Een buitenlandse VA kan goedkoper zijn, maar de taalbarrière of cultuurverschillen kunnen roet in het eten gooien. Verder is het belangrijk om te zorgen dat je vooral in het begin snel een beeld krijgt van de productiviteit van je Virtueel Assistent, zodat je het uurtarief van je VA op waarde kan schatten.  

Overweeg je om met een Virtueel Assistent te gaan samenwerken? Neem dan contact op met Moneypenny voor een vrijblijvende kennismaking en ontdek hoe onze diensten jouw productiviteit en efficiëntie kunnen verhogen. 

Benieuwd wat Moneypenny voor jou kan betekenen?

Maak digitaal kennis en stel al je vragen. Of lees meer over onze VA-service.

Meer uit onze kennisbank

Moneypenny Virtual Assistants springen bij bij overbelast secretariaat
12 september 2024 Blog

Hoe Virtual Assistants een overbelast secretariaat ontlasten

Voel je de druk op je secretariaat? Personeelstekorten zijn in de wereld van secretariaten vaak een… Lees verder
Waarom kiezen voor een Virtueel Assistent van Moneypenny?
12 september 2024 Blog

Wat heb ik aan een Virtueel Assistent van Moneypenny?

Denk je erover na om met een VA aan de slag te gaan? Maar ben je bang dat je de verkeerde keuze… Lees verder
Moneypenny abonnementen met vaste maandelijkse urenbundels
11 september 2024 Blog

Waarom kies je bij Moneypenny voor een vaste maandelijkse urenbundel en wat zit daar eigenlijk allemaal in?

Heb je je ooit afgevraagd waarom veel van de Virtueel Assistenten (VA’s) of VA–bureaus… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!