Slimmer werken – Wonder.me

Slimmer werken; Iets waar wij binnen Moneypenny veel waarde aan hechten. We durven wel te beweren dat wij hier experts in zijn. Het is de essentie van ons bestaan. Omdat we ervan overtuigd zijn dat onze kennis gedeeld moet worden, geven wij elke maand een tip om slimmer te werken. Deze maand vertellen we je meer over Wonder.me, een tool waarmee je online bijeenkomsten socialer kunt maken.

Door Margot van Veelen
Op 3 mei 2021
Blog
Linkedin-slimmer-werken1

Hoe werkt Wonder.me?

Iedereen kan bij Wonder.me een virtuele ruimte aanmaken en daar deelnemers voor uitnodigen. Via een link kom je binnen in een virtuele ruimte waarin je kan rondlopen en kan praten met anderen die dichtbij staan. Daarmee creëer je een zogenaamde ‘circle’. Mensen kunnen aansluiten bij het gesprek door naar de circle toe te lopen, dit kan tot een maximum van 15 deelnemers. In de virtuele ruimte kunnen er meerdere circle’s ontstaan. De deelnemers kunnen ook mensen uitnodigen voor hun circle of juist hun gesprek besloten houden. Als host kan je alle deelnemers toespreken, waarbij dan alle andere gesprekken tijdelijk worden onderbroken. Handig voor mededelingen en instructies.

Toepassingen

Bij Moneypenny hebben we de tool ingezet om informele meetings te organiseren voor onze VA’s.
Door deze tool creëer je een online receptie waarbij je de vrijheid hebt om met mensen in gesprek te gaan. Geen geforceerde break-out rooms waar je in- en uitgegooid wordt, maar zelf rondlopen en bepalen bij welk gesprek je wilt aansluiten of met wie je in gesprek gaat.

Het is ook mogelijk om verschillende ruimtes te maken in de virtuele kamer. Denk hierbij aan ruimtes per onderwerp, team of thema. Of maak eens een ruimte aan waarin er niet over werk gepraat mag worden.

Tips

Wil je meer structuur geven aan de meetings, dan kan je van tevoren bepalen wie in welke ruimte zit en voor hoe lang. Wij willen juist de autonomie die deze tool biedt stimuleren. Hoe meer keuzes deelnemers zelf maken, des te spontaner de meeting.

De tool werkt alleen in Google Chrome of Firefox. Vergeet daarbij ook niet om toestemming te geven voor het gebruik van de microfoon en camera.

Maak gebruik van de ‘icebreaker’ tool om de meeting mee te starten. Zo heb je meteen iets om over te praten. Wil je de ruimte persoonlijker maken? Verander dan de achtergrond van de ruimte die past bij het thema of jouw organisatie.

Tijdens gesprekken kan je ook gebruikmaken van de chatfunctie, dat kan handig zijn als je iets wilt vragen aan iemand die zich in een andere circle bevindt.

Kosten

Het gebruik van Wonder is gratis dus waarom zou je het niet eens uitproberen voor een online meeting. Wil je meer weten over deze tool, ga dan naar de website van Wonder.

Met Wonder.me haal je meer uit online meetings, geef je ruimte voor spontaniteit en creëer je meer verbondenheid, slim toch? Zet jouw VA in om Wonder op te zetten en uit te proberen zodat jij het moeiteloos kan toepassen.

Slimmer werken met een VA? Benieuwd naar de mogelijkheden?
Maak hier een afspraak met Marianne en zij vertelt je er alles over.

* Moneypenny heeft geen enkel zakelijk belang bij deze tool. Het zijn tools en diensten waar wij van onder de indruk zijn, die het slimmer werken stimuleren en die wij daarom het delen waard vinden. Vanzelfsprekend kunnen onze Virtuele Assistenten ondersteunen bij het invoeren of toepassen van zo’n tool of dienst.

Meer inspiratie

17 mei 2022 Testimonials

Interview met opdrachtgever Diana Goedschalk

“Het grootste voordeel is de snelheid waarmee Moneypenny ons van goede remote-medewerkers… Lees verder
Hulp op afstand, virtueel assistent Astrid werkt vanuit Zwitserland voor Moneypenny
16 mei 2022 Testimonials

Interview met virtueel assistent Astrid

“Na jarenlang vrijwilligerswerk vond ik bij Moneypenny weer een echte baan!” Deze week… Lees verder
Slimmer werken met een virtueel assistent van Moneypenny en ClickUp
2 mei 2022 Blog

Slimmer werken met ClickUp

Slimmer werken; Iets waar wij binnen Moneypenny veel waarde aan hechten. We durven wel te beweren… Lees verder

Zet Moneypenny aan het werk!

Benut de energie van Moneypenny, de remote-expert.
Dan geven we ook jouw business een boost!