Google update

Door: Leila Mulder

De wereld waarin we leven verandert in rap tempo! En alle digitale ontwikkelingen veranderen de mogelijkheden die we hebben. Als mens, als klant en als organisatie. Belangrijk dus om up tot date te blijven en te weten wat er speelt.
Google kennen we natuurlijk allemaal! Van de zoekmachine die we dagelijks gebruiken. En van Google Plus en van You Tube en van Nest en van… In de range van Google zijn de afgelopen week weer een aantal nieuwe producten toegevoegd. Een kort overzicht van de nieuwe ontwikkelingen van Google op het gebied van devices: smartphones, laptops, camera’s en meer.

Pixel

Met de nieuwe Pixel 2 en de Pixel 2 XL introduceert Google zijn nieuwe smartphones. Met een hele goede camera, een vingerafdrukscan en meer nieuwe features is het er eentje om rekening mee te houden. Leuk om te weten: je kunt Google Assistent opstarten op je smartphone door erin te knijpen. Weer eens wat anders ;) Pixelbook is de eerste 2 in 1 tablet van Google! Een laptop en tablet in 1 die je ook met een toetsenbord, maar ook met een Pixelbook Pen kun bedienen.

Dan zijn er ook nog Pixel Buds. Oordopjes. Die je kunt opladen in het speciale opbergtasje waarin ze geleverd worden. Als je de Pixel Buds in combinatie met een Pixel smartphone of Pixelbook gebruikt wordt automatisch Google Assistant opgestart.

Clips

Een camera die je aan je kleding kun vastmaken. Dat is Google Clips. En het is niet zomaar een camera, maar een hele slimme. Google Clips leert namelijk wat jij belangrijk vindt in de foto’s die je maakt door de toepassing van Machine Learning. En omdat Google Clips dan precies weet wat jij mooi/leuk vindt, maakt hij zelf foto’s precies zoals jij dat zou doen. Hoef je er zelf niet meer aan te denken. Google Clips werkt niet alleen met de eigen smartphones van Google, maar ook met de Samsung Galaxy (S7 en S8) en met de iPhone (8 en 8 Plus).

Home Daydream

De VR bril van Google is new and improved. Met betere lenzen, mooie materialen maar wel hetzelfde design. Ook is er een upgrade gekomen van Google Home. Of eigenlijk een upgrade (want groter) en een downgrade (want kleiner), in de vorm van Mini en Max(i). Uiteraard hebben beide Google Assistant die je door spraakcommando’s kunt activeren. Bij de mini ligt de focus op de rol als assistent, bij de maxi gaat het ook om het goede geluid.

Bronvermelding; google.com, ad.nl, androidworld.nl

Door Marianne Sturman
Op 19 oktober 2017
Blog
tech-blog-Leila-Google-update.jpg

Meer inspiratie

15 oktober 2021 Testimonials

Interview met Virtuele Assistent Mariëlle – “Je loopt met je koffie naar boven en kan meteen aan de slag”

Vorige week interviewden wij Mari lle zij is sinds april aan het werk als virtueel assistent… Lees verder
13 oktober 2021 Thuiswerken & Leiderschap

Kosteloos steuntje in de rug bij een effectieve thuiswerkaanpak

We mogen weer naar het werk maar nog niet elke dag en niet allemaal tegelijk Je medewerkers… Lees verder
12 oktober 2021 Blog

Moneypenny kan eindelijk samen met haar klanten lustrum vieren

Vrijdag 1 oktober was het dan eindelijk zover Na diverse malen uitstel werd het 20-jarig bestaan… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!