Thuiswerken: goed voor lijf en leden

Voor wie nog meer argumenten nodig heeft om zichzelf en/of zijn werkgever te overtuigen van de voordelen van het thuiswerken: afgaande op recente berichten is te concluderen dat zo nu en dan vanuit huis werken een stuk gezonder is. En dus kostenbesparend voor de werkgever!

Clean desk policy
 Beginnend met de hygiëne. Werkplekken blijken dusdanig vies te zijn dat ze grote verspreiders zijn van ziektes, aldus een bedrijf in kantoorartikelen dat hier onderzoek naar deed. Niezen, hoesten, eten en pulken en trekken aan haar en het lichaam en dat allemaal vanachter het bureau zorgen voor onhygiënische toestanden. Nog onhygiënischer wordt het als het om flexplekken gaat. Zo werkt Claire achter haar computer haar boterham met kaas weg en zo trakteert Joris de volgende dag zijn nagels op een schoonmaakbeurt terwijl hij telefoontjes pleegt. Smakelijk! Nee dan liever thuis. Feit blijft dat ook daar van alles op het bureau en in het toetsenbord kan vallen, maar dan is het in ieder geval van jezelf. En geef nou toe, thuis ga je waarschijnlijk net wat zorgvuldiger met je spullen om.

Werken aan de conditie
Werken op kantoor gecombineerd met thuiswerken leidt veelal tot een betere ervaring van de werk-privébalans. Werknemers zijn vrijer in het invullen van de dag en verdelen en verspreiden hun activiteiten beter over de dag. Dit betekent minder haasten voor de kinderopvang, geen filestress én ook meer sporten. Voor veel mensen kost het de nodige moeite om zich naar de sportschool te slepen, vooral als de donkere wintermaanden weer zijn aangebroken en excuses om binnen te blijven makkelijk gemaakt zijn. Door een dag anders in te delen – niet non-stop acht uur achter de computer, maar meer verspreid over de dag – blijkt er ineens wel meer motivatie om te sporten. Rond de middag een rondje rennen om daarna weer fris achter de computer te zitten, is toch een stuk minder vervelend. En, vooral in die donkere maanden, is het dan ook niet zo erg om ’s avonds een uurtje langer door te werken.

Blije collega’s
Tenslotte is thuiswerken ook goed voor de sfeer op de ‘echte’ werkvloer. Uit wederom een onderzoek blijkt dat collega’s zich soms groen en geel ergeren aan hun collega’s. Hoe belangrijk we collega’s vinden, soms zijn ze ‘too much’. Dan is het een verademing om vanuit huis te werken waar je met niets en niemand rekening hoeft te houden. Hoef jij je niet te irriteren en geef je je collega’s ook ruimte. Waar je gewoon even rond kan lopen na een lange tijd achter de computer te hebben gezeten, zonder dat je betekenisvolle blikken van je collega’s krijgt die het zien als doelloos rondhangen. En geef toe, ook wel een verademing om soms alleen te lunchen, al dan niet vanachter de ‘schone’ computer, zonder dezelfde flauwe grappen hoeven aan te horen. Denk eens in hoe leuk het is om elkaar een dag later weer te zien! Goed voor de mentale gezondheid!

Marianne Sturman
Directeur Moneypenny

Door Advice
Op 19 november 2011
Blog

Meer uit onze kennisbank

interview-virtueel-assistent-caroline
23 mei 2023 Testimonials

Interview met Virtueel Assistent Caroline

“Ik vind het een leuke combinatie om enerzijds naar de yogastudio te gaan en daar in contact te… Lees verder
Moneypenny-nieuwsbrief
22 mei 2023 In de media

Nieuwsbrief mei 2023

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
Interview in Harper's Bazaar met Marianne Sturman
22 mei 2023 In de media

Interview met Marianne Sturman in Harper’s Bazaar

Hybride én sustainable werken, toen het in 2000 nog haast ondenkbaar was, was Moneypenny hier al… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!