Wat kost een Virtual Assistant eigenlijk?

We hebben inmiddels genoeg ervaring om je met zekerheid te kunnen zeggen dat virtuele assistenten heel waardevol zijn. Ze leveren namelijk tijd op, veel tijd. Natuurlijk ben je in het begin wat meer tijd kwijt om een virtueel assistent in te werken. Dat is een investering die je moet doen. Je gaat resultaatgericht aan de slag, maakt afspraken en werkt samen naar een doel. Zodra de virtueel assistent zelfstandig aan de slag is, heb je er nauwelijks omkijken meer naar. En ook niet naar je mailbox, agenda of andere taken die anders onderaan je to-do lijst staan. Hierdoor houd je meer tijd over! Tijd die je kunt investeren in het ontwikkelen van je bedrijf.

Door Marianne Sturman
Op 22 november 2021
Blog
Wat_kost_een_virtueel_assistent_eigenlijk_moneypenny_tarief_flexibel_zzp_bureau_maatwerk

Wat kost een virtueel assistent?

Een virtueel assistent kost geld en jij moet bepalen wat jouw budget is. Tarieven van virtueel assistenten variëren van $8 tot $15 per uur voor een virtueel assistent in een lagelonenland (meestal alleen Engelstalig) tot gemiddeld €30 tot €65 in Nederland.

Natuurlijk moet je altijd uitkijken voor het ‘goedkoop=duurkoop-effect’, maar het inschakelen van een buitenlandse virtueel assistent kan zeker interessant zijn wanneer je een grote invoerklus hebt, honderden plaatjes in je webshop geüpload moeten worden of een stuk software wilt laten programmeren. Via sites als Upwork kun je zelf aan de slag met het vinden van een VA om uiteenlopende, losse opdrachten bij neer te leggen. Een van de kritische succesfactoren hierin is een super strakke briefing, zodat je zeker weet dat je ook de gewenste output krijgt. Ook de welbekende taalbarrière of cultuurverschillen kunnen roet in het eten gooien.

Wanneer is het slim om een Nederlandse virtueel assistent in te schakelen?

Losse, afgebakende klussen, waar veel uren in gaan zitten lenen zich prima voor uitbesteden aan een buitenlandse partij of freelancer, zodat je kunt profiteren van een laag uurtarief. Wil je, daarentegen, structurele taken bij je virtueel assistent neerleggen, waarvoor kennis van de Nederlandse taal en gebruiken fijn is, zoals het maken van afspraken, het beheren van je inbox, het bellen van warme leads, om er maar eens een paar te noemen, schakel dan een Nederlandse virtueel assistent in. En ja, die kosten per uur nu eenmaal meer; echter omdat je aan een half woord genoeg hebt, verdien je de meerkosten dubbel en dwars terug.

Is een ZZP virtueel assistent goedkoper dan een VA-bureau?

Je zou denken dat een zelfstandige virtueel assistent in de regel een lager uurtarief zou hanteren dan een VA-bureau, omdat een ZZP-er nu eenmaal weinig overheadkosten heeft. Echter, niets is minder waar. De VA-markt is nog volop in ontwikkeling en je ziet een enorme variatie in uurtarieven.

Het is tegenwoordig gebruikelijk om transparant te zijn over tarieven, dus met een rondje googelen krijg je heel snel een beeld van de kosten. De meeste zelfstandige virtueel assistenten werken ook met abonnementsvormen en strippenkaarten. Het is altijd aan te raden te starten met een budget aan uren, zodat je achteraf niet voor een voldongen feit komt te staan.

Zorg vooral in het begin dat je snel een beeld krijgt van de productiviteit van je virtueel assistent, zodat je het uurtarief van je virtueel assistent op waarde kan schatten. Een super efficiënte virtueel assistent die €65 per uur vraagt kan nog steeds onder aan de streep goedkoper zijn dan een VA die €35 per uur vraagt en 2 x zo lang over een taak doet…

Wat kost een virtueel assistent van Moneypenny?

We werken met een flexibele abonnementsvorm, waarbij je kiest voor een instapniveau van 14, 20 of 30 uur per maand. Daar bovenop mag je je virtueel assistent altijd meer werk geven, we berekenen dan maandelijks achteraf de meer-uren door.  Bij een groter abonnement profiteer je per saldo van een lager uurtarief.  Je mag ook switchen tussen de abonnementen, dat kan bijvoorbeeld fijn zijn als je in de zomer- of wintermaanden minder werkt hebt.

Het kan natuurlijk zijn dat je vraag of verzoek complexer is dan een van onze abonnementen. We bekijken altijd samen met onze klant waar de vraag en de behoefte ligt en wie of welke virtueel assistent daar goed bij past. En daar komt maatwerk om de hoek kijken! We hebben een diverse groep virtuele assistenten beschikbaar, met talloze disciplines en expertises. Oftewel, er is vrijwel altijd een match! Is het niet met 1 virtueel assistent, dan is het wel een combinatie van 2 of 3 virtuele assistenten.

Tarieven_moneypenny_virtueel_assistent_abonnement_vanaf_14_uur_kosten_flexibel_tarief

Heb je interesse in het inschakelen van een virtueel assistent van Moneypenny?

Bekijk de mogelijkheden of neem direct contact met Marianne Sturman via 06-51222840.
Je mag ook een vrijblijvende afspraak inplannen met Marianne.

Meer inspiratie

3 december 2021 Blog

Hybride werken – instrument in een krappe arbeidsmarkt

Wie net als ik dacht dat corona wel enige tijd voor ontspanning op de arbeidsmarkt zou zorgen is… Lees verder
1 december 2021 Blog

Slimmer werken – Canva

Slimmer werken Iets waar wij binnen Moneypenny veel waarde aan hechten We durven wel te beweren… Lees verder
8 november 2021 Testimonials

Interview met Virtuele Assistent Saskia – “Als virtueel assistent voel ik me echt een toegevoegde waarde voor ondernemers!”

Vorige week interviewden wij Saskia zij is sinds maart aan het werk als virtueel assistent Ze… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!