Interview met opdrachtgever Esther Vroegh: “De flexibiliteit is wel héél erg prettig!”

Esther Vroegh, van Vroegh advocaten, werkt samen met virtueel assistent Caroline van Moneypenny. Lees in dit interview waarom zij een VA inschakelde en welke taken zij van haar over heeft genomen.

Door Margot van Veelen
Op 5 oktober 2021
Testimonials
Esther_vroegh_adovcaat_advocatenkantoor_strafpraktijk_assistent_virtueelassistent_moneypenny_remote

Esther, wat voor werk doe je precies?

Ik heb twee advocatenkantoren, waarvan één in Haarlem en één in Den Bosch, en ik heb ook een strafpraktijk. We hebben altijd veel klassiek strafrecht gedaan, maar nu doen we vooral veel fiscaal en economisch strafrecht. Ook ben ik bestuurder en toezichthouder bij een aantal maatschappelijke sportorganisaties.

Wanneer besloot je om een VA in te schakelen?

Op kantoor veranderde er het een en ander en werd ik verantwoordelijk voor alle interne zaken zoals personeel en financiën. Toen moest ik mezelf wel even opnieuw uitvinden en kwam ik er ook achter dat deze taken mij minder goed liggen. Sinds een paar maanden werk ik samen met een VA van Moneypenny en ik ben heel erg blij met Caroline, onze eigen Miss Moneypenny. Zij neemt heel veel praktische zaken op zich en stuurt mensen aan. De financiële administratie is haar hoofdtaak en daarnaast doet ze allerlei organisatorische zaken.

Hoe verloopt jullie samenwerking?

Caroline is uitstekend bereikbaar, ze heeft veel relevante ervaring en kan goed omgaan met het hectische en onverwachtse van een strafpraktijk. Ze heeft echt rust in de praktijk en bij mijzelf gebracht door de interne taken op zich te nemen. Ze is van nature heel nieuwsgierig en heeft zelflerend vermogen en dat vind ik hele leuke eigenschappen van mensen. ‘Een leven lang leren’ is ook wel wat ik van mijn mensen verwacht. Andersom leer ik van Caroline ook veel; ik heb opeens allerlei administratieve apps op mijn telefoon om bijvoorbeeld makkelijker te declareren.

 Hoe bevalt het werken op afstand?

Vanwege Corona zijn we veel flegmatischer en flexibeler geworden en werken op afstand blijkt dus prima te werken. Omdat Caroline in de buurt van één van mijn kantoren woont, spreken we ook weleens af en drinken we een kop koffie. Bij ons in de praktijk gaat er nog heel veel op papier dus het komt ook voor dat er nog even een dossier moet worden afgegeven.

Had je al eens van een Virtueel Assistent gehoord en hoe ben je bij ons uitgekomen?

Ik wilde vooral heel flexibel zijn op personeelsgebied. Ook omdat ik niet altijd bezig ben met de strafpraktijk. Via via hoorde ik iemand vertellen over een virtueel assistent waar zij heel tevreden over was. Natuurlijk is het ook fijn dat je niet gebonden bent aan arbeidscontracten, maar dat neemt niet weg dat alles goed geregeld moet zijn. Uiteindelijk heb ik voor Moneypenny gekozen vanwege de professionaliteit en omdat ik de naam gewoon erg leuk vond.

Wat is jouw ervaring met Moneypenny?

Ik ben erg tevreden over Moneypenny, uiteraard heeft het wat tijd en geld gekost om alles te stroomlijnen. Maar de stress en druk van een groot personeelsbestand met alle loonheffingen wordt steeds erger, dus uiteindelijk verdient het zichzelf op deze manier terug.

Hoe is het inwerkproces verlopen?

Het was heel fijn dat Caroline tijdens het inwerkproces naar kantoor is gekomen. Zij heeft heel snel de administratie vlot getrokken en we hebben een aantal dossiers doorgenomen. Ze heeft dit allemaal supersnel opgepakt.

Welke tip wil jij nog geven aan ondernemers die een VA overwegen?

Ik vind de flexibiliteit wel héél erg prettig. Ook is het fijn om te merken dat Caroline heel weloverwogen in dit proces is gestapt omdat ze de advocatuur zo leuk vindt.

Meer info?

Wil je meer weten over Esther Vroegh en haar werk? Bezoek dan de website. Overweeg jij ook om een VA in te schakelen? Plan direct een vrijblijvend gesprek in met Marianne om te sparren.

Meer inspiratie

Susan Smulders geeft een preview van het boek Hybride Wérkt op managementboek.nl
7 februari 2023 In de media

Hybride wérkt – Nieuwe werkvormen in de praktijk

Is hybride werken al volledig ingebed in je organisatie? En zijn er geen zorgen over verbinding,… Lees verder
Moneypenny-nieuwsbrief
26 januari 2023 Nieuwsbrief

Nieuwsbrief januari

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
interview-met-bonnie-virtueel-social-media-assistent-moneypenny
24 januari 2023 Testimonials

Interview met Virtueel Assistent Bonnie

“Als social media virtual assistant werk ik via Moneypenny voor verschillende opdrachtgevers. Dit… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!