Klik hier als u deze nieuwsbrief niet kunt lezen

Moneypenny BV nieuwsbrief 15 mei 2014 


Contact
Wilt u reageren op deze emailnieuwsbrief of heeft u vragen over Moneypenny mail dan naar:
info@moneypenny.nl
of bel (020) 42 60 760

 
Inhoud nieuwsbrief


Secretariaat outsourcen: zo werkt het bij Troostwijk
Nieuw: Training om grip te houden op werk- en privégrenzen
Inspiratie van topondernemer Ricardo Semler
Gratis webinars om uw organisatie naar een hoger plan te tillen
Is vergaderen uw core business geworden?
Moneypenny in de media

 

Secretariaat outsourcen: zo werkt het bij Troostwijk


Een kantoor vol typistes is echt verleden tijd. Door administratief werk deels door thuiswerkers te laten doen, ben je sneller, effectiever en veel flexibeler. Dat is de ervaring van Caroline Keg, die ooit bij Troostwijk begon als invalkracht voor het verwerken van taxatierapporten, en die nu verantwoordelijk is voor het servicecenter (backoffice en frontoffice). Troostwijk is gespecialiseerd in taxaties, vastgoedadvies en contra-expertises. Lees verder


 

Nieuw: Training om grip te houden op werk- en privégrenzen


Altijd online, altijd beschikbaar, altijd bereikbaar: zo zien velen Het Nieuwe Werken. Dus is het advies vaak: zet je smartphone op gezette tijden uit om je werk-privé balans te redden. Maar dat is echt te simpel.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wij verschillende 'flex-stijlen' hebben. De een is bijvoorbeeld een separator (houdt zaken strikt gescheiden en zet graag de smartphone uit), en de ander is een integrator (vindt het heerlijk dat alles door elkaar loopt en krijgt stress van offline zijn).

Dit verschil in stijlen is het uitgangspunt voor de nieuwe training van Moneypenny Consulting & Training: 'Werk en privé: grip houden op grenzen'. Wij hebben de training ontwikkeld op basis van een wetenschappelijk gevalideerde methodiek van professor Ellen Kossek. Moneypenny organiseert deze training in samenwerking met Vakmedianet en de eerste training is op 16 juni 2014 in Amsterdam. Meer informatie over de training
 

Inspiratie van topondernemer Ricardo Semler


Bij Moneypenny zien wij Ricardo Semler als de ultieme bron van inspiratie voor nieuwe en slimmere manieren van werken. In het bedrijf van deze Braziliaanse ondernemer bepalen werknemers hun eigen baas, werktijden en salaris. In april was hij in Nederland voor het evenement Work in Progress, georganiseerd door BNR in samenwerking met onder andere Randstad. Wat wij vooral leuk vonden, is dat Semler in zijn eigen bedrijf een marktplaats heeft opgezet, waarbij virtuele werkers vanuit de hele wereld kunnen meedingen naar (tijdelijke) jobs in zijn organisatie. Een soort interne Moneypenny dus. Klik hier om te horen hoe hij dat ziet.

 

Gratis webinars om uw organisatie naar een hoger plan te tillen


Met onze webinars doet u waardevolle kennis en inzichten op voor een effectieve toepassing van Het Nieuwe Werken. U kunt zich nu aanmelden voor deze waardevolle (en gratis) activiteiten.

Webinar 'Leidinggeven aan Het Nieuwe Werken'

Tijdens dit webinar gaan we online aan de slag met de impact van HNW op de manier van leidinggeven in uw organisatie. Wat vraagt HNW aan nieuwe vaardigheden, wat verandert er in werken en samenwerken en hoe verandert de rol van leidinggevenden? Het webinar is voor leidinggevenden die met HNW te maken hebben of krijgen, en voor functies als HR, die een rol spelen in de transitie naar HNW. Meerdere data, o.a. 26 juni 2014. Meer info en aanmelden

Webinar 'Succesvol werken met een Virtuele Assistent'

Wat is een Virtuele Assistent precies en wat levert het op in termen van extra flexibiliteit en lagere kosten? Hoe stuur je een medewerker op afstand aan en hoe kun je erop vertrouwen dat er kwaliteit geleverd wordt? Ons gratis webinar over de Virtuele Asssitent geeft in een uur een aantal inzichten in Het Nieuwe Werken en de inzet en aansturing van virtuele medewerkers. Meerdere data, o.a. 22 mei 2014. Meer info en aanmelden


 
Is vergaderen uw core business geworden?


Dat we met z'n allen vergaderen dat het een lieve lust is, zal menigeen niet nieuw in de oren klinken. Iedereen met een kantoorbaan komt er simpelweg niet onderuit. Vergaderingen zijn zelfs zo ingeburgerd dat het als vloeken in de kerk is als je de noodzaak ervan ter discussie stelt, zo bleek onlangs maar weer eens. Lees het vervolg in ons blog HetNieuweWerken.com.


 
Moneypenny in de media


Marianne Sturman, oprichter en directeur van Moneypenny, was op 25 maart 2014 te gast in het BNR programma 'Zakendoen met' tijdens de 'Out of office dag' vanwege de nucleaire top. Klik hier om het interview te beluisteren.

Blogs: www.hetnieuwewerken.com
www.virtueleassistent.nl
Twitter: @moneypennybv

 

© Copyright Moneypenny BV 2014