Interview met Virtuele Professional Marleen – de perfecte combi: thuiswerken, flexibiliteit én werkzaamheden die aansluiten bij mijn opleiding als jurist

Naast Virtuele Assistenten – persoonlijke assistenten op afstand – biedt Moneypenny nu ook Virtuele Professionals. Maar wie zijn eigenlijk die Virtuele Professionals en waarom willen deze vakspecialisten (marketeers, juristen, controllers en meer) niet op kantoor, maar flexibel en op afstand werken? In het interview met onze Virtuele Professional Marleen lees je wat haar bewogen heeft om niet in een 9 to 5 job te blijven hangen maar om haar vak onafhankelijk van tijd en plaats uit te voeren.

Door Marianne Sturman
Op 11 juli 2019
Testimonials
marleen.jpg

Vertel eens iets over je achtergrond (opleiding, werkervaring)

Ik ben Marleen, 31 jaar en woon op dit moment met mijn hond Ollie in Nijmegen. Ik heb Rechten gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna ben ik bedrijfsjurist geworden.

Het carrièrepad van bedrijfsjurist bleek uiteindelijk helemaal niet wat ik ervan had verwacht. Ik haalde er geen voldoening uit. Het gaf me veel stress en daardoor kreeg ik uiteindelijk zelfs fysieke klachten. Toen ik op een gegeven moment dacht dat ik tegen een burn-out aan zat, heb ik tegen mezelf gezegd: “Is dit echt wat ik wil? Ik denk niet dat ik dit trek tot aan mijn pensioen.” En toen heb ik de knoop doorgehakt. Ik heb mijn baan opgezegd en ben naar Azië vertrokken, op reis. Nog voor mijn reis boekte ik een yoga teacher training in Azië. Ik voelde dat ik zoiets nodig had om écht dichtbij mezelf te komen en erachter te komen wat het nou is wat ík wilde.

Door de reis ben ik na gaan denken en heb ik ook echt gekozen voor yoga. Inmiddels heb ik samen met een vriendin het bedrijf Yoga Sisters NL en daarnaast werk ik ook als freelance yogalerares in Nijmegen en omgeving.

Maar hoe en waarom ben je dan uiteindelijk bij Moneypenny terecht gekomen?

Ik ben uiteindelijk bij Moneypenny terecht gekomen via een vriendin. Ik heb twee bedrijven maar toch was ik op zoek naar iets “vast” ernaast. En daarom leek dit mij een perfecte combinatie. Zo kon ik flexibel werken in loondienst, vaak lekker wandelen met Ollie, en mij daarnaast richten op de groei van mijn eigen bedrijven.

Wat doe je nu precies voor Moneypenny?

Op dit moment werk ik zowel als VA (Virtuele Assistent) en VP (Virtuele Professional) voor Moneypenny. Als Virtuele Professional ben ik door opdrachtgevers van Moneypenny in te huren als bedrijfsjurist en daarnaast werk ik nog voor een andere opdrachtgever als VA.

Voor mij is dit de perfecte combinatie: de mogelijkheid om thuis te werken, de flexibiliteit, werkzaamheden die aansluiten bij mijn opleiding tot jurist én ruimte voor groei van mijn eigen ondernemerschap. Het is een luxe positie, zo zie ik het zelf zeker.

Zijn er nadelen aan deze manier van werken?

Niet aan de manier van werken, nee. Dat vind ik persoonlijk niet. Ik denk wel dat je geschikt moet zijn om jezelf ertoe te kunnen zetten om het vanuit huis te doen. Maar ik ben daar heel erg geschikt voor. Ik zou niet anders meer willen. Dus nee, ik zie echt geen nadelen hieraan. Het is toch de tijd waarin we leven dat alles digitaal gaat!

Wat voor taken kan jij voor een klant uitvoeren?

Taken die ik uit kan voeren voor Moneypenny zijn dus vooral als Virtuele Professional juridische taken. En als VA voer ik daarnaast secretarieel werk uit, en kan ik bijvoorbeeld ook social media en marketing/communicatie taken oppakken.

Heb je tips voor anderen die Virtuele Assistent of Virtuele Professional willen worden?

Mijn tip is om echt goed bij jezelf goed te rade gaan of je echt geschikt bent om vanuit huis te werken, of dat je toch echt iemand bent die collega’s nodig heeft. Dat lijkt me de meest belangrijke vraag. Voor de rest hou ik voor mezelf wel een bepaalde structuur aan. Ik check ‘s ochtends en ‘s avonds altijd de mailbox. Ik merkte aan het begin wel dat ik wat vaker keek, omdat het nieuw was. Maar nu zit ik er helemaal in, dus is dat niet meer nodig. Met meerdere opdrachtgevers is het wel van belang om taken echt af te kaderen, denk ik. Zodat je niet de hele dag voor iedereen bezig bent. Oh en ja… Doe gewoon je werk goed. Haha!

Meer weten over Marleen’s yoga school?

Benieuwd naar Marleen? Vind haar hier op instagram.

Benieuwd naar onze Virtuele Professional service?

Wij helpen jou graag met het vinden van de juiste Virtuele Professional voor jouw remote vacature of klus. Ga voor meer informatie naar deze pagina op onze website, of stuur ons een mailtje. We helpen je graag verder.

Meer inspiratie

Moneypenny-nieuwsbrief
26 januari 2023 Nieuwsbrief

Nieuwsbrief januari

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
interview-met-bonnie-virtueel-social-media-assistent-moneypenny
24 januari 2023 Testimonials

Interview met Virtueel Assistent Bonnie

“Als social media virtual assistant werk ik via Moneypenny voor verschillende opdrachtgevers. Dit… Lees verder
blog-post-moneypenny
17 januari 2023 Blog

Hybride werken – instrument in een krappe arbeidsmarkt

In een krappe arbeidsmarkt is het uiteraard van groot belang om in te spelen op de wensen van… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!