Vroeger, toen we nog op kantoor werkten…

Het werken in een kantoor en het hebben van een vaste baan is nu nog een vanzelfsprekendheid voor de meeste werkenden. Maar tegen het jaar 2020 is dat verleden tijd, zo is te lezen op Managersonline.
Een vaste baan en het werken op kantoor is echter voor velen al lang een gepasseerd station, bijvoorbeeld voor veel virtuele medewerkers die vanuit Moneypenny dagelijks actief zijn voor opdrachtgevers. En zij willen ook beslist niet terug naar die situatie.

Zal het kantoor ooit helemaal verdwijnen? Dat is nu toch nog moeilijk voor te stellen. De voorspelling is afkomstig van Intuit, een Amerikaans adviesbureau voor het midden- en kleinbedrijf. De huidige leegstand op de kantorenmarkt is een voorbode, zegt het adviesbureau. We zullen meer gaan werken in de ‘digitale cloud’. Met cloud computing heeft immers iedereen beschikking over software en documenten, waar ze ook zijn. Dat betekent dat het traditionele werken op kantoor plaats kan maken voor plaatsonafhankelijk werken. Intuit denkt onder meer dat mobiele apparatuur als smartphones, tablet pc’s en andere mobiele apparatuur de gewone pc uiteindelijk zal vervangen. Ook wordt er dan op een andere manier samengewerkt met collega’s, bijvoorbeeld meer via videoconferencing.

Interessant is ook de stelling van Intuit dat 80% van de grote bedrijven vaste banen zal inruilen voor freelancers. En waarom niet? Het is niet zo dat je een goede medewerker alleen kunt binden door die persoon in dienst te nemen. In de praktijk zien we dat veel virtuele assistenten en professionals een langdurige samenwerking ontwikkelen met hun opdrachtgevers. En waarom zou je een goede werkrelatie verbreken? Ook met freelancers – op kantoor of vanaf een andere plek – werkt ’t uitstekend.

Voor dit artikel is gebruik gemaakt van ‘Kantoren en vast baan zullen verdwijnen’ van Managersonline.nl.

Door Advice
Op 24 februari 2011
Blog

Meer uit onze kennisbank

Virtueel assistent
24 maart 2023 Slimmer werken met een VA

Wat kost een Virtual Assistant eigenlijk?

We hebben inmiddels genoeg ervaring om je met zekerheid te kunnen zeggen dat virtuele assistenten… Lees verder
Opdrachtgever-Nico-Nieuwenhuize-VA-Moneypenny
23 maart 2023 Testimonials

Interview met opdrachtgever Nico Nieuwenhuize

“Margot weet direct proactief de taken te benoemen die voortkomen uit andere taken. Ze denkt met… Lees verder
Moneypenny-nieuwsbrief
6 maart 2023 In de media

Nieuwsbrief februari/maart 2023

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!