Interview met virtueel assistent Sandra

“Mijn werk als Virtueel Assistent heeft het mogelijk gemaakt dat ik recent naar Portugal ben geëmigreerd”

Deze week interviewden we virtueel assistent Sandra. Ze woont en werkt in Portugal samen met haar man en zoontje. In haar vrije tijd doet ze graag aan yoga en ze begint het liefst al om 6 uur ’s ochtends met werken zodat ze de rest van de dag genoeg tijd heeft om te ontspannen!

Door Maartje
Op 20 juni 2022
Testimonials
Interview-sandra-virtueel-assistent-emigratie-portugal-remote-werken

Hoi Sandra! Vertel, wie ben je en hoe ben je bij Moneypenny terecht gekomen?

Ik heb de opleiding toerisme gestudeerd en heb daarna als secretaresse gewerkt in hotels en bij een casino en daar deed ik voornamelijk administratieve werkzaamheden. Door mijn werk heb ik veel in het buitenland gewerkt en gereisd, onder andere in Mallorca, India en Thailand. Naast mijn werk ben ik me gaan verdiepen in yoga en ben ik docente geworden en een eigen studio begonnen. Mijn secretariële werkzaamheden heb ik daardoor stopgezet.

Uiteindelijk ben ik voor de liefde naar Schotland verhuisd, getrouwd en moeder geworden van een zoontje en dochtertje. Mijn werk als yogadocente kwam tijdens COVID-19 op een lager pitje en yogalessen veranderden in online lessen. Zo leerde ik veel meer over het beheren van online community’s en hoe het beste online programma’s neer te zetten. Tijdens deze periode ben ik gaan kijken hoe ik mijn diverse talenten op een andere manier kan invullen. Zodoende heb ik gesolliciteerd bij Moneypenny om een vast inkomen te creëren en me geen zorgen meer te hoeven maken over het open of gesloten zijn van mijn studio. Daarnaast gaf het ons ook de mogelijkheid om weer naar het buitenland te gaan.

Wat een bijzonder verhaal. Zit je nu eigenlijk nog steeds in Portugal?

We wonen weer in Portugal en hebben net de emigratie doorgezet. Werken als virtueel assistent heeft daarin wel veel mogelijkheden gegeven. Ik werk nu voor 4 opdrachtgevers van Moneypenny en daarnaast heb ik nog één privé opdracht vanuit mijn werk als Vedic Lifestyle guide. Mijn opdrachten zijn allemaal heel anders maar wel heel leuk. Ik kan overal leuk aansluiten en de bedrijven passen bij wie ik zelf ben en mijn visie. Dat is wel echt een talent van Moneypenny. Ze matchen heel goed de opdrachtgevers bij de VA’s. Mijn opdrachtgevers zijn heel divers: een bedrijf in de IT, een stichting in eiwittransitie/duurzaamheid, een cateringsbedrijf voor scholen en een stichting voor de veiligheid van transport in ontwikkelingslanden. Bij elkaar heb ik ongeveer een werkweek van 28-30 uur.

Leuk! En hoe combineer je je baan als virtueel assistent met je privé leven?

Ik heb het geluk dat mijn man ook thuis werkt dus we kunnen elkaar makkelijk afwisselen. Als iedereen druk is, is het soms wat veel, maar we zorgen altijd voor momenten van rust zoals een wekelijks dagje strand.

Zijn er voor jou ook minpunten aan het werken als virtueel assistent?

Heel veel pluspunten, maar het enige wat ik soms lastig vind is het schakelen tussen de opdrachten. Dat haalt je soms uit de flow. Dat is niet echt een minpunt maar meer iets wat ik zelf soms lastig vindt.

Super leuk Sandra. Tot slot: heb je nog tips voor andere VA’s?

Start heel vroeg! Ik start mijn dagen vóór half 6. Dat geeft zoveel ruimte en tijd de rest van de dag. En zo vroeg is je energie het hoogst!

Ben je door Sandra’s verhaal getriggerd om zelf als virtuele assistent aan de slag te gaan?

Bekijk dan hier onze huidige vacatures.

Wil jij ook een virtueel assistent inschakelen?

Bekijk de mogelijkheden op onze website of neem direct contact op met Marianne Sturman via 06-51222840. Je mag ook een vrijblijvende afspraak plannen met Marianne.

Meer inspiratie

Zorgeloos op vakantie met een Virtueel Assistent van Moneypenny
22 juni 2022 Blog

Een Virtual Assistant zorgt ervoor dat jij zorgeloos op vakantie kunt

Waar ga jij deze zomer vakantie vieren? En wil je wel óf niet bereikbaar blijven voor personeel… Lees verder
Virtueel assistent Maartje werkt slimmer met Briantoss
1 juni 2022 Blog

Slimmer werken met Braintoss

Slimmer werken; Iets waar wij binnen Moneypenny veel waarde aan hechten. We durven wel te beweren… Lees verder
agenda gratis webinars moneypenny
30 mei 2022 Gratis webinars

Agenda gratis webinars

Op regelmatige basis biedt Moneypenny gratis webinars aan over thuiswerken en hybride werken.… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!