Moneypenny award: wie is de Virtuele Assistent 2012?

 

 

EERSTE VERKIEZING ALS BEWIJS DAT ‘NIEUW’ VAKGEBIED VOLWASSEN IS GEWORDEN

Dit najaar vindt voor het eerst de verkiezing van de beste Virtuele Assistent plaats. Met de opkomst van Het Nieuwe Werken is de Virtuele Assistent de laatste jaren uitgegroeid tot een volwaardig vak. Het werken als secretaresse of assistent op afstand vergt andere vaardigheden dan werken op kantoor. Virtuele Assistenten moeten beschikken over bijzonder goede communicatieve vaardigheden en een flinke dosis zelfstandigheid en initiatief. Ook het tot in de puntjes beheersen van alle tools voor het werken op afstand en het managen van de eigen ‘zichtbaarheid’ binnen het bedrijf is noodzakelijk. Initiatiefnemer van deze award is Moneypenny.

“Moneypenny heeft in 2000 de Virtuele Assistenten in Nederland geïntroduceerd. Vanaf werknemerszijde was het enthousiasme meteen erg groot. We zien deze positieve houding tegenwoordig ook aan werkgeverszijde. Meer en meer erkennen managers dat Het Nieuwe Werken ook voor het secretaressevak is toe te passen. De inhoud van de functie is erg veranderd. Het traditionele beeld van de koffie rondbrengende dame gaat steeds minder op. Mede door alle ICT-ontwikkelingen zijn de werkzaamheden veranderd en hoeft de secretaresse of assistent bovendien niet langer per se op kantoor te zijn om alles op rolletjes te laten lopen,” aldus Marianne Sturman, directeur Moneypenny, “Kortom, hoogste tijd om dit volwassen geworden vakgebied nu ook een award toe te kennen.”

Verkiezing Moneypenny Virtuele Assistent 2012

Virtuele Assistenten kunnen zich tot en met 5 oktober laten nomineren of zichzelf aanmelden. Daarna velt het publiek zijn oordeel. De kandidaat met de meeste stemmen dingt mee naar de award. Ook de jury kiest uit de genomineerden twee finalisten.  De jury bestaat uit Ray Uiterwaal (directeur Pon Porsche Import), Willem Overbosch (directeur MKB Servicedesk), Sander Oorthuys (partner Legaltree) en Marianne Sturman (oprichter Moneypenny). De bekendmaking van de Moneypenny Virtuele Assistent 2012 vindt op 2 november plaats.

Moneypenny

Wie Moneypenny zegt, zegt Het Nieuwe Werken. Sinds de start in 2000, is Moneypenny uitgegroeid van pionier in flexibel werken – plaats- en tijdonafhankelijk werken – tot een vooraanstaand expert binnen het brede werkveld van Het Nieuwe Werken. Moneypenny levert flexibel personeel (zowel werkzaam vanuit huis als op kantoor), E-recruitment oplossingen en Advies & Implementatie van Het Nieuwe Werken. In 2010 is oprichter Marianne Sturman uitgeroepen tot Porsche Onderneemster van het Jaar. www.moneypenny.nl

Door Marianne Sturman
Op 18 september 2012
Blog

Meer uit onze kennisbank

interview-virtueel-assistent-caroline
23 mei 2023 Testimonials

Interview met Virtueel Assistent Caroline

“Ik vind het een leuke combinatie om enerzijds naar de yogastudio te gaan en daar in contact te… Lees verder
Moneypenny-nieuwsbrief
22 mei 2023 In de media

Nieuwsbrief mei 2023

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
Interview in Harper's Bazaar met Marianne Sturman
22 mei 2023 In de media

Interview met Marianne Sturman in Harper’s Bazaar

Hybride én sustainable werken, toen het in 2000 nog haast ondenkbaar was, was Moneypenny hier al… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!