Techblog van Leila: Facebook for business

Door: Leila Mulder

Technologie maakt ons leven op veel manieren makkelijker. Onderweg, in huis, maar ook zeker op het werk. Elke maand deelt Leila Mulder (marketing strateeg en tech-lover) de nieuwste, beste en meest handige tools en gadgets. Ben je weer helemaal op de hoogte!

Facebook kennen we natuurlijk allemaal. Maar Facebook Workplace en Facebook Watch? Hier lees je alles wat je moet weten over deze Facebook features.

Facebook Workplace

Ken je Yammer nog? Een social network wat je binnen je organisatie kon inzetten om de communicatie en contacten te verbeteren in een veilige omgeving (lees: niet alle informatie ligt op straat!). Sinds begin dit jaar is er ook Facebook Workplace. Een nieuw intern social network dat de engagement binnen de organisatie – door alle hiërarchische lagen heen – kan vergroten. En het mooie is: iedereen heeft al een Facebook account. Dus de stap naar Facebook Workplace is daarmee een stuk kleiner dan de stap naar een heel nieuw platform. Het argument “niet WEER een nieuw social platform” is daarmee dus gelijk van tafel :-) Wat Facebook Workplace kenmerkt is het volgende:

  1. Workplace is sociale technologie (want Facebook) en dus niet zoals bijvoorbeeld Yammer onderdeel van een softwareproducent (Microsoft). Dat betekent dat Workplace veel meer (en beter) gericht is op interactie tussen de gebruikers.
  2. Workplace is mobile first en heel gebruiksvriendelijk.
  3. Je hoeft geen zakelijk mailadres te hebben, maar je kunt gewoon je eigen (prive) gegevens gebruiken. Ook handig dus in organisaties waar niet iedereen zo’n zakelijke mailadres heeft! Kun je deze mensen ineens veel makkelijker bereiken en verbinden met de rest van de mensen.
  4. Last but not least: iedereen (IE-DER-EEN!) kent Facebook. En de drempel om Workplace te gebruiken is dus ook een stuk lager.

Wil je meer weten over Workplace? Check: https://workplace.fb.com. Daar kun je ook meteen je account aanmaken!

Facebook Watch

Facebook gaat de concurrentie aan met YouTube, de plek om online video content te delen en de bekijken. Voor consumenten, maar zeker ook voor merken en organisaties! Facebook Watch gaat het huidige videotabblad binnen Facebook vervangen en moet – net zoals YouTube dat is – een plek worden waar mensen naar toe komen om online video content te bekijken. 

Video’s op Facebook bekijk je nu gewoon in je timeline, tussen de andere content door. Maar straks dus in Facebook Watch. Om het nieuwe videokanaal te lanceren heeft Facebook geïnvesteerd in een aantal series die exclusief op Facebook Watch te zien zijn. Bijvoorbeeld een serie over mensen die iets bijzonders doen voor de gemeenschap. Gepresenteerd door Mike Row, bekend van de serie Dirty Jobs (Discovery). Of wat dacht je van een honkbalwedstrijd die je hier live kun bekijken. Facebook Watch wordt geïntroduceerd aan een test groep in Amerika, maar zal zo snel mogelijk breder uitgerold worden. Kun je straks ook hier je video(serie) delen!

Bronvermelding: nu.nl, emerce.nl, facebook.com

Door Marianne Sturman
Op 12 augustus 2017
Blog
pexels-photo-267482.jpg

Meer uit onze kennisbank

interview-virtueel-assistent-caroline
23 mei 2023 Testimonials

Interview met Virtueel Assistent Caroline

“Ik vind het een leuke combinatie om enerzijds naar de yogastudio te gaan en daar in contact te… Lees verder
Moneypenny-nieuwsbrief
22 mei 2023 In de media

Nieuwsbrief mei 2023

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
Interview in Harper's Bazaar met Marianne Sturman
22 mei 2023 In de media

Interview met Marianne Sturman in Harper’s Bazaar

Hybride én sustainable werken, toen het in 2000 nog haast ondenkbaar was, was Moneypenny hier al… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!