Waarom een Virtuele Assistent in plaats van een secretaresse op kantoor?

Door: Marjolein Richter (Virtuele Assistent bij Moneypenny)

Steeds meer ondernemers  en managers werken samen met een Virtuele Assistent (VA), een persoonlijke secretaresse op afstand die allerlei ondersteunende taken uit handen kan nemen. Maar wat kan een VA precies voor je betekenen?

Die secretariële ondersteuning kan zitten in: administratieve taken, agendabeheer, PA werk, maar ook andere werkzaamheden, zoals het verzorgen van posts op social media of het actueel houden van je site. Een Virtuele Assistent is ideaal om je hierin te ontzorgen. Het grote voordeel is dat je met een VA een vaste ‘dedicated’ en goed geïnstrueerde medewerker hebt die taken makkelijk kan op- en afschalen. Als je meer werk hebt, worden er meer uren gemaakt en als het minder is, minder uren. Omdat een VA meestal vanaf haar thuiskantoor werkt, kan ze iedere dag voor je aan het werk, ook al werkt ze (of hij) maar een paar uur per week voor je. Zo heb je zelf meer tijd om je bezig te houden met je core business!

Een andere reden om te kiezen voor een VA en niet voor een secretaresse op kantoor is de flexibiliteit die een VA je biedt. Flexibele uren (en dus flexibele kosten), flexibele werktijden, geen files en reiskosten, geen werkplek. En dan is het ook nog eens zo dat je productiever bent en efficiënter werkt als je niet op kantoor zit! Scheelt namelijk een hoop geklets bij de koffieautomaat ;-).

Uiteraard zullen er altijd secretaresses zijn die wel op kantoor werken. Niets mis mee. Sommige managers vinden het prettig dat hun secretaresse dichtbij aanwezig is. Zo kan de secretaresse op kantoor op tijd ingrijpen wanneer de meeting afgerond moet worden omdat de volgende afspraak alweer voor de deur staat. Even een klopje op de deur van de vergaderruimte is al genoeg. Overigens is daar op afstand ook een handige online tool voor om je manager te informeren dat het tijd is om de vergadering af te ronden.

Ik zeg: iedereen een VA. Lees meer over het inhuren van een virtuele secretaresse.

Op 15 mei 2017
Samenwerken met je VA

Meer uit onze kennisbank

Marianne Sturman interview bij Management Support 'Een goede virtual assistant is nog geen goede ondernemer’.
10 april 2024 In de media

Management Support: Interview met Marianne Sturman over de rol van Virtueel Assistenten

In een interview met Management Support deelt Marianne Sturman, oprichter van Moneypenny, haar… Lees verder
nieuwsbrief-moneypenny
10 april 2024 In de media

Nieuwsbrief april 2024

Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verzonden aan al onze klanten en relaties. Wil je ook op de… Lees verder
complex agendabeheer
10 april 2024 Samenwerken met je VA

Geef het gedoe van agendabeheer uit handen met EasyCal

Het plannen van afspraken lijkt vaak een eenvoudige klus, totdat je in de wirwar van agenda’s… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!