De vinger op de zere plek

Met deze ingezonden brief reageerde Moneypenny-directeur Marianne Sturman op de column van Henk Noort in het Financieele Dagblad (20-11-2010).

Henk Noort legt in zijn column (FD 20 november) de vinger op de zere plek van Het Nieuwe Werken. Inderdaad, de recente campagne ‘Het Nieuwe Werken doe je zelf’ was misleidend, omdat gesuggereerd werd dat de medewerker zelf moet bepalen waar en wanneer hij/zij werkt. Een effectievere slogan was geweest: ‘Het Nieuwe Werken: meer vrijheid, minder vrijblijvend!’. Want medewerkers krijgen inderdaad zo meer vrijheid en zijn tevredener met hun werk.

Maar het verlangt ook iets terug. Via resultaatafspraken wordt gemeten of een medewerker zijn verantwoordelijkheid waarmaakt. Weg vrijblijvendheid, en dat is soms even wennen. Sommige werknemers zullen deze omslag daarom juist interpreteren als een inperking van hun vrijheid. Daarnaast gelden er uiteraard spelregels per organisatie, team en werkveld. En daar moet je je als medewerker natuurlijk wel aan houden. Zoals telefonisch bereikbaar zijn als je functie dat verlangt, ook als je thuis werkt.

Jammer dat de overheid tonnen subsidies verstrekt aan clubs als de Stichting Natuur & Milieu en Lof Media om Het Nieuwe Werken te promoten. Door een gebrek aan kennis over het onderwerp ontstaat er een verkeerd beeld, dat zelfs een averechts effect sorteert. Ik hoop dat de onderzoeker in Henk Noort hem zal bewegen om zich wat breder te informeren over wat Het Nieuwe Werken voor mens, organisatie en maatschappij kan betekenen. Ik weet zeker dat hij zijn mening dan zal herzien.

Bekijk hier de ingezonden brief.

Door Direct ICT
Op 1 december 2010
Thuiswerken & Leiderschap

Meer inspiratie

Oprichters Moneypenny delen 22 jaar ervaring in boek: Hybride wérkt
23 september 2022 In de media

Oprichters Moneypenny delen 22 jaar ervaring in boek: Hybride wérkt

Persbericht Moneypenny – Amsterdam, 23 september 2022 Vanaf vandaag is het boek Hybride wérkt… Lees verder
Moneypenny nieuwsbrief
22 september 2022 Nieuwsbrief

Nieuwsbrief september

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
Belangen in balans bij hybride werken - Moneypenny bite
21 september 2022 Blog

Moneypenny-bite ‘Belangen in balans bij hybride werken’

Gedurende de coronacrisis heeft werkend Nederland noodgedwongen kennisgemaakt met thuiswerken. Een… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!